Αυτή είναι η απάντηση στο 'Αντετοκούνμπο ή Χάρντεν για MVP'

Βρήκαμε και παρουσιάζουμε τα στοιχεία που αποδεικνύουν πως ο Γιάννης Αντετοκούνμπο θα είναι ο MVP της πιο γρήγορης και θεαματικής χρονιάς του ΝΒΑ.

Αυτή είναι η απάντηση στο 'Αντετοκούνμπο ή Χάρντεν για MVP'

Οι οργανισμοί του ΝΒΑ επέστρεψαν στο παρκέ τα ξημερώματα και οι φαν του σπορ στους τηλεοπτικούς δέκτες. Ένα μεγάλο ποσοστό εξ αυτών, επικεντρώθηκε στο ζευγάρι Μπακς-Σέλτικς, καθώς από ό,τι φαίνεται θα το δούμε και στα playoffs.

Το Μιλγουόκι νίκησε τους Σέλτικς 98-97 και από το 'κλειστό' του αποτελέσματος, αντιλαμβάνεσαι ότι έγιναν πραγματάκια. Έγιναν περισσότερα από όσα δείχνει το σκορ, αν σκεφτείς πως όλοι οι παίκτες της Βοστώνης είχαν να πουν κάτι για τις αποφάσεις των διαιτητών -και δεν τους νοιάζει που θα πληρώσουν για αυτό. Αρκεί να σου πω ότι επιχείρησαν 6 βολές σε ΟΛΟΝ τον αγώνα.

Ας δούμε όμως, πώς κρίθηκε το ματς.

Στην προτελευταία επίθεση ο Μάρκους Σμαρτ εκβίασε τζαμπ μπολ με τον Αντετοκούνμποι, που έστειλε την μπάλα στον Μπρουκ Λόπεζ, εκείνος την κατηύθυνε προς το καλάθι, αλλά δεν βρήκε στόχο. Οι διαιτητές κάλεσαν τάιμ άουτ, γιατί διέγνωσαν πως υπήρχε ένα θέμα με το χρονόμετρο. Είδαν ότι "με 0.2 να απομένουν, το χρονόμετρο δεν άρχισε έως ότου ο Λόπεζ έπιασε την μπάλα. Αλλιώς δεν θα προλάβαινε το χρόνο, καθώς ένα νόμιμο tip play μπορεί να γίνει σε 0.1 με 0.2".

Ο Σμαρτ έκανε την επαναφορά και έδωσε στον Κάιρι Έρβινγκ (έδωσε τους 10 από τους 22 πόντους, στο τελευταίο δωδεκάλεπτο) στην κορυφή, με τον Έρικ Μπλένσο να 'κρέμεται' από πάνω του. Ο Μάρκους Μόρις είχε ξεφύγει του Κρις Μίντλετον "και ήταν η πρώτη μου επιλογή για την πάσα, ο Κάιρι του έστησε ένα εκπληκτικό back-screen και... ο Μόρις έπεσε στο παρκέ, γιατί τον κρατούσαν". Η δεύτερη επιλογή ήταν ο Έρβινγκ, ο οποίος προσπάθησε να κάνει ντράιβ, αυτό δεν κατέστη δυνατό και έκανε μια 'ποικιλία' που δεν βρήκε 'πλεχτό'.

Αυτή ήταν η δεύτερη νίκη των "Ελαφιών" επί των "Κελτών" φέτος, σε τρία ματς. Πήραν τη μάχη για πρώτη φορά από τη σεζόν 2014-15. Και προφανώς ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έπαιξε το ρόλο του: σκόραρε τους 12 από τους 30 πόντους στην τέταρτη περίοδο (γενικά είχε και 13 ριμπ., 6 ασίστ, 1 κλέψιμο και 2 τάπες εκ των οποίων η μία ήταν καθοριστικής σημασίας, στην 15η νίκη της παρέας του στα 17 τελευταία ματς), με τον Μίντλετον να είναι αυτός που 'έκλεισε' το ματς -με τρίποντο στα τελευταία δευτερόλεπτα.

Και κάπως έτσι, φτάσαμε στο θέμα μας.

To Βasketball Reference είναι ιστοσελίδα που δεν γίνεται να μην παρακολουθείς, αν ασχολείσαι με το μπάσκετ -στο όποιο επίπεδο. Δεν 'πλασάρεται' ως φωτεινός παντογνώστης, αλλά ως η χαρά των analytics για ουσιαστικούς, αλλά και πιο χαριτωμένους λόγους.

Η τελευταία δουλειά αφορά τη μάχη για τον τίτλο του πολυτιμότερου παίκτη της σεζόν 2018-19 του ΝΒΑ.

Οι καθ' ύλην αρμόδιοι 'έφτιαξαν' και χρησιμοποίησαν φόρμουλα που προβλέπει -μαθηματικά- το ποιος θα αναδειχθεί MVP της χρονιά στο ΝΒΑ "χρησιμοποιώντας μοντέλο που επικεντρώνει στα είδη των στατιστικών και των επιτευγμάτων, τα οποία μελετούν αυτοί που ψηφίζουν', βάσει των αποτελεσμάτων των προηγούμενων ετών. Ξεκαθαρίζεται ότι 'η λίστα δεν εκπροσωπεί την άποψη του site. Περισσότερο, αυτοί είναι οι παίκτες που οι ψηφοφόροι θα βάλουν στο 'στόχαστρο', με μάξιμουμ δυο παίκτες ανά ομάδα.

Έχει σημασία να κάνεις ένα scroll για να δεις ακριβώς τι ισχύει για τον κάθε παίκτη που είναι στη λίστα. Θα διαπιστώσεις πως ο Greek Freak είναι ο επικρατέστερος, μακράν του δεύτερου, πάντα έως αυτού του σημείου της αγωνιστικής περιόδου και με την ευχή να έχει υγεία -και να συνεχίσει την κυριαρχία.

Photo: Associated Press

News 24/7

24MEDIA NETWORK