Αντετοκούνμπο: "Θέλω Εθνική, αλλά δεν εξαρτάται από εμένα"

Οι Μιλγουόκι Μπακς θα αποφασίσουν την παρουσία του Γιάννη Αντετοκούνμπο στο προολυμπιακό τουρνουά σύμφωνα με όσα δήλωσε το "Greek Freak" στον ΟΤΕ TV. Τι είπε ο άσος των "ελαφιών" για Κόμπε, Λεμπρόν, Κάρι και Ομπάμα.

Αντετοκούνμπο: "Θέλω Εθνική, αλλά δεν εξαρτάται από εμένα"

Στην εκπομπή του OTE TV, "Pick N' Roll", ήταν καλεσμένοι οι Γιάννης και Θανάσης Αντετοκούνμπο. Ο άσος των Μπακς μίλησε για τον Κόμπε Μπράιαντ, τη συναναστροφή του με τον "Black Mamba", τους Λεμπρόν Τζέιμς και Στέφεν Κάρι, τη νέα θέση του, καθώς και για την Εθνική.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του

Για τον Κόμπε: "Ο Κόμπε είναι ένας. Και οι δύο θέλουμε να φτάσουμε σε αυτό το επίπεδο"

Για το αν στο μέλλον στο αποχαιρετιστήριο παιχνίδι του θα βάλει 60 πόντους: "Δεν ξέρω αν θα βάλω 60 πόντους σαν τον Κόμπε. Θα προσπαθήσω να βάλω 20-25. Μπορεί να βάλω και 30 ή 34 όπως είναι το νούμερό μου. Αυτό θα ήταν καλό".

Για τη συνάντηση με τον "Black Mamba": "Ο Κόμπε είναι ένας από τους μεγαλύτερους παίκτες. Το να περάσω 10 λεπτά μαζί του και να μιλήσουμε για μπάσκετ ήταν πολύ σημαντικό. Όταν τον είδα έπαθα σοκ. Ήταν η δεύτερη φορά που παίξαμε αλλά η πρώτη που του μίλησα.

Υπάρχουν πολύ καλοί παίκτες στο NBA που λένε ότι δουλεύουν σκληρά αλλά δεν το δείχνουν. Ο Κόμπε μου έλεγε ότι δούλευε 8 ώρες την ημέρα. Το έλεγε και το εννοούσε. Δεν έλεγε ψέματα. Μου είπε το καλοκαίρι να δουλέψω πολύ και να είμαι κουρασμένος γιατί το χειμώνα δεν θα φαίνεται η κούραση".

Για τη δήλωσή του για την προπόνηση με Λεμπρόν: "Αν ποτέ μου δοθεί η ευκαιρία να κάνω προπόνηση με τον Λεμπρόν θα το εκμεταλλευτώ".

Για τον Λεμπρόν: "Είναι ένας από τους καλύτερους στο NBA αυτή στιγμή. Στόχος μου είναι να γίνω και εγώ κάποτε ένας από τους καλύτερους. Όταν παίζω με παίκτες σαν κι αυτούς γίνομαι άλλος Γιάννης. Δεν έχω φοβηθεί ποτέ".

Για τον παίκτη-είδωλό του: Είχα πολλά πρότυπα. Μεγάλωσα με τον Άλεν Άιβερσον. Έμπαινε στο γήπεδο και δεν φοβόταν κανέναν. Πάντα τον έβλεπα και έλεγα "μια μέρα μπορεί να γίνω σαν κι αυτόν". Δεν ήξερα βέβαια ότι θα γίνω 2.10".

Για τον Στέφεν Κάρι: "Έχει ταλέντο. Παίζει καλύτερα από όλους αυτή τη στιγμή στο NBA. Αν τον έβλεπα έξω από το γήπεδο δεν θα πίστευα ότι παίζει μπάσκετ".

"Εύκολο να το διαχειριστώ"

Ολόκληρο το NBA ασχολείται μαζί του. Πόσο εύκολο είναι για ένα... παιδί όπως ο Γιάννης Αντετοκούνμπο να διαχειριστεί αυτό που συμβαίνει; Το Greek Freak δεν μοιάζει να δυσκολεύεται και ιδιαίτερα.

"Αφού έχω ανθρώπους όπως ο Θανάσης και οι γονείς μου είναι πολύ εύκολο να το διαχειριστώ αυτό. Μ' αρέσει που σε όποιο γήπεδο πάω βλέπω ελληνικές σημαίες".

ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ

Για τη θέση του: "Σέβομαι πάρα πολύ τον Τζέισον Κιντ και σέβομαι την απόφασή του. Θα κάνω τα πάντα για να μην τον απογοητεύσω ως πόιντ γκαρντ την επόμενη σεζόν. Αλλά δεν είναι η πρώτη φορά που αγωνίζομαι σε αυτή τη θέση. Είχαμε κάνει μια συζήτηση στην αρχή της χρονιάς και μου είχε πει: "Δεν θα παίξεις πόιντ γκαρντ φέτος;" και του είχα απαντήσει "ρε κόουτς τι λες δεν είμαι έτοιμος".

Για το ποιος θα πάρει το πρωτάθλημα: "Οι Γουόριορς. Αν συνεχίσουν να παίζουν όπως τώρα θα πάρουν και το πρωτάθλημα".

