Απεβίωσε ο Μανέλ Κομάς

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 67 ετών άφησε ο Μανέλ Κομάς, ο οποίος προπόνησε 12 ομάδες της ACB για περίπου τρεις δεκαετίες και κοουτσάρισε σε περισσότερα από 700 παιχνίδια.

Ο εκλιπών εργάστηκε μεταξύ άλλων στην Μπαρτσελόνα, την Μπανταλόνα, την Ταουγκρές και την Σαραγόσα, σημειώνοντας τις περισσότερες νίκες στην ACB (392) μετά τον Αΐτο Ρενέσες.

Ο "σερίφης", όπως ήταν το προσωνύμιό του, έπασχε από καρκίνο στον πνεύμονα (η μοιραία διάγνωση έγινε στα τέλη του 2011), με αποτέλεσμα να αποσυρθεί από τους πάγκους.

Κατέκτησε μεταξύ άλλων το Κύπελλο Κόρατς με την Μπανταλόνα (1981) και το Κύπελλο Ισπανίας με την Ταουγκρές (το 1995 και το 1996). Πριν από το τζάμπολ του πέμπτου τελικού μεταξύ της Ρεάλ Μαδρίτης και της Μπαρτσελόνα, θα κρατηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του.

Μετά την ολοκλήρωση της προπονητικής του καριέρας, ο Μανέλ Κομάς άσκησε χρέη τηλεσχολιαστή, ενώ είχε γράψει και μία εγκυκλοπαίδεια 20 τόμων για το μπάσκετ με τίτλο "Το μπάσκετ είναι περισσότερο από ένα παιχνίδι".

Longread

Οι 11 κορυφαίοι Βραζιλιάνοι της Ελλάδας

Το Contra.gr επέλεξε και σας παρουσιάζει τους 11 καλύτερους Βραζιλιάνους που έχουν αγωνιστεί στην Ελλάδα. Χωρίς σύστημα, με τον Πάουλο Κάμπος στον πάγκο! Ψηφίστε τον κορυφαίο κατά τη γνώμη σας!