Μάτζικ προχώρα, άλλαξέ τα όλα (στους Λέικερς)...

Μιτς Κάπτσακ έξω, Έρβιν Μάτζικ Τζόνσον μέσα. Αυτή ήταν η μεγάλη (αντ)αλλαγή των Λέικερς, σε μια κίνηση όχι μόνο συμβολισμού, αλλά και ουσίας!

Τέτοιες ημέρες πριν από 9 χρόνια, τον Φεβρουάριο του 2008, οι Λέικερς αποκτούσαν τον Πάου Γκασόλ από τους Γκρίζλις και έχτιζαν τη ομάδα που την επόμενη διετία θα έπαιρνε ισάριθμα πρωταθλήματα.

Τον Φεβρουάριο του 2016 οι "λιμνάνθρωποι" επιχειρούν ένα νέο restart στην ιστορία τους. Με τον Μιτς Κάπτσακ εκτός οργανισμού και τον Μάτζικ Τζόνσον, να φοράει ξανά το "32" και ν' αναλαμβάνει χρέη προέδρου, δίνοντας αναφορά απευθείας στην Τζένι Μπας!

Ο Κάπτσακ ήταν στο ρόλο του γενικού κουμανταδόρου από τις αρχές των '00s, όντας "παιδί" του Τζέρι Γουέστ. Πάντως στα σχεδόν 20 χρόνια της δική του ηγεσίας οι Λέικερς πέτυχαν λιγότερα απ' όσα ήθελαν.

Ιδίως μετά το τελευταίο δαχτυλίδι του 2010, η πορεία είναι πτωτική και μολονότι με τον Λουκ Γουόλτον επιχειρήθηκε στροφή 180 μοιρών, τα αποτελέσματα σε πρώτη φάση δεν δικαιώνουν τις επιλογές που έγιναν.

Ο Τζόνσον έχει ξαναδουλέψει στους Λέικερς, είναι δε και κάτοχος ενός μικρού ποσοστού μετοχών. Με την οικογένεια Μπας έχει πολύ στενές σχέσεις και θεωρούσε τον Τζέρι Μπας δεύτερο πατέρα του λέγοντας κάποτε πως "χωρίς Μπας δεν θα υπήρχε Μάτζικ".

Η παρουσία του και μόνο στον οργανισμό φέρνει άλλον αέρα, αύρα και αναμφίβολα αίγλη. Ο ίδιος θ' αποφασίσει τώρα για τον νέο τζένεραλ μάνατζερ και μαζί θα συνεννοούνται για τις κινήσεις στην αγορά.Το κακό είναι πως δεν προλαβαίνουν τώρα να δράσουν. Το καλοκαίρι μην αποκλείσετε πάντως... βόμβες! Γιατί Λέικερς και elite players είναι έννοιες ταυτόσημες.

Podcasts

Ποιος θα πάρει αυτό το Champions League;

Τρεις δημοσιογράφοι του Contra.gr κλείνονται γρήγορα στο στούντιο μετά τις τελευταίες προκρίσεις στα προημιτελικά και εκτίθενται προβλέποντας την ομάδα που θα το σηκώσει στη Μαδρίτη.