Τα τρίποντα των Μπακς ήταν εύστοχα διότι το είχαν προβλέψει

Οι Μπακς δεν νίκησαν στο Τορόντο γιατί έβαλαν δύο μεγάλα σουτ. Νίκησαν γιατί το είχαν σχεδιάσει. Νίκησαν γιατί πάσαραν την μπάλα.

Milwaukee Bucks guard Malcolm Brogdon (13) in the first half of an NBA basketball game Sunday, Nov. 11, 2018, in Denver. (AP Photo/David Zalubowski)
Milwaukee Bucks guard Malcolm Brogdon (13) in the first half of an NBA basketball game Sunday, Nov. 11, 2018, in Denver. (AP Photo/David Zalubowski) AP PHOTO/DAVID ZALUBOWSKI

Οι Μιλγουόκι Μπακς έχουν ήδη ξεπεράσει τα 1.000 εκτελεσμένα τρίποντα στα πρώτα 25 παιχνίδια της σεζόν. Δύο εύστοχα εξ αυτών στα τελευταία 65 δεύτερα του αγώνα στο Τορόντο ανέτρεψαν -3 (97-94) και το μετέτρεψαν στο τελικό +5 (104-99) επί των Ράπτορς. Στο οποίο παρεμπιπτόντως ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είχε 19 πόντους (8/15 σουτ) και 19 ριμπάουντ (season best όπως με Νικς και δεύτερη καλύτερη επίδοση καριέρας).

Δεν ήταν ακόμη δύο σουτ πίσω από τη γραμμή. Ήταν δύο ελεύθερα σουτ που είχαν σχεδιαστεί να βγουν. Και κατ' επέκταση να... μπουν, αφού το γεγονός πως ήταν ανοικτά αύξησε αυτομάτως το ποσοστό επιτυχίας.

Ο κόουτς Μπουντελχόντζερ, που δίνει νέα διάσταση στην επανάσταση που είχε φέρει ο Πέρο Άντιτς, είχε ταυτόχρονα στο παρκέ τους Μπλέντσο, Μίντλετον, Αντετοκούνμπο, Λόπεζ. Τους τέσσερις βασικούς άξονες λειτουργίας των νέων Μπακς. Ο πέμπτος ήταν ο Μάλκολμ Μπόγκτντον. Αυτός που πήρε και τα δύο σουτ, αλλάζοντας την ιστορία του αγώνα.

Ο rookie of the year του 2017 είναι ο πιο εύστοχος σε ποσοστό τριπόντων από τους παίκτες των 'ελαφιών' που παίζουν τουλάχιστον δέκα λεπτά. Οι Μπακς σουτάρουν πάρα πολύ απ' έξω - η δική τους επίδοση με 40.4 τρίποντα ανά αγώνα είναι το δεύτερο στη λίγκα μετά την αντίστοιχη (42.2) των Ρόκετς. Ταυτόχρονα όμως έχουν μόλις το 12ο καλύτερο ποσοστό (35.4%) απέχοντας πολύ από το 39.2% των πρώτων Γουόριορς ή το 38.6% των Κινγκς και το 38.2% των Σπερς, οι οποίοι συμπληρώνουν την πρώτη τριάδα. Το 12% του Γιάννη Αντετοκούνμπο τούς το ρίχνει πολύ.

Ο Μπόγκντον έχει αντιθέτως 48%. Παίρνει 3.9 τρίποντα ανά ματς και ευστοχεί στα 1.9. Γι' αυτό και στο κυριακάτικο παιχνίδι ήταν αυτός που σούταρε. Ελεύθερος πάνω απ' όλα.

Αμφότερες οι ασίστ ήρθαν από το χέρι του Μίντλετον που δεν εκβίασε καταστάσεις, πήγε by the book. Σε παρόμοιες φάσεις μάλιστα, καλοσχεδιασμένες και άρτια εκτελεσμένες. Παράλληλη κίνηση από τη baseline και η μπάλα έξω στην κορυφή. Η πρώτη πάσα βρήκε απευθείας στον Μπόγκντον, στη δεύτερη χρειάστηκε η έξτρα πάσα στο πλάι για να βγει όλη η κίνηση.

Το Μιλγουόκι επιβεβαίωνε γιατί είναι η τέταρτη ομάδα σε ασίστ με 26.7, μόλις 1.3 πίσω από τους Γουόριορς και λίγο πίσω από Πέλικανς - Νάγκετς.

Οι Ράπτορς, που ευτυχώς γι' αυτούς είναι από τον Καναδά, είχαν ήδη πέσει στην παγίδα - θα έπρεπε να ήταν υποψιασμένοι. Τη δεύτερη φορά την πάτησαν ξανά. Και έχασαν ξανά από την παρέα του Giannis μετά το 124-109 στα τέλη Οκτωβρίου. Το επόμενο ραντεβού των 2 είναι προγραμματισμένο για τις 6 Ιανουαρίου. Περιμένοντας να δούμε με ποιον τρόπο θα νικήσουν τότε οι Μπακς.

Photo credits: AP Photo/David Zalubowski

News 24/7

24MEDIA NETWORK