Η ανακωχή Durant - Green αποτυπώθηκε σε μια και μόνο φωτογραφία

Υπήρξαν αμοιβαίες εξηγήσεις μεταξύ Kevin Durant και Draymond Green ή απλώς περπάτησαν παρέα για το θεαθήναι; Ό,τι κι αν ισχύει ο οργανισμός των Warriors έβαλε τέλος σ' ένα εσωτερικό θέμα που έλαβε τεράστιες διαστάσεις τις τελευταίες ημέρες.

Golden State Warriors forward Kevin Durant, right, reacts as he fouls out of the game while forward Draymond Green, left, and guard Andre Iguodala look on during the overtime portion of an NBA basketball game against the Los Angeles Clippers Monday, Nov. 12, 2018, in Los Angeles. The Clippers won 121-116 in overtime. (AP Photo/Mark J. Terrill)
Golden State Warriors forward Kevin Durant, right, reacts as he fouls out of the game while forward Draymond Green, left, and guard Andre Iguodala look on during the overtime portion of an NBA basketball game against the Los Angeles Clippers Monday, Nov. 12, 2018, in Los Angeles. The Clippers won 121-116 in overtime. (AP Photo/Mark J. Terrill) AP PHOTO/MARK J. TERRILL

Ήταν η πρώτη φορά στα χρόνια της 'δυναστείας' του που οι Warriors κλήθηκαν να διαχειριστούν μια τόσο μεγάλη κρίση στ' αποδυτήρια. Η συνύπαρξη τόσων ισχυρών προσωπικοτήτων στο ίδιο ρόστερ δεν είναι πάντα ευλογία και η διαχείριση της καθεμιάς ξεχωριστά είναι αποστολή απαιτητική. Σχεδόν επιβάλλεται να είναι όλοι ικανοποιημένοι για ν' αποδίδουν αντιστοίχως.

Ο Steve Kerr, το γεγονός πως οι Curry - Tompson - Durant είναι χαρακτήρες που δεν κυκλοφορούν με λυμένο το ζωνάρι για καβγά και φυσικά τ' αποτελέσματα έφτιαχναν ευνοϊκές, αν όχι ιδανικές, συνθήκες 'συμβίωσης' για όλους. Επί της ουσίας οι υπόλοιποι πρωτοκλασάτοι παίκτες ανέχονταν τον εκρηκτικό και δύστροπο Green για το καλό του συνόλου.

Μέχρι τη στιγμή που αυτός πάτησε τον... πόδι του Durant και η κατάσταση ξέφυγε από τον έλεγχο. Λάβα χύθηκε από τον κρατήρα και λίγο έλειψε οι δυο τους να πιαστούν στα χέρια, με αφορμή μια πάσα που δεν έγινε πριν από τη λήξη της κανονικής διάρκειας του πρόσφατου αγώνα με τους Clippers.

Για να ξεδιαλύνουμε πάντως τα πράγματα και να μην υπάρχουν κενά, ας ξετυλίξουμε από την αρχή το κουβάρι.

Διότι με το σκορ στο 106-106 του αγώνα στο 'Staples Center' ο Green κέρδισε το αμυντικό ριμπάουντ και αντί να δώσει την μπάλα στον Durant αποφάσισε να κάνει τον πλέι μέικερ κατεβάζοντας την μπάλα. Το αποτέλεσμα αυτής της φαντασίωσης ήταν να χάσει τον έλεγχο, να υποπέσει σε λάθος, να ξοδέψει το χρόνο που απέμενε και να σπαταλήσει την ευκαιρία για ένα ενδεχομένως νικητήριο σουτ.

Όσο ο Tompson, πηγαίνοντας προς τον πάγκο, προσπαθούσε να καταλάβει γιατί ο συμπαίκτης του δεν έδωσε πάσα, αφήνοντας τα 6 δεύτερα να περάσουν χωρίς προσπάθεια, οι Durant - Green βρίζονταν πρόσωπο με πρόσωπο. Άλλοι ηρέμησαν τον έναν κι άλλοι πήραν παράμερα τον άλλον για να μην υπάρξουν χειρότερα.

