Το φάουλ-ανέκδοτο του Durant σκόρπισε άπλετο γέλιο

Ο Kevin Durant χρεώθηκε ένα επιθετικό φάουλ που μόνο γέλιο προκάλεσε. Τόσο του ίδιου όσο και του αμυνόμενου Lin. Μόνο ο διαιτητής γραμμής είδε την (ανύπαρκτη) παράβαση.

Ο όρος 'phantom foul' έχει τις ρίζες του στο μακρινό 1988. Τότε που ο Bill Laimbeer χρεώθηκε μια παράβαση πάνω στον Kareem Abdul Jabbar, στην οποία δεν είχε υποπέσει ποτέ. Περισσότερο 'πλήρωσε' το βεβαρυμένο παρελθόν του ο σκληροτράχηλος σέντερ των κακών Pistons παρά οτιδήποτε άλλο, ασχέτως αν στην εξέλιξη των τελικών αυτή η φάση ήταν που έκρινε ένα ολόκληρο πρωτάθλημα.

 

Αναμφίβολα στο πέρασμα των ετών οι διαιτητές έχουν γίνει πολύ πιο ευαίσθητοι με τις επαφές, δεν επιτρέπουν πολλά-πολλά και σφυρίζουν χωρίς φειδώ, με πρώτο στόχο να προστατεύσουν τους παίκτες.

Μόνο που κάποιες φορές υπερβαίνουν το... ρεαλισμό.

Η φάση της άμυνας του Jeremy Lin στον Kevin Durant, τη στιγμή του ποσταρίσματος, και το επιθετικό φάουλ που χρεώθηκε ο δεύτερος γιατί προέταξε ελάχιστα το δεξί χέρι του είναι χαρακτηριστική. Σε τέτοιο βαθμό μάλιστα που οι δύο παίκτες έβαλαν τα γέλια κινούμενοι προς την άμυνα.

Το 'I didn't touch you' που δις χρησιμοποίησε ο Durant και η αντίδραση του Lin, γνωρίζοντας ότι έχει ρίξει στην παγίδα τόσο τον αντίπαλό του όσο και τον... διαιτητή της baseline, επιβεβαίωσαν πως τίποτα απολύτως δεν συνέβη στη συγκεκριμένη φάση. Αντιθέτως ο αμυνόμενος βούτηξε μεγαλοπρεπώς στο παρκέ!

Βγάλτε κι εσείς τα συμπεράσματά σας

 

Τουλάχιστον σ' αυτήν βέβαια το σφύριγμα δεν έκρινε το αποτέλεσμα, πόσο μάλλον έναν τίτλο. Οι Warriors είχαν ήδη μία διαφορά ασφαλείας (εννέα πόντων), προτού φτάσουν στο 110-103 επί των Hawks και στη 12η νίκη τους σε 15 ματς, ασχέτως αν έλειψαν οι Curry (λόγω τραυματισμού) και Green (λόγω τιμωρίας).

Κεντρική φωτογραφία: AP Photo/Jeff Chiu

Longread

Οι 11 κορυφαίοι Βραζιλιάνοι της Ελλάδας

Το Contra.gr επέλεξε και σας παρουσιάζει τους 11 καλύτερους Βραζιλιάνους που έχουν αγωνιστεί στην Ελλάδα. Χωρίς σύστημα, με τον Πάουλο Κάμπος στον πάγκο! Ψηφίστε τον κορυφαίο κατά τη γνώμη σας!