Για το ποια ομάδα μπορεί να κάνει την έκπληξη: "Οι Ράπτορς".

Για τον παίκτη που δεν θέλει να μαρκάρει και να τον μαρκάρει: "Όταν ξεκινάω και παίζω δεν το σκέφτομαι αυτό. Θυμάμαι όμως στο ματς με τους Μπουλς, όταν μπήκε ο Μπάτλερ ψιλοδυσκολεύτηκα. Δεν υπάρχει παίκτης που δεν θέλω να μαρκάρω".

Για τις σχέσεις με τους συμπαίκτες: "Υπάρχει χρόνος να βγούμε έξω. Ξοδεύουμε τόσο χρόνο στην προπόνηση που πρέπει να περνάς χρόνο με τους συμπαίκτες σου εκτός μπάσκετ".

"Θέλω Εθνική, αλλά δεν εξαρτάται από εμένα"

Για το καλοκαίρι και την Εθνική: "Δεν εξαρτάται από εμένα. Έκανα μια κουβέντα με τους προπονητές μου. Έχουν ένα πλάνο για μένα αυτό το καλοκαίρι. Προσπαθώ να τους πείσω πόσο σημαντικό είναι να παίξω στην Εθνική αλλά δεν εξαρτάται από εμένα. Εγώ θέλω. Έχει να κάνει με το ότι πρέπει να γίνω καλύτερος γιατί έχω μια συγκεκριμένη θέση και ξεκινούν όλα από εμένα.

Όταν γυρίσω τον Μάιο στο Μιλγουόκι θα κάνω μια κουβέντα με την ομάδα για να δω τι θέλουν από εμένα. Μακάρι να μπορέσω να παίξω στους Ολυμπιακούς Αγώνες και να εκπροσωπήσω τη χώρα μου".

Για το αν θα έβλεπε τον εαυτό του εκτός των Μπακς: "Τώρα όχι. Αλλά ποτέ δεν ξέρεις τι θα γίνει. Θα ήθελα να παίξω για πάρα πολλά χρόνια στους Μπακς αλλά κρατώ ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα".

Για το αν ζορίστηκε ποτέ: "Όλοι οι παίκτες έχουμε βρεθεί σε αυτή την κατάσταση. Και φέτος βρέθηκα σε αυτή την κατάσταση. Το θέμα όμως είναι να είσαι σκληρός για να συνεχίσεις. Ξέρω όμως ποιος είναι ο στόχος μου. Και ξέρω ότι θα κάνω τα πάντα για να τον πετύχω".

Για τη συνάντηση με τον Ομπάμα: "Μου είπε ότι διάβασε το θέμα του ESPN για το σώμα μου. Επίσης είπε ότι το μοναδικό παιχνίδι που δεν θα μας υποστηρίζει θα είναι με τους Μπουλς γιατί είναι φανατικός οπαδός των Μπουλς".

Για το πως αισθάνεται μετά τα παιχνίδια: "Δεν αισθάνομαι εξαντλημένος μετά από τα παιχνίδια. Αισθάνομαι περισσότερο εξαντλημένος μετά από την προπόνηση. Είναι μύθος ότι οι παίκτες του NBA δεν κάνουν προπόνηση".

"Δεν χρειάζεται να προστατεύσω τον Γιάννη, έχει αρχές"

Μαζί με τον Γιάννη, το "παρών" στην εκπομπή "Pick N' roll" έδωσε και ο Θανάσης Αντετοκούνμπο, ο οποίος αποκάλυψε πως έχει δεχθεί προτάσεις από ελληνικές και ευρωπαϊκές ομάδες.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ

Για το πως βλέπει τον Γιάννη: "Για μένα είναι ο αδερφός μου, είναι ένα παιδί που δουλεύει σκληρά και θέλει να προσέξει την οικογένειά του".

Για το πως μπορέσει να τον προστατεύσει για να μην πάρουν τα μυαλά του αέρα: "Δεν χρειάζεται. Έχουμε μεγαλώσει μαζί και έχει κάποιες αρχές και αξίες. Μιλάμε κάθε μέρα, βλέπω όποια ματς μπορώ".

Για το αν υπάρχει ανταγωνισμός μεταξύ τους: "Ήταν λίγο δύσκολα όταν ήμασταν μικροί. Δεν υπήρχε... χώρος για ανταγωνισμό. Το μόνο που μπορούσαμε να κάνουμε ήταν να ζήσουμε μαζί για να επιβιώσουμε".

Για τον Καρμέλο Άντονι: "Δεν είναι δύσκολο να τον μαρκάρεις γιατί δεν είναι γρήγορος. Πρέπει να τον περιμένεις".

Για το όνειρο του NBA: "Φέτος είμαι free agent, οπότε μπορώ να πάω σε μια ομάδα και να πάρω ευκαιρίες. Αφήνω ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα".

Για τις προτάσεις που έχει δεθεί: "Έχουμε δεχθεί προτάσεις και από ελληνική ομάδα και από ευρωπαϊκές".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Γιάννης και Θανάσης Αντετοκούνμπο: "Θέλουμε να δώσουμε πράγματα πίσω στον κόσμο"

News 24/7

24MEDIA NETWORK