Οι Warriors ηττήθηκαν 121-116 στο Λος Άντζελες και μοιραία το θέμα έλαβε διαστάσεις, αφού υπήρξε part2 στ'αποδυτήρια. Αυτήκοοι μάρτυρες τρόμαξαν από τις φωνές χαρακτηρίζοντας τη σκηνή ως ένα από τα πιο χοντρά επεισόδια που έχουν συμβεί για τους 'πολεμιστές' την τελευταία 5ετία.

Φυσικά και οι δημοσιογράφοι άρχισαν να το σκαλίζουν - αυτή είναι η δουλειά τους. Τι ξεστόμισε ο ένας, τι απάντησε ο άλλος, ποια θα είναι η συνέχεια.

Οι ρεπόρτερς αποκάλυψαν ότι ο Green έβρισε τον συμπαίκτη του ('bitch') και γι' αυτό τιμωρήθηκε από τον ίδιο τον οργανισμό με αποκλεισμό ενός αγώνα που θα του κοστίσει 120.480 δολάρια, χάνοντας αυτόν με τους Hawks. "Ήταν μια απόφαση που οφείλαμε να λάβουμε. Μια απόφαση κομμάτι της οποίας ήταν και ο προπονητής", δήλωσε ο GM, Bob Myers, αφήνοντας να εννοηθεί πως ο υπαίτιος του καβγά ήταν ο δυναμικός πάουερ φόργουορντ.

Ο Durant, που είχε 29 πόντους στη 12η νίκη των πρωταθλητών, ρωτήθηκε επ' αυτού και μολονότι επιχείρησε με μαεστρία να αποφύγει τις ερωτήσεις που θα έδιναν "τίτλους για τα θέματά σάς", υπεσήμανε ότι όντως ήταν περίεργο που δεν έπαιζε ο Γκριν διότι "είναι μέλος της ομάδας περισσότερο καιρό από μένα και είναι ένας πυλώνας". Συμπλήρωσε δε ότι "κάποια στιγμή θα τα βρούμε, έχουμε μεγάλη σεζόν μπροστά μας".

Η στιγμή αυτή είτε έφτασε όντως είτε δημιουργήθηκε προκειμένου να καταλαγιάσει ο αχός.

Η φωτογραφία που κυκλοφόρησε το απόγευμα της Πέμπτης έδειχνε τους Durant - Green να προχωρούν παρέα προς το παρκέ του 'Toyota Center' για το πρωινό shootaround ενόψει του αγώνα με τους Rockets στο Χιούστον και να συνομιλούν. Παράλληλα ενημερωθήκαμε πως στ' αποδυτήρια κάθισαν δίπλα - δίπλα, διότι γι' αμφότερους το θέμα θεωρείται λήξαν.

Μένει να φανεί αν πρόκειται για 'λυκοφιλία' της στιγμής ή μια 'συγγνώμη' του ενός προς τον άλλον.

Τυχαία πάντως η φωτογραφία δεν διέρρευσε στο twitter. Οι Warriors έχουν ανάγκη και τους δύο. Τον Durant γιατί του χρόνου λήγει το συμβόλαιό του και δεν θέλουν να τον χάσουν και τον Green διότι προσφέρει πλουραλισμό στο παιχνίδι τους. "Αυτός είναι και έτσι θα παραμείνει. Είναι μια κινητήριος δύναμη για εμάς, ένας μεγάλος λόγος που έχουμε πετύχει τόσα πολλά", ισχυρίστηκε ο Kerr για τον Green προσπαθώντας να του χρυσώσει το χάπι.

Κεντρική φωτογραφία: AP Photo/Mark J. Terrill

News 24/7

24MEDIA NETWORK