Το διεστραμμένο πλάνο των Σίξερς για τον Αντετοκούνμπο πέτυχε

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έκανε, τα ξημερώματα, νέο ρεκόρ καριέρας με 52 πόντους. Ήταν ό,τι ήθελαν οι Σίξερς. Είχαν αποφασίσει να τον αφήσουν να κάνει τα δικά του και να επικεντρωθούν στους υπόλοιπους Μπακς. Και νίκησαν.

Το διεστραμμένο πλάνο των Σίξερς για τον Αντετοκούνμπο πέτυχε

Τέσσερις είναι οι ομάδες που 'χουν 'κλειδώσει' την παρουσία τους στα φετινά playoffs του ΝΒΑ. Οι τρεις ανήκουν στην Ανατολή -για να προστεθεί άλλο ένα τεκμήριο στον υψηλότερο συντελεστή δυσκολίας της Δύσης, απ' όπου προς το παρόν έχει εγγυημένη την postseason μόνο το Γκόλντεν Στέιτ. Η τρίτη προστέθηκε τα ξημερώματα, έπειτα από το ματς εναντίον των καλύτερων -βάσει ρεκόρ- της φετινής λίγκας, Μπακς. Ήταν οι Σίξερς.

Δες λίγο πώς θα ήταν τα playoffs αν άρχιζαν σήμερα και προχωράμε.

Το διεστραμμένο πλάνο των Σίξερς για τον Αντετοκούνμπο πέτυχε

Ο Γιάννης Αντετοκούμπο αγωνίστηκε για 36 λεπτά, πήρε 26 σουτ και έβαλε τα 15 (57.6%). Μεταξύ τους ήταν και 3/8 τρίποντα. Είχε και 19/21 βολές. Επιχείρησε τις περισσότερες από όλο όλους. Για την ακρίβεια, ήταν 9 λιγότερες από όσες είχαν όλοι οι Σίξερς μαζί (21/30). Θα σε παρακαλούσα να μη διαχειριστείς αυτήν την πληροφορία με ελληνικό μενταλιτέ.

Οι πολλές βολές είχαν να κάνουν με τις απέλπιδες προσπάθειες της Φιλαδέλφεια να τον σταματήσει. Μπορείς να ότι αυτό το πλάνο δεν είχε τεράστια επιτυχία αν διαβάσεις ότι ο Greek Freak τελείωσε με 52 πόντους -που είναι νέο ρεκόρ καριέρας-, 15-1 ριμπάουντ, 7 ασίστ, 2 κλεψίματα, 1 τάπα, 1 φάουλ και μόλις 1 λάθος.

Έγινε ο 11ος παίκτης που ξεπέρασε τους 50 πόντους σε ένα ματς, στη σεζόν 2018-19 και το πρώτο 'Ελάφι' μετά τον Μπράντον Τζένινγκς, το 2009. Ήταν ο πρώτος Μπακ που είχε τουλάχιστον 50 πόντους και 15 ριμπάουντ το ίδιο βράδυ, μετά τον Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ.

Ο Έλληνας διεθνής είχε +12 στο +/-. Ο επόμενος καλύτερος παίκτης του Μιλγουόκι (βάσει του +/-) ήταν ο Ερσάν Ιλιασόβα. Είχε +5, με τον Τζορτζ Χιλ να είναι ο τρίτος και τελευταίος θετικός παίκτης, με +3. Όλοι οι άλλοι ήταν αρνητικοί.

Και αυτό ήταν το αρχικό πλάνο των Σίξερς: να μην εξαντληθούν στο κυνήγι του Γιάννη -αφού ήξεραν πως οι πιθανότητες περιορισμού του ήταν μηδαμινές- και να ασχοληθούν με όλους τους άλλους παίκτες των Μπακς (είχαν 13/42 τρίποντα, 4/7 βολές και 40.6% γενικά στα σουτ), αποδεικνύοντας (diplis) πως ένας παίκτης δεν μπορεί να κερδίσει μόνος σε ομαδικό σπορ.

Όπως έγραψε το ΝΒΑ.com ' οι Σίξερς δεν αντέδρασαν υπερβολικά στην τεράστια εμφάνιση του Greek Freak. Παρέμειναν πιστοί στα σχέδια τους έως το τέλος. Είχαν αποφασίσει να ζήσουν ή να πεθάνουν αφήνοντας τον Αντετοκούνμπο να κάνει αυτά που κάνει'.

Το διεστραμμένο πλάνο των Σίξερς για τον Αντετοκούνμπο πέτυχε

Για κακή τύχη των Μπακς, ο Μάλκολμ Μπρόγκτον διαγνώστηκε με πελματιαία απονευρωσίτιδα μέσα στο σαββατοκύριακο, όταν οι διοικούντες ανακοίνωσαν πως θα χάσει τα 13 εναπομείναντα παιχνίδια της κανονικής περιόδου. Το πρώτο ήταν εναντίον της Φιλαδέλφεια.

