Κανείς δεν θέλει να παίξει με τον LeBron James

Ο Jimmy Butler είναι το τελευταίο παράδειγμα πρωτοκλασάτου άσου του ΝΒΑ που ζήτησε να φύγει από την ομάδα του, αλλά ταυτόχρονα αρνείται να παίξει για τον βασιλιά LeBron. Υπάρχει εξήγηση.

Cleveland Cavaliers' LeBron James, left, blocks a shot by Minnesota Timberwolves' Jimmy Butler in overtime during an NBA basketball game, Wednesday, Feb. 7, 2018, in Cleveland. The Cavaliers won 140-138 in overtime. (AP Photo/Tony Dejak)
Cleveland Cavaliers' LeBron James, left, blocks a shot by Minnesota Timberwolves' Jimmy Butler in overtime during an NBA basketball game, Wednesday, Feb. 7, 2018, in Cleveland. The Cavaliers won 140-138 in overtime. (AP Photo/Tony Dejak) AP PHOTO/TONY DEJAK

Τα νέα τα διάβασες, προφανώς. Αν όχι, μάθε πως ο Jimmy Butler τάραξε τα νερά και των 13 λιμνών της Minneapolis. Για βότσαλο χρησιμοποίησε την απαίτηση να φύγει με ανταλλαγή, τη στιγμή μάλιστα που o Tom Thibodeau σχεδίαζε να 'χτίσει' -σ' ένα διαφορετικό περιβάλλον απ' αυτό του Chicago- τους νέους Timberbulls. Ειδάλλως δεν είχε νόημα η συμφωνία με τον Luol Deng.

Ο Butler δεν ξύπνησε εν μία ωραία πρωία, σηκώθηκε στραβά και πήρε τα τηλέφωνά του απαιτώντας ακρόαση. Κι ας εξέπληξε ευχάριστα τον Nick Wiggins, αδερφό του Andrew (tweet που... εξαφανίστηκε), που μετά την περυσινή άφιξη του 29χρονου Τεξανού ένιωθε 'ευνουχισμένος', έχοντας τα χαμηλότερα νούμερα της καριέρας του μετά τη rookie χρονιά του, καθώς χωρίς να χάσει χρόνο συμμετοχής οι προσπάθειές του μειώθηκαν κατά 4 δίποντα και 2.8 βολές ανά αγώνα.

Κανείς δεν θέλει να παίξει με τον LeBron James

Μάλλον πάντως ο big-brother του Andrew βιάστηκε κάπως. Διότι ο λόγος που ο Butler άνοιξε τα χαρτιά του ήταν καθαρά οικονομικός. Εκβιασμό θα τον έλεγαν οι κακοπροαίρετοι - μακριά από μας.

Money talks

Προτού ο Butler κάνει την κίνησή του, είχε πρόταση πρόωρης επέκτασης έναντι 100 εκατομμυρίων δολαρίων για 4 χρόνια (25 και κάτι ψιλά ετησίως). Fair deal; Για τον σταρ της ομάδας όχι. Την απέρριψε ασυζητητί γιατί ήξερε ότι μπορεί να βρει πολλά περισσότερα. Το λιγότερο 141 εκατομμύρια για το ίδιο χρονικό διάστημα (35 ανά σεζόν). Για να ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις του θα έπρεπε οι "λύκοι" να περικόψουν απ' αλλού. Χάνοντας ένα άλλο βασικό στέλεχός του. Κίνηση που θα έπληττε την προσπάθεια πρωταθλητισμού που έχουν αρχίσει από πέρυσι. Κίνηση που, προφανώς, δεν έκαναν, προκαλώντας τις εξελίξεις.

Ο Butler θίχτηκε και ετοίμασε την αντεπίθεσή του. Όχι μόνο έβαλε στο τραπέζι το τελεσίγραφο, αλλά σ' αυτό το χαρτί τσακισμένο στα δύο υπήρχαν κυκλωμένοι οι τρεις επιθυμητοί προορισμοί. Το σχέδιό του ήταν καλά οργανωμένο.

Clippers, Knicks και Nets παρακαλώ, οι επιθυμητές ομάδες για τον Τζιμάκο, ο οποίος είχε σαρώσει την αγορά και είχε βρει ότι μόνο εκεί θα νιώθει βασιλικότερος του βασιλέως. Έχουν - δεν έχουν πιθανότητες να μπουν στα playoffs.

