Η ημέρα που θ' αλλάξει το ΝΒΑ θα έρθει 6 ώρες πιο νωρίς

Από το απόγευμα της 30ης Ιουνίου το ΝΒΑ δεν θα 'ναι πια το ίδιο. Η έναρξη της 'Free Agency' επισπεύσθηκε. Ποιες ομάδες διεκδικούν ποιους ελεύθερους αστέρες της λίγκας και το like του Λεμπρόν στον... Ίρβινγκ.

Boston Celtics guard Kyrie Irving (11) dribbles against Golden State Warriors forward Kevin Durant (35) in the first quarter of an NBA basketball game, Saturday, Jan. 26, 2019, in Boston. (AP Photo/Elise Amendola)
Boston Celtics guard Kyrie Irving (11) dribbles against Golden State Warriors forward Kevin Durant (35) in the first quarter of an NBA basketball game, Saturday, Jan. 26, 2019, in Boston. (AP Photo/Elise Amendola) AP PHOTO/ELISE AMENDOLA

Το 'The Day after Tomorrow' του 2004 πραγματευόταν το νέο status quo στη Γη ύστερα από ακραία καιρικά φαινόμενα. Την επομένη ο πλανήτης ήταν ένας άλλος.

Η ημέρα που θ' αλλάξει το ΝΒΑ θα έρθει 6 ώρες πιο νωρίς

Κόντρα στον παγετώνα που -κατά το χολιγουντιανό σενάριο- 'έπνιξε' τη Νέα Υόρκη και το Λονδίνο υπερκαλύπτοντας το Άγαλμα της Ελευθερίας και το Big Ben, των 90+ μέτρων σε ύψος αμφότερα, το καλοκαίρι του 2019 στο ΝΒΑ προβλέπεται αντιστρόφως ανάλογο. Οι θερμοκρασίες θα εκτοξευτούν και η υπερθέρμανση του μπασκετοκόσμου θα είναι αναπόφευκτη μετά την 30η Ιουνίου.

Είναι η ημέρα που θ' ανοίξει, επισήμως, το παράθυρο της free agency για το 2019. Πρόκειται για την περίοδο κατά την οποία οι ελεύθεροι παίκτες (unrestricted ή restricted) και οι ατζέντηδές τους φυσικά έχουν το δικαίωμα να προσελκύσουν προτάσεις και να κουβεντιάσουν για τις νέες συμβάσεις τους.

Η λίγκα ενημέρωσε ότι, ύστερα από συμφωνία με την Όργανο των παικτών, εφέτος η διαδικασία μετατίθεται κατά 6 ώρες νωρίτερα, ευνοώντας εκείνους που αρέσκονται να τρέχουν πίσω από τις εξελίξεις, παρακολουθώντας την τρέλα της ημέρας εκείνης. Πλέον όλα θα λάβουν χώρα σε πιο λογική, για το κοινό, ώρα αυξάνοντας αυτόματα το ενδιαφέρον. Τα 'κανονίσματα' των ραντεβού, δε, επιτρέπεται ν' αρχίσουν στις 29/6 - ασχέτως αν πολλές κουβέντες έχουν προηγηθεί σε υπόγεια σκοτεινά και ύποπτα.

Η ημέρα που θ' αλλάξει το ΝΒΑ θα έρθει 6 ώρες πιο νωρίς

Μην ξεχνάς πως ουκ ολίγα συμβόλαια λήγουν στο φινάλε της τρέχουσας σεζόν ή στη χειρότερη περίπτωση προβλέπουν δικαίωμα opt out από την πλευρά των παικτών. Αστέρες του πρωταθλήματος θα κυκλοφορούν ελεύθεροι και ωραίοι στην αγορά διεκδικώντας είτε τις πιο προσοδοφόρες για την καριέρα τους συμφωνίες είτε (κάποιοι εξ αυτών) την ευκαιρία να συλλέξουν τίτλους.

Για ν' αντιληφθείς τι πρόκειται να συμβεί, σκέψου μόνο πως οι Κέβιν Ντουράντ και Κάιρι Ίρβινγκ ανήκουν σ' αυτό το καθεστώς! Νομίζεις πως τυχαία ο Λεμπρόν Τζέιμς έχει πιάσει ήδη δουλειά ως τζένεραλ μάνατζερ, κάνοντας (παρανόμως) τα πρώτα likes (που μεταφράζονται ως επαφές) προς όφελος των Λος Άντζελες Λέικερς;

Φυσικά τα δύο φιλαράκια δεν κατέχουν την αποκλειστικότητα. Γεμίζουν καράβι όλοι όσοι αποκτούν το δικαίωμα ν' αλλάξουν εργασιακό περιβάλλον ή να υπογράψουν νέα, καλύτερα συμβόλαια. Προφανέστατα η βραδιά του draft και μια ενδεχόμενη ανταλλαγή του Άντονι Ντέιβις, που δεν 'ψήνεται' να μείνει στους Πέλικανς παρότι έρχεται ο Ζάιον Γουίλιαμσον, θα λειτουργήσουν ως ντόμινο για ό,τι πρόκειται ν' ακολουθήσει.

Πώς θα είναι επί παραδείγματι θα είναι οι Γουόριορς χωρίς τα 3/5 της βασικής 5άδας τους (Ντουράντ, Τόμπσον, Κάζινς); Πόσο θα δυναμώσουν οι Νικς και ποια θα είναι η εικόνα των Σέλτικς, χάνοντας τον Ίρβινγκ, τον Μόρις, τον Χόρφορντ και τον Ροζίερ ταυτόχρονα;

Μέχρι τότε έχε κατά τα νου τις 25 χαρακτηριστικές περιπτώσεις:

Κεντρική φωτογραφία: AP Photo/Elise Amendola

News 24/7

24MEDIA NETWORK