Δηλητηριασμένος ήταν ο Τζόρνταν στο "Flu Game"

Η ιστορία του "Flu Game" και η εκδοχή της δηλητηρίασης του Μάικλ Τζόρνταν. Το Contra.gr καταγράφει μια άγνωστη ιστορία από το πιο φημισμένο ματς του μεγάλου "Air".

Δηλητηριασμένος ήταν ο Τζόρνταν στο "Flu Game"
Τζόρνταν μπάσκετ Μπουλς

Ένα από τα παιχνίδια που έχουν σημαδέψει ανεξίτηλα τη θρυλική καριέρα του Μάικλ Τζόρνταν είναι το περίφημο "Flu Game", όταν -παρότι εξαντλημένος από μία ίωση- σημείωσε 38 πόντους μ' ένα καθοριστικό τρίποντο, πήρε 7 ριμπάουντ και έδωσε 5 ασίστ, ρίχνοντας τους Τζαζ στο καναβάτσο!

Ήταν το πέμπτο ματς της σειράς των τελικών του ΝΒΑ, που έγινε -σαν χθες- στις 11 Ιουνίου του 1997. Η ομάδα του Τζέρι Σλόαν είχε ισοφαρίσει σε 2-2 και με ακόμη ένα παιχνίδι στο "Delta Center" του Σολτ Λέικ έμοιαζε να έχει αποκτήσει το μομέντουμ στη μάχη για τον τίτλο. Ενδεχόμενη μάλιστα απουσία του "Air" θ' αύξανε αυτομάτως τις πιθανότητες νίκης των γηπεδούχων πριν από την επιστροφή στο Σικάγο.

Τα μάτια έξω

Παραμονές του μεγάλου αγώνα ο ηγέτης των Μπουλς ένιωσε έντονη αδιαθεσία ενόσω ήταν στο δωμάτιό του. Ανέβασε πολύ υψηλό πυρετό και είχε στομαχικές διαταραχές, με αποτέλεσμα να περάσει μια εφιαλτική νύχτα χωρίς να κοιμηθεί. " Ξερνούσε συνέχεια και παντού. Τα μάτια του είχαν πεταχτεί έξω", είχε τονίσει ο Τζορτζ Κέλερ, σωματοφύλακας του, περιγράφοντας την κατάσταση του Τζόρνταν.

Ουσιαστικά η συμμετοχή του στον πέμπτο τελικό ήταν απαγορευτική. " Όλοι ήμασταν στο λεωφορείο για να πάμε στο γήπεδο εκτός από τον Μάικλ που προσπαθούσε να συνέλθει ακόμα. Όταν φτάσαμε στα αποδυτήρια, δεν ήταν, σε καμία περίπτωση, σε θέση να αγωνιστεί. Είχε σωριαστεί στο πάτωμα και ανέπνεε κάθε 20 δευτερόλεπτα. Τα μάτια του ήταν θολά", είχε πει ο Φιλ Τζάκσον θυμίζοντας τις στιγμές πριν από το τζάμπολ.

Δηλητηριασμένος ήταν ο Τζόρνταν στο "Flu Game"
Τζόρνταν Μπάσκετ Μπουλς

Ακόμη κι έτσι όμως ο Τζόρνταν έπαιξε κανονικά. Και μετά την πρώτη περίοδο ήταν απολαυστικός οδηγώντας τους "ταύρους" στο σπουδαίο διπλό (90-88). Ένα αποτέλεσμα που άνοιξε διάπλατα το δρόμο για το πέμπτο δαχτυλίδι σε επτά χρόνια και προτελευταίο πριν από την κατάρρευση της αυτοκρατορίας της ομάδας από την πόλη των ανέμων. Το μπάσκετ είχε λειτουργήσει ως το ισχυρότερο αντίδοτο.

Η ιστορία αυτή είναι λίγο πολύ γνωστή. Το ίδιο και η φωτογραφία στο φινάλε του αγώνα, που απεικονίζει τον "ημιθανή" Τζόρνταν να πέφτει στην αγκαλιά του Σκότι Πίπεν.

Δηλητηριασμένος ήταν ο Τζόρνταν στο "Flu Game"
Τζόρνταν Πίπεν μπάσκετ Μπουλς

Η πίτσα στο δωμάτιο

Εκείνο που δεν είχε δει το φως της δημοσιότητας ήταν η πληροφορία πως ο Μάικλ Τζόρνταν είχε πέσει θύμα δηλητηρίασης. Χρόνια μετά ο Τιμ Γκρόβερ, προσωπικός προπονητής του Νεοϋορκέζου αστέρα, είχε δώσει μια νέα διάσταση στην ιστορία. Ο Μάικλ δεν είχε προσβληθεί από κάποιο ιό, αλλά είχε δηλητηριαστεί από μία "ύποπτη" πίτσα που έφτασε το βράδυ πριν από τον αγώνα στο δωμάτιό του.

Η διήγηση του Γκρόβερ είχε ως εξής: " Ήταν 100% δηλητηρίαση. Ήμασταν στο δωμάτιο του ξενοδοχείου, στο Παρκ Σίτι. Η υπηρεσία δωματίου είχε σταματήσει περίπου στις 21:00 Πεινούσε όμως και δεν μπορούσαμε να βρούμε κάποιο μέρος να φάει και έτσι παραγγείλαμε. Του είπα ότι το μόνο που μπορούμε να βρούμε είναι μια πιτσαρία και μου απάντησε 'παράγγειλε πίτσα'. Ήμασταν εκεί για κάμποσες ημέρες, όλοι ήξεραν το ξενοδοχείο που μέναμε.

Κάναμε την παραγγελία και ήρθαν να την παραδώσουν πέντε άτομα! Είχα κακό προαίσθημα γι' αυτήν την πίτσα. Ήταν ο μόνος απ' όλους όσους βρισκόμασταν στο δωμάτιο που έφαγε από την πίτσα. Κανείς άλλος. Και στις 2 το πρωί δέχθηκα ένα τηλεφώνημα στο δωμάτιό του. Πήγα στο δικό του, ήταν κουλουριασμένος στο πάτωμα σε θέση εμβρύου. Αμέσως είπα: τροφική δηλητηρίαση. Εγγυημένα. Όχι ίωση".

Τη δική του (χιουμοριστική) εκδοχή έχει δώσει και ο Τζέρι Σλόαν: " Έχω ακούσει διάφορες θεωρίες συνωμοσίας ότι κατά κάποιο τρόπο δηλητηριάσαμε τον Τζόρνταν και είναι όλες αληθινές. Ο Χόρνατσεκ προσποιήθηκε τον υπάλληλο του ξενοδοχείου και έδωσε στον Μάικλ ένα μπουκάλι γεμάτο από διάφορες ουσίες και τελείωσε με τρεις γουλιές. Μετά πρήγγειλε άλλα πέντε μπουκάλια και τα είπε επίσης. Έδωσε στον Τζεφ φιλοδώρημα 100 δολαρίων για κάθε μπουκάλι και όλοι μας νομίζαμε ότι τα είχαμε καταφέρει".

Λέτε; Πάντως, αν όντως κάποιοι δηλητηρίασαν τον Μάικλ Τζόρνταν, θα είχε ενδιαφέρον να μάθουμε κάποτε πως ένιωσαν και τι σκέφτηκαν όταν τον είδαν να παίζει και να παίρνει το ματς.

News 24/7

24MEDIA NETWORK