Ο Λεμπρόν Τζέιμς υποψήφιος για rookie της (φετινής) σεζόν στο NBA

Ο Λεμπρόν Τζέιμς φαίνεται πως θα είναι υποψήφιος για το βραβείο του ρούκι της σεζόν, τη φετινής σεζόν, δίνοντας μεγάλη μάχη με τον Μπεν Σίμονς...

Ο Λεμπρόν Τζέιμς υποψήφιος για rookie της (φετινής) σεζόν στο NBA
AP PHOTO/DARREN ABATE

Μπορεί να έχουν περάσει 15 χρόνια από τη στιγμή που ο Λεμπρόν Τζέιμς εμφανίστηκε στα παρκέ του NBA, ωστόσο αυτό δεν τον αποτρέπει από το να διεκδικήσει το φετινό βραβείο καλύτερου rookie!

Τουλάχιστον, ο άνθρωπος που ετοίμασε τα στατιστικά για το παιχνίδι των Λος Άντζελες Λέικερς κόντρα στους Σαν Αντόνιο Σπερς αυτό πιστεύει και γι' αυτό όταν κλήθηκε να συμπληρώσει τη στήλη με τα χρόνια εμπειρίας των παικτών στο πρωτάθλημα, δίπλα από το όνομα του 'βασιλιά' έβαλε ένα κεφαλαίο 'R'.

Πρόκειται φυσικά για μία αβλεψία του συντάκτη, η οποία δεν πέρασε απαρατήρητη από τον αστέρα των 'λιμνανθρώπων', που την απαθανάτισε και την ανέβασε στο instagram του.

Ο Λεμπρόν Τζέιμς υποψήφιος για rookie της (φετινής) σεζόν στο NBA

'Τα σημερινά στατιστικά του αγώνα με το Σαν Αντόνιο εδώ. Είμαι;!;!; Γιατί μου φαίνεται ότι γνωρίζω τόσα πολλά για το τι μπορεί να προσφέρει το παιχνίδι για ρούκι; Σημαίνει ότι με δίδαξαν σωστά και ότι έχω ακόμα πολλά να μάθω. Όμως, εν τω μεταξύ, θα πάω για ρούκι της σεζόν', έγραψε χιουμοριστικά.

Κι αν ο συμπαίκτης του, Τζαβάλ Μακγκί, παραδέχθηκε ότι ο Τζέιμς θα ήταν 'απίστευτος ρούκι της σεζόν', υπάρχει ένα σχόλιο μεταξύ των δεκάδων χιλιάδων κάτω από το ποστάρισμα που ίσως μας αναγκάσει να ξανασκεφτούμε το αν τεχνικά μπορεί ο Τζέιμς να πάρει αυτό το βραβείο στα 33 του.

Ο Μπεν Σίμονς των Φιλαδέλφεια Σίξερς απάντησε 'θα το πάρω εγώ', που εν πρώτοις θα ήταν φυσιολογικό, αφού πρόκειται για έναν ταλαντούχο παίκτη, που μάλιστα πρώτευσε στο draft. Μόνο που κατέκτησε αυτήν τη διάκριση το 2018 και κατά συνέπεια, θεωρητικά, δεν βρίσκεται στη ρούκι σεζόν του ώστε να το ξανακατακτήσει. Παρ' όλα αυτά, ούτε το περσινό έπρεπε να το πάρει, αφού τυπικά ούτε εκείνη ήταν η 'παρθενική' σεζόν του.

Βρέθηκε στο νο1 του draft το 2016, ωστόσο μετά από την επιλογή του από τους Σίξερς, τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους, ο Αυστραλός γκαρντ τραυματίστηκε σοβαρά, με συνέπεια να χάσει όλη τη σεζόν. Το ντεμπούτο του στον 'μαγικό κόσμο' πραγματοποιήθηκε το 2017 και γι' αυτό διεκδίκησε και πήρε το βραβείο του rookie για τη σεζόν 2017-2018.

Όσο για τη ρούκι σεζόν του Τζέιμς; Το νο1 του draft 2003 είχε 20,9 πόντους, 5,5 ριμπάουντ και 5,9 ασίστ ανά αγώνα με τη φανέλα των Κλίβελαν Καβαλίερς και φυσικά κατέκτησε την πρώτη μεγάλη διάκρισή του στο NBA.

Photo credits: AP Photo/Darren Abate

News 24/7

24MEDIA NETWORK