To The Ringer έχει χαρακτηρίσει τον Μπρόγκντον ως ' τον πόιντ γκαρντ που τα κάνει όλα'. Είναι ο παίκτης 'που παρατηρείς ότι λείπει'. Δεν είναι αυτός που γεμίζει το YouTube videos με highlights. Είναι όμως, εκείνος που κάνει όλη την αθόρυβη δουλειά (σουτέρ, καλός χειριστής, καλός αμυντικός).

Όπως γράφει το The Ringer 'ο Μπρόγκντον δεν είναι Γιάννης, αλλά είναι εκ των βασικών λόγων της φετινής επιτυχίας των Μπακς'. Είναι ο μόνος παίκτης της φετινής λίγκας που 'χει τουλάχιστον 50% στα εντός παιδιάς, 40% από το τρίποντο και 90% από τη γραμμή των βολών.

Τώρα που αποσαφηνίσαμε τη σημασία του παιδιού που έλειπε, πάμε και σε αυτούς που νίκησαν. Και ήταν οι Σίξερς (130-125).

Το διεστραμμένο πλάνο των Σίξερς για τον Αντετοκούνμπο πέτυχε

Για μόλις έβδομη φορά φέτος, ο κόουτς Μπρετ Μπράουν εμφάνισε την αγαπημένη του πεντάδα. Δεν το απέφευγε γιατί δεν ήθελε να αποκαλυφθεί, αλλά επειδή είχε τραυματισμούς, μετά έγιναν και οι ανταλλαγές και εν πάση περιπτώσει τα ξημερώματα 'ταίριαξε' τους Χάρις, Εμπίντ, Σίμονς, Μπάτλερ και Ρέντικ. Αυτοί έχουν τέσσερις εβδομάδες να γνωριστούν και να 'κολλήσουν' πριν τα playoffs. Η αρχή σίγουρα ήταν θετική.

Η Φιλαδέλφεια έθεσε το ρυθμό της από την αρχή, με τον Τζόελ Εμπίντ να είναι ο μπροστάρης, αλλά εν αντιθέσει με τον Γιάννη, να 'χει γύρω του παίκτες που είναι κοντά στο βεληνεκές του. Η ιστορία θα μπορούσε να ήταν διαφορετική, αν ο Μπεν Σίμονς δεν έπαιρνε το ριμπάουντ, έπειτα από το άστοχο χουκ του Εμπίντ, στα 1.04'' για το τέλος, ενώ το σκορ ήταν 118-114. Ο Αυστραλός όμως, άρπαξε την μπάλα, μετά την κάρφωσε και διατήρησε την απόσταση.

O 25χρονος πάουερ φόργουορντ/σέντερ από το Καμερούν, ο οποίος μέτρησε το 52ο νταμπλ νταμπλ της καριέρας του (40π., με 15/31 σουτ, 15 ριμπάουντ -συν 6 ασίστ και 3 κλεψίματα), σκόραρε 18 πόντους μόνο στην τέταρτη περίοδο. Στο ίδιο διάστημα ο Μπάτλερ έδωσε τους 14 από τους 27 πόντους του.

The shoes of Philadelphia 76ers' Jimmy Butler are seen during the second half of an NBA basketball game against the Milwaukee Bucks Sunday, March 17, 2019, in Milwaukee. The 76ers won 130-125. (AP Photo/Aaron Gash)
The shoes of Philadelphia 76ers' Jimmy Butler are seen during the second half of an NBA basketball game against the Milwaukee Bucks Sunday, March 17, 2019, in Milwaukee. The 76ers won 130-125. (AP Photo/Aaron Gash) AP


Tα παπούτσια που έβαλε ο Μπάτλερ στο δεύτερο ημίχρονο.

Οι Μπακς επιχείρησαν να κάνουν την ανατροπή μέσω διαδοχικών φάουλ. Μόνο που και ο Μπάτλερ και ο Εμπίντ και ο Χάρις είχαν 2/2, στα τελευταία 13''.

Όλα αυτά αποκτούν και εκπαιδευτικό χαρακτήρα, καθώς το πιθανότερο είναι να συναντηθούν οι συγκεκριμένοι τύποι στο ίδιο παρκέ και στα playoffs. “ Εκεί βέβαια ζητούμενο είναι η νίκη σε σειρά τεσσάρων αγώνων” θύμισε ο κόουτς των Σίξερς, ο οποίος κατέληξε στο ότι “ μετά τα σημερινά τείνω στο ότι θα μείνουμε συνεπείς στα πλάνα μας και θα ζήσουμε με αυτά”. Αρκεί βέβαια, να είναι όλοι υγιείς.

Photos: Associated Press

News 24/7

24MEDIA NETWORK