Έγραψε ιστορία ο Κρόφορντ: Πρώτος... έκτος παίκτης

Ο Τζαμάλ Κρόφορντ έγινε ο πρώτος στην ιστορία του ΝΒΑ που κερδίζει για τρίτη φορά στην καριέρα του το βραβείο του καλύτερου έκτου παίκτη.

Έγραψε ιστορία ο Κρόφορντ: Πρώτος... έκτος παίκτης
Κρόφορντ Κλίπερς

Σε... Τζαμάλ Κρόφορντ θα μπορούσε να μετονομαστεί το βραβείο του καλύτερου έκτου παίκτη στο ΝΒΑ. Ο 36χρονος γκαρντ των Λος Άντζελες Κλίπερς αναδείχθηκε για τρίτη φορά στην καριέρα του ως ο κορυφαίος "εφεδρικός" και άφησε πίσω τους τον θρυλικό Κέβιν ΜακΧέιλ, τον Ρίκι Πιρς και τον Γερμανό Ντέτλεφ Σρεμφ που είχαν επίσης από δύο κατακτήσεις.

Ο Κρόφορντ έχει πάρει το βραβείο με δύο διαφορετικές ομάδες, αφού το 2010 ήταν παίκτης των Χοκς. Επέστρεψε στο... θρόνο του μετά από το περυσινό διάλειμμα με τον Λου Γουίλιαμς των Ράπτορς (νυν Λέικερς).

Ο βετεράνος άσος έπαιξε εφέτος σε 79 παιχνίδια της κανονικής περιόδου και σε 26.9 λεπτά συμμετοχής είχε 14.2 πόντους με 40% στα δίποντα, 34% στα τρίποντα και 90% στις βολές. Προσέφερε επίσης 2.3 ασίστ και 1.8 ριμπάουντ ανά αγώνα.

Στην ψηφοφορία των 130 δημοσιογράφων, ο Κρόφορντ συγκέντρωσε 341 βαθμούς με 51 ψήφους πρωτιάς. Ο Αντρέ Ιγκουοντάλα ήρθε δεύτερος με 288 βαθμούς, ενώ ο Ενές Καντέρ ήταν τρίτος με 182 βαθμούς.

Για να είναι παίκτης υποψήφιος για τη συγκεκριμένη λίστα τα παιχνίδια που ήρθε από τον πάγκο θα πρέπει να είναι περισσότερα απ' αυτά που ήταν στη βασική πεντάδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Poll by Contra.gr: Οι κορυφαίοι της σεζόν στο ΝΒΑ

News 24/7

24MEDIA NETWORK