Κάποτε δεν τον ήθελαν στον ΠΑΟ. Τώρα του στρώνουν χαλί στους Σανς...

Όταν ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος τον επέλεξε για πρώτο προπονητή, ασχέτως κατάληξης, η αμφισβήτηση της... κερκίδας για την επάρκειά του ήταν το λιγότερο έντονη. Τώρα διεκδικεί, ως πρώτο φαβορί, τη θέση χεντ κόουτς στο Φίνιξ.

Slovenia's coach Igor Kokoskov gestures during the Eurobasket European Basketball Championship final match against Serbia in Istanbul, Sunday, Sept. 17. 2017. (AP Photo/Thanassis Stavrakis)
Ιγκόρ Κοκόσκοφ AP PHOTO/THANASSIS STAVRAKIS

Οι άνθρωποι των Σανς έχουν βγει στη... γύρα για προπονητή. Η ομάδα με το χειρότερο ρεκόρ στην κανονική περίοδο του ΝΒΑ (21-61) θέλει να γυρίσει σελίδα και να κάνει μια νέα αρχή. Να χτίσει από το μηδέν και ν' αναγεννηθεί - γιατί όχι να ζήσει στιγμές ανάλογες του '93 (τελικοί ΝΒΑ).

Με αρκετές μάλιστα πιθανότητες για το νο1 στο καλοκαιρινό (και ποιοτικό) ντραφτ, ο πάγκος της είναι ένας ελκυστικός προορισμός για προπονητές που ψάχνουν είτε να επιστρέψουν είτε να βγουν στον αφρό και να εξελίξουν την καριέρα τους. Ιδίως από τη στιγμή που στο ρόστερ υπάρχουν ανατέλλοντες αστέρες της λίγκας, όπως ο Ντέβιν Μπούκερ ή ο Τζος Τζάκσον και του χρόνου το Φίνιξ θα έχει και αρκετά χρήματα για να ρίξει στην αγορά για να πλευρίσει ένα όνομα-κράχτη.

Ένας εξ αυτών των προπονητών ο Ιγκόρ Κοκόσκοφ. Ο Σέρβος κόουτς, νυν συνεργάτης του Σνάιντερ στους πολύ καλούς Τζαζ, που οδήγησε τη Σλοβενία ως την κορυφή της Ευρώπης. Ο Σέρβος κόουτς που το καλοκαίρι του 2015 ήταν αυτός που είχαν ξεχωρίσει στον Παναθηναϊκό προκειμένου να διαδεχθεί τον Μανωλόπουλο στη μετά-Ιβάνοβιτς εποχή και προτού πάρει το χρίσμα ο Σάσα Τζόρτζεβιτς.

Από τις αρχές Ιουνίου που είχε κυκλοφορήσει το όνομά του, η γκρίνια του κόσμου ήταν μεγάλη. Ο λόγος; Ένα μη... επαρκές βιογραφικό, σύμφωνα με τους κρίνοντες, διότι ήταν στην... εθνική Γεωργίας! Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος δεν είχε μετρήσει τις αντιδράσεις, τον ήθελε πολύ και είχε παλέψει να τον φέρει στην Αθήνα. Του είχα καταθέσει επίσημη προσφορά, την αποκάλυψε ο ίδιος με συνέντευξή του στο Contra.gr λίγους μήνες μετά.

Τότε προτίμησε τη θέση βοηθού στη Γιούτα και πολλοί... ανακουφίστηκαν. Τώρα πώς αισθάνονται; Διότι είναι πολύ πιθανό ν' αναλάβει ένα πρότζεκτ με προοπτικές και ν' αμειφθεί με εκατομμύρια δολάρια.

Ίσως μάλιστα πάρει και τον Λούκα Ντόντσιτς μαζί του. Διότι οι Σανς έχουν τον πρώτο λόγο για το νο1.

Ποιοι απειλούν να του πάρουν τη δουλειά. Σύμφωνα με τους Αμερικανούς, ο άνεργος Κέβιν ΜακΧέιλ και ένας εκ των βοηθών του Πόποβιτς, Τζέιμς Μπόρεγκο.

News 24/7

24MEDIA NETWORK