Ανατριχίλα και Καβάφης στην απόσυρση της φανέλας του Κόμπε

Οι Λέικερς απέσυραν τις δύο φανέλες που φόρεσε ο Κόμπε Μπράιαντ (το Νο8 και το Νο24), με τον Αμερικανό να παίρνει το μικρόφωνο και να χρησιμοποιεί μέχρι και τον Καβάφη ως αναφορά!

Ανατριχίλα και Καβάφης στην απόσυρση της φανέλας του Κόμπε

Οι Λος Άντζελες Λέικερς τίμησαν τον τεράστιο Κόμπε Μπράιαντ, αποσύροντας τις δύο φανέλες που φόρεσε στην καριέρα του (το Νο8 και το Νο24), στο ημίχρονο της αναμέτρησης με τους Γουόριορς.

Το VIDEO tribute που παίχτηκε στο ξεκίνημα προκάλεσε ανατριχίλα. Αυτός ήταν ο τρόπος που έπρεπε να αποσυρθούν οι δύο φανέλες του Kobe. Μέσα σε αποθέωση από το κοινό που τον λάτρεψε.

"Είμαστε εδώ για να γιορτάσουμε τον σπουδαιότερο που φόρεσε ποτέ αυτή τη φανέλα. Για 20 χρόνια μας τρέλανε, μας έκανε να ξύνουμε το κεφάλι μας για αυτό που είδαμε και ήμασταν μάρτυρες όσων έκανε, αφού μας έδωσε 5 πρωταθλήματα. Μας έδωσες 3 πρωταθλήματα με το Νο8 και 2 πρωταθλήματα με το Νο24" δήλωσε αρχικά ο Magic, ο οποίος πήρε πρώτος τον λόγο, για να συμπληρώσει:"Είμαστε ευλογημένοι που είχαμε αυτό τον άνθρωπο να φοράει την φανέλα της ομάδας. Του άρεσε η τελειότητα, η θέλησή του να κερδίζει ήταν μοναδική και για αυτό αποσύρουμε και τις δυο φανέλες του. Ελπίζω να γράψατε κάθε παιχνίδι του, επειδή δεν θα υπάρξει ποτέ άλλος Kobe Bryant. Kobe o Jerry West με πήρε τηλέφωνο μετά το δοκιμαστικό σου για το draft και μου ειπε ότι είδε το καλύτερο δοκιμαστικό που έχει δει. Jerry είχες δίκιο, ο Kobe ήταν ο καλύτερος που έχουμε δει. Kobe σε χρειαζόμαστε τώρα. Κοιτάζοντας το κοινό βλέπω άτομα από όλες τις φυλές και ηλικίες να σε επεφημύσει. Η χώρα έχει ανάγκη να είναι ενωμένη και εσύ κατάφερες να ενώσεις μία πόλη και σε ευχαριστούμε για αυτό".

Ακολούθως τον λόγο πήρε η ιδιοκτήτης των Lakers, Jenny Buss, δήλωσε από την πλευρά της: "Ξεραμε ότι θα έρθει αυτή η μέρα και εδώ είμαστε. Σε ξέρω αρκετά καλά για να ξέρω ότι το να κρεμάσουμε τις φανέλες σου δεν ήταν το κίνητρό του. Αυτό που γιορτάζουμε ήταν το ταξίδι που μας πρόσφερες αυτά τα 20 χρόνια. Αποσύρουμε και τα 2 νούμερά σου, γιατί αν τα χωρίσεις βάσει επιτευγμάτων και οι δύο αυτοί παίκτες αξιζουν να μπουν στο Hall of Fame. Έχω την τύχη να εκπροσωπώ τους φίλους των Lakers και εκφράζω την εκτίμησή τους. Σε ευχαριστώ που έμεινες πιστός στο χρυσό και μοβ και παρέμεινες Laker για μία ζωή όταν θα ήταν πιο εύκολο για εσένα να φύγεις. Σου ζητήσαμε να παλέψεις και μας έδωσες την καρδιά σου. Μας έδειξες πώς είναι να κερδίζεις με θέληση. Άφησες για πάντα το σημάδι σου στον σύλλογο. Η κληρονομιά σου είναι σπουδαιότερη από το μπάσκετ. Κανένας δεν θα φορέσει ξανά το 8 και το 24 επειδή αποσύρονται".

Και στο τέλος μίλησε ο Kobe. Και είπε πολλά, χρησιμοποιώντας μέχρι και Καβαφη, λέγοντας απευθυνόμενος προς τις κόρεες του ότι "σημασία δεν έχει ο προορισμός, αλλά το ταξίδι" όπως ακριβώς έγραψε ο σπουδαίος Έλληνας ποιητής στην "Ιθάκη"! Είπε κι άλλα βέβαια, προκαλώντας συγκίνηση πριν δει τις δύο φανέλες του να αποσύρονται: Θέλω να πω ότι σας ευχαριστώ για σήμερα. Αυτή η τελετή δεν αφορά τις φανέλες μου που αποσύρονται, αλλά τις φανέλες που ήταν ήδη εκεί πριν από την δική μου. Χωρίς αυτούς δεν θα ήμουν εδώ σημερα. Με ενέπνευσαν να παίξω στο υψηλότερο επίπεδο. Δεύτερον αφορά την κλάση αυτού του συλλόγου. Jenny ο πατέρας σου πίστεψε σε ένα αδύνατο παιδάκι πριν από τόσα χρόνια και τον ευχαριστώ. Εύχομαι τα επόμενα 20 χρόνια να είναι καλύτερα από τα 20 προηγούμενα για τους Lakers.

Αυτή η τελετή αφορά τους φιλάθλους και τα media. Δε νομίζω να μπορείτε να καταλάβετε πόσο κοντά μου ήσασταν. Σκεφτόμουν τις προσδοκίες σας όταν δούλευα στις 5.30 το πρωί και σας ευχαριστώ για αυτό. Αυτή η τελετή αφορά την οικογένεια, την γυναίκα μου Vanessa. Δεν το ξέρετε, αλλά πριν τελευταίο παχνίδι μου κόντρα στους Jazz ήμουν κουρασμένος. Πήγα σπίτι και δεν είχα κουράγιο. Δεν είχα πόδια και η γυναίκα μου μου έδειξε τις φανέλες που αποσύρθηκαν, όλες με προσωπικά μηνύματα για εμένα, από τον Jordan, τον Russell μέχρι τον Bird. Σε ευχαριστώ που ήσουν έμπνευση για εμένα. Αυτή η τελετή αφορά και τις κόρες μου. Ξέρετε ότι αν δουλέψετε σκληρά τα όνειρα θα γίνουν πραγματικότητα. Οι στιγμές που ξυπνας το πρωί για να δουλέψεις, τα βράδια που δουλεύεις μέχρι αργά, οι στιγμές που δεν έχεις όρεξη, αλλά και πάλι δουλεύεις, αυτό είναι το πραγματικό όνειρο και όχι αυτά που πετυχαίνεις. Δεν είναι ο προορισμός, αλλά το ταξίδι. Αν μπορείτε να το καταλάβετε αυτό, τότε θα είμαι πετυχημένος ως πατέρας. Σας ευχαριστώ. Mamba out".

News 24/7

24MEDIA NETWORK