Με 600 δολάρια ο JR Smith απαλλάχθηκε από το 'Cellphone-gate'

Μην απορείς που ο JR Smith έμπλεξε ξανά. Είναι στη δεύτερη φύση του. Τουλάχιστον βρήκε τη λύση, οικονομική μάλιστα, για να μην 'τρέχει' στα δικαστήρια.

Ο JR Smith είναι... supreme. Υπεράνω χρημάτων, κουβαρντάς. Αφενός αντιτίθεται στους κανόνες του ΝΒΑ και ζωγραφίζει στο σώμα του λογότυπο εταιρίας αθλητικού υλικού. Κάτι που -προφανώς- απαγορεύεται και επισύρει χρηματική ποινή, εφόσον δεν είναι κρυφό κατά τη διάρκεια των αγώνων του ΝΒΑ.

Αφετέρου αποζημιώνει τον πολίτη που τον είχε μηνύσει επειδή του άρπαξε το κινητό και το πέταξε. Ο συμβιβασμός ήταν εξωδικαστικός, μεταξύ των δύο δικηγόρων, χωρίς καν ο γκαρντ των Cavaliers να εμφανιστεί στο δικαστήριο.

Τι είχε συμβεί

Το συμβάν έλαβε χώρα στις 26 Ιουλίου στο Μανχάταν. Ο Smith είχε επιστρέψει στο 'Big Apple' και κυκλοφορώντας στους δρόμους της πόλης αντιλήφθηκε πως κάποιος άγνωστος τον κατέγραφε με το κινητό. Εκνευρισμένος ο 33χρονος, το άρπαξε από τα χέρια του αιφνιδιασμένου άνδρα και το εκτόξευσε σ' ένα εργοτάξιο - από τα πολλά στη Νέα Υόρκη. Ο άνδρας κατάγγειλε άμεσα το περιστατικό στην αστυνομία, με αποτέλεσμα να σχηματιστεί δικογραφία και ο Smith να κληθεί ως κατηγορούμενος για πλημμέλημα.

Οι δικηγόροι ανέλαβαν τα υπόλοιπα και στο φινάλε βρήκαν την άκρη.

Ο Smith ανέλαβε ν' αποζημιώσει τον αντίδικό του με 600 δολάρια, όση η αξία του κινητού τηλεφώνου, και ο άνδρας απέσυρε τη μήνυσή του. "Έχουμε φτάσει στη λήξη του Cellphone-gate", δήλωσε περιπαιχτικά ο Alex Spiro εκπροσωπώντας τον Smith στη διαδικασία.

Κεντρική photo: AP Photo/Ron Schwane

Longread

Ρεάλ - Μπάρτσα 2011, τελικά έμεινα απ' έξω!

Με αφορμή τον τελικό του Copa del Rey, ο Θανάσης Κρεκούκιας θυμάται εκείνον του 2011. Το μοναδικό εισιτήριο, το κέρμα της κρίσης, τα 9 γκολ, τα "no" του Μουρίνιο και το Πάσχα στο Πουέρτο δε Σαγούντο!

Why we love

23 λόγοι που αγαπάμε τον Ερίκ Καντονά

Η κλοτσιά σε ρατσιστή φίλαθλο της Κρίσταλ Πάλας, οι διαφημίσεις που πρωταγωνίστησε, τα γκολ που δεν πανηγύριζε και ο γιακάς. Με αφορμή τα γενέθλια του Ερίκ Καντονά, βρήκαμε 23 λόγους που τον αγαπάμε.