Αυτό το "τρελό" ματς οι Μπακς όφειλαν να το πάρουν. Θα βρουν άλλη ευκαιρία στη Βοστόνη;

Όταν έχεις στείλει το ματς στην παράταση με τον τρόπο που συνέβη και έχεις το μομέντουμ, είσαι... υποχρεωμένος να νικήσεις. Η παρέα του 35άρη Γιάννη δεν το έκανε και βρέθηκε πίσω με 1-0 στη σειρά με τους Σέλτικς.

Milwaukee Bucks' Giannis Antetokounmpo, of Greece, towels off during the first half of an NBA basketball game against the Philadelphia 76ers, Wednesday, April 11, 2018, in Philadelphia. The 76ers won 130-95. (AP Photo/Chris Szagola)
Γιάννης Αντετοκούνμπο AP PHOTO/CHRIS SZAGOLA

Οι Μπακς, στην εποχή του Αντετοκούνμπο, έχουν μια μοναδική ευκαιρία να περάσουν για πρώτη φορά τον α' γύρο των πλέι οφς και να φτάσουν στα ημιτελικά της Ανατολής. Διότι οι Σέλτικς είναι μεν σκληροί, ταυτόχρονα όμως λαβωμένοι και ευάλωτοι χωρίς τον Κάιρι Ίρβινγκ (και τον Σμαρτ).

Η πρώτη μάχη απέδειξε ότι τα "ελάφια" μπορούν να κοντράρουν τους "Κέλτες". Αρκεί ν' αποδειχθούν περισσότερο συνεπείς απ' όσο την Κυριακή. Θα πρέπει να εκμεταλλεύονται, βέβαια, τις συγκυρίες και να μην της αφήνουν να περνούν, με αποτέλεσμα την ήττα 113-107 στην παράταση.

Ιδίως με τον τρόπο που έφτασαν να διεκδικούν το διπλό στο έξτρα 5λεπτο, με ανατροπή από -10 (86-76) και τρίποντο-προσευχή του Μίντλετον για το 96-96 στην εκπνοή της κανονικής διάρκειας, θα έπρεπε να έχουν καρπωθεί έξτρα αυτοπεποίθηση και ψυχολογία. Τουναντίον όλο αυτό λειτούργησε αποτρεπτικά και πήγαν στράφι οι 66 πόντοι με 21 ριμπάουντ και 13 τελικές πάσες που είχαν μαζί ο Αντετοκούνμπο (35, 13, 7) και ο Μίντλετον (31, 8, 6).

Ποιο ήταν το μεγαλύτερο πρόβλημα; Εκτός από τα 11 χαμένα αμυντικά ριμπάουντ και τα 20 λάθη (πολλά για ένα τέτοιο ματς); Ο Έρικ Μπλέντσο. Τρύπα ο βασικός πόιντ γκαρντ των Μπακς, εκτός κλίματος εντελώς!

News 24/7

24MEDIA NETWORK