Γουίλτ Τσάμπερλεν, η βραδιά του θρύλου

Ο Γουίλτ Τσάμπερλεν είναι από τους παίκτες που προσέδωσαν στο ΝΒΑ τη φήμη που έχει σήμερα. Με ύψος 2.16 έθεσε το ένα ρεκόρ μετά το άλλο και, βέβαια, η παρουσία του στους τελικούς του 1967 χαρακτηρίστηκε ως κορυφαία. Το video μας μεταφέρει στην ατμόσφαιρα της εποχής.

Γουίλτ Τσάμπερλεν, η βραδιά του θρύλου

Νωρίτερα, είχε γίνει παίκτης των Harlem Globetrotters, καθώς έλαβε για μια χρονιά (1958) το ποσό – ρεκόρ για την εποχή, 50.000 δολάρια. Τον αμέσως επόμενο χρόνο ξεκίνησε η επαγγελματική του καριέρα στο ΝΒΑ, έγινε ο πρώτος παίκτης που σκόραρε πάνω από 4.000 πόντους σε μια σεζόν (1961), τον επόμενο χρόνο σκοράρει 100 πόντους σε ένα μόνο παιχνίδι, κόντρα στους New York Knicks, ενώ το 1967 θέτει το απίστευτο ρεκόρ 68-13 με τους Philadelphia 76ers.

Τους παίρνει από το χέρι και τους οδηγεί στην επικράτηση επί των Boston Celtics στην περιφέρεια κι επί των San Francisco Warriors στους τελικούς. Οι πανηγυρισμοί παραμένουν οι ίδιοι, πάντως, για όποιον πατά στην κορυφή του ΝΒΑ...

Αργότερα, πήγε στους Los Angeles Lakers με τους οποίους θριάμβευσε, άπαντες ωστόσο, τον θυμούνται με τη φανέλα των 76ers να αποκτά τη φήμη του ασταμάτητου. Ακριβώς τέτοιος υπήρξε.

News 24/7

24MEDIA NETWORK