Cleveland Cavaliers forward LeBron James (23) drives past Oklahoma City Thunder forward Paul George (13) during the first half of an NBA basketball game in Oklahoma City, Tuesday, Feb. 13, 2018. (AP Photo/Sue Ogrocki)
Cleveland Cavaliers forward LeBron James (23) drives past Oklahoma City Thunder forward Paul George (13) during the first half of an NBA basketball game in Oklahoma City, Tuesday, Feb. 13, 2018. (AP Photo/Sue Ogrocki) AP PHOTO/SUE OGROCKI

Ο βασιλιάς που κόβει κεφάλια

Να γιατί όχι με τον πραγματικό "King", λοιπόν, τη ώρα που τους Timberwolves δεν θα τους συνέφερε ένα τέτοιο trade. Στους Lakers θα ήταν "υπασπιστής" του και μόνο, ασχέτως αν τα χρήματα είναι η βασική προτεραιότητά του. Ταυτόχρονα θέλει να ισορροπήσει το ρόλο του και να είναι αυτός η πριμαντόνα.

Ακριβώς εκεί 'πατάει' η ανάλυση του SB Nation. Στην άρνηση των νέων αστεριών του ΝΒΑ να βρεθούν κάτω από τη σκιά του LeBron James. Η προηγούμενη γενιά, οι συνομίλικοί του, παρακαλούσε να σταθεί δίπλα του. Έσκιζαν τα ρούχα τους. Ο Wade, o Anthony, ο Paul περίμεναν στην ουρά για να εξυπηρετηθούν. Οι νεότεροι στρίβουν πριν καν τον αρραβώνα. Ο Kyrie Irving, αν και πρωταθλητής, ένιωσε να 'πνίγεται' απ' όταν ακούστηκε "I'm coming home" του LeBron τον Ιούλιο του '14 και τρία καλοκαίρια μετά αναστάτωσε έναν ολόκληρο οργανισμό ωσότου φύγει για τους Celtics. Το επεδίωξε, το πίεσε, το πέτυχε. Ήθελε να έχει το κουμάντο κι όχι ν' ακούει τα 'σχολιανά' του από τον master που τον έβαζε τιμωρία κάθε φορά που έκανε το δικό του.

Ο Paul George, κόντρα στη φημολογία περί μετακίνησης στο (home sweet home) LA, προτίμησε να είναι πρώτος στο... χωριό (Oklahoma City) και ν' αντεχτεί την ιδιομορφία του Westbrook. Ο Kawhi Leonard δεν ήταν της ίδιας ακριβώς άποψης, ανεξάρτητα από το γεγονός πως κατέληξε κάπου που δεν ήθελε (Raptors), καθώς αγνοήθηκε η επιθυμία του να παίξει στους Clippers. Η εξίσωση όμως έβγαλε το ίδιο αποτέλεσμα.

Cleveland Cavaliers forward LeBron James (23) drives against San Antonio Spurs forward Kawhi Leonard during the first half of an NBA basketball game, Monday, March 27, 2017, in San Antonio. (AP Photo/Darren Abate)
Cleveland Cavaliers forward LeBron James (23) drives against San Antonio Spurs forward Kawhi Leonard during the first half of an NBA basketball game, Monday, March 27, 2017, in San Antonio. (AP Photo/Darren Abate) AP PHOTO/DARREN ABATE

Σημεία των καιρών

Οι 'φρέσκοι' σταρ του πρωταθλήματος ξεχωρίζουν την επιτυχία από το 'εγώ' τους. Ό,τι δεν έπραξε ο Kevin Durant όταν εντάχθηκε ο ίδιος σ' έναν καλοστημένο σκελετό με κατανεμημένους ρόλους και όφειλε να κάνει ένα βήμα πίσω για όλους τους άλλους. Όντας, ως τώρα, δικαιωμένος για την επιλογή του. Ορισμένοι άλλοι; Αρνούνται να τους 'κλέβει' άλλος τη δόξα, αρνούνται να ζουν υπό την προστασία του James. Δεν θέλουν η βασιλική λάμψη του να σβήνει τη δική τους, δεν επιθυμούν να τους επισκιάζει. Κόβουν δρόμο όταν τύχει να τον συναντήσουν, τρομάζουν στη σύγκριση, τον φοβούνται.

Τουλάχιστον αυτό δείχνουν οι ενδείξεις. Εκτός κι αν...

Photo credits: AP Photo/Tony Dejak, AP Photo/Sue Ogrocki, AP Photo/Darren Abate

News 24/7

24MEDIA NETWORK