Πότε ο James θα γίνει ο πρώτος σκόρερ όλων των εποχών

Ο Dirk Nowitzki είδε στη γυάλινη σφαίρα το μέλλον του LeBron James. Πόσο απέχει από την πραγματικότητα η πρόβλεψή του;

Los Angeles Lakers forward LeBron James congratulates a pass by guard Lance Stephenson for a James' dunk during the second half of an NBA basketball game against the Denver Nuggets in Los Angeles, Thursday, Oct. 25, 2018. Lakers won 121-114. (AP Photo/Alex Gallardo)
Los Angeles Lakers forward LeBron James congratulates a pass by guard Lance Stephenson for a James' dunk during the second half of an NBA basketball game against the Denver Nuggets in Los Angeles, Thursday, Oct. 25, 2018. Lakers won 121-114. (AP Photo/Alex Gallardo) AP PHOTO/ALEX GALLARDO

Προλαβαίνει ο LeBron James να ολοκληρώσει την καριέρα του ως ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία του ΝΒΑ; Ν' ανακηρυχθεί ο βασιλικότερος των βασιλέων; Κατά τον Dirk Nowitzki "αν παραμένει υγιής, όπως δείχνει και κινείται, έχει μια ευκαιρία να πιάσει στον Kareem".

Ο Γερμανός legend των Dallas Mavericks δεν έχει παίξει εφέτος λόγω τραυματισμού και ο 'King' άδραξε την ευκαιρία να τον προσπεράσει στη λίστα των αρχισκόρερ.

Στα πρώτα έξι παιχνίδια του ως Laker, έχει σκοράρει ήδη 164 πόντους. Ένας αριθμός που 'μεταφράζεται' σε 27.3 πόντους ανά συμμετοχή. Κινείται πάνω-κάτω στα περυσινά στάνταρ του, αφού στα 82 παιχνίδια με τους Cavaliers (ναι, ήταν παρών σε όλα) είχε 27.5. Ήταν μία από τις πέντε πιο παραγωγικές σεζόν της 15χρονης καριέρας του στη λίγκα, παρά το γεγονός πως στις 30 Δεκεμβρίου κλείνει τα 34 χρόνια.

"Τα νούμερά του είναι απίστευτα. Δεν μοιάζει να ρίχνει ταχύτητα. Όλα όσα έκανε στη 15η χρόνια του ήταν φανταστικά", συμπλήρωσε ο Γερμανός φόργουορντ, επαινώντας τον LeBron για την αγωνιστική κατάστασή του, τον τρόπο που διατηρεί το κορμί του σε άριστη φόρμα και το ότι καταφέρνει να γίνεται καλύτερος όσο μεγαλώνει.

Με τους 164 εφετινούς πόντους ο James έφτασε τους συνολικά 31.202 - πάντα σε κανονική περίοδο. Είχε αρχίσει τη σεζόν με 31.038 και ήταν ο έβδομος σκόρερ όλων των εποχών. Ξεπερνώντας τον Nowitzki, ανέβηκε ένα σκαλοπάτι, όντας ο εν ενεργεία παίκτης με τους περισσότερους. Χρειάστηκε ένα σουτ λίγο πριν από τα μέσα της τρίτης περιόδου του σαββατιάτικου αγώνα με τους Spurs για να φτάσει τους 21 πόντους που έψαχνε. Συνολικά είχε 35 με 13/21 σουτ, 11 ριμπάουντ και 4 ασίστ. Δεν ήταν αρκετοί για μια τρίτη διαδοχική νίκη των Lakers, αφού το San Antonio ανέτρεψε διαφορά 13 πόντων και επιβλήθηκε 110-106, στην καλύτερη αμυντική βραδιά του.

Ο James βέβαια έφυγε με το... παράσημο μετρώντας μάλιστα 432 παιχνίδια με τουλάχιστον 30 πόντους!

O Dirk Nowitzki δήλωσε σχεδόν σίγουρα ότι "αν συνεχίσει με τον ίδιο ρυθμό, θα προσπεράσει τον Kareem".

Πότε όμως μπορεί να συμβεί αυτό; Με... απλά μαθηματικά, είναι πολύ πιθανό να έχει επιτευχθεί προτού ολοκληρωθεί ο τέταρτος χρόνος του συμβολαίου του στο Λος Άντζελες. Ένα συμβόλαιο 153.3 εκατομμυρίων δολαρίων.

Υπολογίζοντας πως σ' όλη τη διαδρομή του, από ρούκι ως βετεράνος, ο James σκοράρει κατά μέσο όρο 2.069 πόντους (και κάτι ψιλά) ανά χρονιά, στο τέλος της τρέχουσας σεζόν θα έχει υπερβεί τόσο τις επιδόσεις του Wilt Chamberlain (31.419) όσο και του Michael Jordan (32.292), καταδιώκοντας έκτοτε τον Kobe Bryant (33.642). Τον οποίο θα αφήσει πίσω κατά το 2019-20, προτού βάλει πλώρη για τον Karl Malone των 36.928 πόντων.

Για να πιάσει τον πρώτο των πρώτων Abdul-Jabbar (38.387), είναι βέβαιο πως θα χρειαστεί να παίξει άλλον ένα χρόνο. Διότι κάνοντας την αναγωγή, θα είναι ο αρχισκόρερ στην ιστορία του ΝΒΑ, έχοντας μάλιστα περάσει το φράγμα των 39.000 πόντων, πριν από το φινάλε της σεζόν 2021-2022. Ακόμη κι αν οι ρυθμοί του πέσουν ως ένα βαθμό.

Για μένα, το να βρίσκομαι στην ίδια κουβέντα με αυτούς τους παίκτες είναι τρομερά τιμητικό. Πρόκειται για παίκτες που έχω αντιμετωπίσει ή υπήρξα συμπαίκτης τους, παίκτες που παρακολουθούσα πριν μπω στο πρωτάθλημα και τους θαύμαζα. Μόνο δέος...

Photo credits: AP Photo/Alex Gallardo

News 24/7

24MEDIA NETWORK