Αυτός ο Ευρωπαίος θα επιλεγεί ψηλότερα στο draft

Σίγουρη θέση στην πρώτη 10άδα του draft έχει εξασφαλίσει ο Κροάτης Ντράγκαν Μπέντερ.

Αυτός ο Ευρωπαίος θα επιλεγεί ψηλότερα στο draft
Μπέντερ ντραφτ

Η αγωνία του Γιώργου Παπαγιάννη για τη θέση του στο draft φτάνει στο τέλος της, αφού τα ξημερώματα της Παρασκευής (ώρα Ελλάδας) θα γνωρίζει ποια ομάδα και που έχει εξασφαλίσει τα δικαίωματά του.

Γράφεται πως ο Έλληνας σέντερ ενδιαφέρει, λόγω μεγέθους, εξέλιξης και προοπτικής, αρκετές ομάδες του ΝΒΑ. Ο μη Αμερικανός πάντως που θα επιλεγεί ψηλότερα απ' όλους τους "internationals" είναι ο 18χρονος Ντράγκαν Μπέντερ.

Τον νεαρό Κροάτη οι Αμερικανοί παρομοιάζουν με τον Πάου Γκασόλ. Γιατί και υψηλό μπασκετικό IQ διαθέτει και ευέλικτος είναι για το ύψος του (2μ16) και εμπειρίες έχει συλλέξει παίζοντας με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Έχουν. φυσικά, εντοπίσει και κάποια μειονεκτήματα (στο ριμπάουντ και στην άμυνα), αλλά τα προτερήματά του κερδίζουν τη μάχη. Εξ ου και ο Μπέντερ αναμένεται από το 3 μέχρι το 7. Τρίτοι επιλέγουν οι Σέλτικς, που ψάχνουν τρόπο να το ξεφορτωθούν, και έβδομοι οι Νάγκετς, που έχουν ήδη αρκετούς Ευρωπαίους (Γκαλινάρι, Γιόκιτς, Νούρκιτς, Λοβέρν).

Ποια ομάδα άλλωστε θέλει να ρισκάρει και να χάσει ένα πρότζεκτ τύπου Πορζίνγκις; Ο οποίος από την πρώτη σεζόν του κατάφερε να κερδίσει τις εντυπώσεις και ν' αποτελέσει την ευχάριστη έκπληξη - μοναδικό κέρδος των Νικς.

News 24/7

24MEDIA NETWORK