Έντι Τζόνσον: "Οι Γουόριορς θα νικούσαν σίγουρα τους Μπουλς. Έχουν επτά παίκτες για τον Τζόρνταν"

Μπουλς η αποκαθήλωση! Μετά το 73-9 ο Έντι Τζόνσον είναι βέβαιος πως οι Γουόριορς θα νικούσαν την παρέα του Μάικλ Τζόρνταν.

Έντι Τζόνσον: "Οι Γουόριορς θα νικούσαν σίγουρα τους Μπουλς. Έχουν επτά παίκτες για τον Τζόρνταν"
Κάρι Τζόρνταν Γουόριορς Μπουλς

Ο Έντι Τζόνσον, ένας εκ των κορυφαίων σουτέρ στην ιστορία του ΝΒΑ και σχολιαστής μετά το πέρας της καριέρας του, καταπιάστηκε με το αγαπημένο θέμα συζήτησης: έβαλε στη ζυγαριά τους Σικάγο Μπουλς και τους Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς.

Αλήθεια είναι πως καθετί παρελθοντικό είναι πιο... ελκυστικό. Κεντρίζει το ενδιαφέρον, αγγίζει το μύθο. Ο άλλοτε παίκτης του Ολυμπιακού πάντως δεν δίστασε να βγάλει πιο πλήρη ομάδα τους εν ενεργεία πρωταθλητές, οι οποίοι με το 73-9 στη διάρκεια της σεζόν κατέρριψαν κάθε άλλο ρεκόρ.

Ο Τζόνσον, πολλάκις αντίπαλος των "ταύρων", συνέκρινε παίκτη-παίκτη και κατέληξε στο συμπέρασμα πως " οι Μπουλς δεν αντιμετώπισαν ποτέ μια ομάδα που μπορούσε να ρίξει πέντε παίκτες στο παρκέ και να έχουν την ικανότητα να τρέχουν, να πασάρουν, να σουτάρουν και να παίζουν άμυνα όπως το Γκόλντεν Στέιτ με τον Κάρι, τον Τόμπσον, τον Γκριν, τον Μπαρνς και τον Ιγκουοντάλα".

Ο Έντι αναγνώρισε ότι το μπάσκετ έχει αλλάξει και οι εποχές το ίδιο, ιδίως σε ό,τι έχει να κάνει με την αμυντική προσέγγιση, υποστήριξε πάντως πως " είναι μύθος η άποψη ότι αυτοί οι Γουόριορς δεν θ' άντεχαν το hand checking (...) Αυτό το σύνολο είναι αθλητικό, με τεράστια θέληση, ανιδιοτέλεια και τεράστιες ικανότητες".

Κατέληξε δε στην ανάλυσή του πως " οι Μπουλς δεν είχαν παρά μόνο τρεις παίκτες που ήταν γρήγοροι και αρκετά δυνατοί για να μαρκάρουν τους Γουόριορς με τους δέκα ταχείς και παραγωγικούς παίκτες.

Το μόνο πλεονέκτημα των Μπουλς ήταν ο Μάικλ Τζόρνταν, ο οποίος δίχως αμφιβολία μπορούσε να οδηγεί τους Μπουλς στη νίκη με το συνήθη μοναδικό τρόπο του. Αντιμετώπισε όμως ο Τζόρνταν ποτέ μια ομάδα που θα είχε επτά παίκτες να τον μαρκάρουν; Οι Γουόριορς θα μπορούσαν και κατόπιν θα τον ανάγκαζαν να λειτουργήσει αμυντικά χωρίς να έχει σημασία ποιον μαρκάρει. Αυτή είναι η περίπλοκη ομορφιά των Γουόριορς, μιας ομάδας που δεν έχω ξαναδεί. Χωρίς αμφιβολία οι Γουόριορς θα νικούσαν το Σικάγο του '96".

Η σύγκριση του Έντι Τζόνσον

Τζόρνταν > Τόμπσον

Χάρπερ < Κάρι

Πίπεν > Μπαρνς

Ρόντμαν > Γκριν

Λόγκλι < Μπόγκουτ

Κούκοτς < Ιγκουοντάλα

Κερ < Λίβινγκστον

Γουένινγκτον < Έζελι

Μπούσλερ < Μπαρμπόζα

Κάφι < Ρας

Έντουαρντς = Σπιτς

Σίμπκινς > ΜακΑντου

Μπράουν - Χάλεϊ > Κλαρκ - Λούνι

News 24/7

24MEDIA NETWORK