Διαιτητής και Λίβινγκστον λίγο έλειψε να πλακωθούν

Έχεις δει παίκτη του ΝΒΑ και διαιτητή να κολλούν τα κεφάλια τους και να λύνουν το ζωνάρι για καβγά; Συνέβη στο ματς των Γουόριορς με τους Χιτ. Δείτε σε video πώς εξελίχθηκε η φάση.

Ο Σον Λίβινγκστον δικαιώματα δεν έχει δώσει. Μειλίχιος, πράος, ελέγχει τις αντιδράσεις του στο παρκέ και μεταφέρει ηρεμία στους συμπαίκτες του. Μετά απ' αυτό που είχε πάθει το 2007 φιλοσόφησε διαφορετικά τη ζωή.

Ακόμη όμως κι ένας τέτοιος χαρακτήρας μπορεί πάντως να βγει από τα ρούχα του, να γίνει... ανθρώπινη βόμβα και να εκραγεί. Για ένα και μόνο φάουλ που δεν του έδωσε ο ρέφερι.

Καθαρό μεν, χωρίς ουσία δε, αφού το ματς ήταν στη δεύτερη περίοδο - δεν κρινόταν κάτι συγκεκριμένο.

Το παράδοξο της υπόθεσης πάντως δεν ήταν η αντίδρασή του - όσο ασυνήθιστη κι αν έμοιαζε. Ήταν ο τσαμπουκάς που προκλήθηκε μεταξύ του γκαρντ των Γουόριορς και του διαιτητή Κόρτνι Κέρκλαντ. Οι δυο τους ήρθαν τόσο κοντά, αντάλλαξαν μάλιστα και κάποιες κουβέντες, που τα κεφάλια τους ενώθηκαν και αλληλοσπρώχτηκαν σαν κριάρια έτοιμα να τσακωθούν.

 

Ο μόνος που τιμωρήθηκε φυσικά ήταν ο Λίβινγκστον, αφού αποβλήθηκε αυτομάτως. Τον διαιτητή θα τον... περιλάβει η Λίγκα. Στα 18 χρόνια που σφυρίζει ήταν υποχρεωμένος να χειριστεί διαφορετικά την υπόθεση.

 

Μπάσκετ

Το Μεγάλο, Φιλερικό Λεξικό του Μπάσκετ

Μεγάλο ερμηνευτικό λεξικό μπάσκετ, από τον Γιάννη Φιλέρη. Τώρα που η μπασκετική χρονιά βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, αξίζει να την παρακολουθήσετε χωρίς να ρωτάτε "τί είπε", "τι λέει", "τι σημαίνει".