Από την Α2 Λουξεμβούργου στο ΝΒΑ!

Αν η ιστορία του πρώην "πράσινου" Μάικ Τζέιμς θυμίζει παραμύθι, αυτή του Αλφόνζο ΜαΚίνι που συμφώνησε με τους Τορόντο Ράπτορς μοιάζει με... επιστημονικής φαντασίας!

Από την Α2 Λουξεμβούργου στο ΝΒΑ!

Αν η ιστορία του Μάικ Τζέιμς ο οποίος μέχρι πριν τρία χρόνια έπαιζε στην Α2 Ιταλίας και πλέον θα παίζει στο ΝΒΑ με τους Φοίνιξ Σανς μοιάζει με παραμύθι, τότε αυτή του Αλφόνζο ΜακΚίνι ο οποίος τα ξημερώματα της Κυριακής συμφώνησε με τους Τορόντο Ράπτορς για διετές συμβόλαιο μοιάζει με… επιστημονικής φαντασίας.

Ο άγνωστος στο ευρύ κοινό 25χρονος φόργουορντ των 203 εκατοστών μέχρι τον Μάιο του 2016 έπαιζε στην Α2 Λουξεμβούργου! Ναι καλά διαβάσατε, ήταν ένας παίκτης β’ διαλογής που είχε βρει καταφύγιο σε μια ομάδα ονόματι East Bay Pirates στο ευρωπαϊκό αυτό κρατίδιο.

Το.. αγροτικό του απόφοιτου του μικρού Wisconsin-Green Bay είχε και συνέχεια. Το καλοκαίρι του 2016 πήγε στο πρωτάθλημα του Μεξικό και στην ομάδα Hermosillo αλλά δεν σταμάτησε να ονειρεύεται. Έτσι, στο ξεκίνημα της περσινής σεζόν έβαλε το χέρι στην τσέπη και πλήρωσε 175 δολάρια στην ομάδα Wind City Bulls του NBDL προκειμένου να δεχτούν να τον δοκιμάσουν!

Κέρδισε την ευκαιρία που κυνήγησε με συμβόλαιο μόλις 26.000 δολαρίων για όλη τη σεζόν στην ομάδα που είχε έδρα στη γενέτειρα του, το Σικάγο, και παράλληλα κλείνοντας τη σεζόν με 14,9 πόντους και 9,2 ριμπάουντ μέσο όρο προσέλκυσε το ενδιαφέρον των Ράπτορς που του έκαναν το μεγαλύτερο όνειρο πραγματικότητα.

News 24/7

24MEDIA NETWORK