Μήπως θα έπρεπε να ξέρει ο Νοβίτσκι;

Όταν περισσότερες από δέκα γυναίκες είχαν παρενοχληθεί σεξουαλικά από τον πρόεδρό του, πώς στο αυτί του αηδιασμένου Ντιρκ Νοβίτσκι δεν είχε φτάσει το παραμικρό;

Dallas Mavericks forward Dirk Nowitzki waves to the Phoenix Suns bench prior to an NBA basketball game against the Suns, Wednesday, Jan. 31, 2018, in Phoenix. The Suns defeated the Mavericks 102-88. (AP Photo/Ross D. Franklin)
Νοβίτσκι AP PHOTO/ROSS D. FRANKLIN

Ο Τερντίμα Άσερι ήταν από τις περιπτώσεις εκείνες των ανθρώπων που "στη γειτονιά δεν είχαν δώσει δικαιώματα". Να όμως ένας φτασμένος δικηγόρος και επιτυχημένος μπασκετοπαράγοντας έκρυβε πίσω από τη βιτρίνα έναν άλλον χαρακτήρα. Σκοτεινό.

Το γεγονός πως διψήφιος αριθμός γυναικών μίλησαν για τη σεξουαλική παρενόχληση, διαφόρων τύπων, που είχαν υποστεί από τον επί 18 χρόνια πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο των Μάβερικς δεν αμφισβητεί την διεστραμμένη ταυτότητά του. Πολλοί γνώριζαν, ουδείς είχε μιλήσει για όσα συνέβαιναν πίσω από τους τοίχους του οργανισμού. Από φόβο ή συμπαράσταση, το μυστικό έμεινε καλά κρυμμένο.

Κάποιοι είπαν πως δεν γνώριζαν. Όπως ο ιδιοκτήτης Μαρκ Κούμπαν, αλλά και ο Ντιρκ Νοβίτσκι.

Τι δήλωσε όταν ρωτήθηκε ο Γερμανός, η πιο εμβληματική φιγούρα των "καουμπόηδων", ο οποίος τον Άσερι τον γνώριζε από την πρώτη ημέρα που πάτησε το πόδι του στο Ντάλας;

Πως " είναι σκληρό, πολύ απογοητευτικό. Ραγίζει την καρδιά μου, είμαι πολύ χαρούμενος που αποκαλύφθηκε. Αρρώστησα και σοκαρίστηκα όταν διάβασα το άρθρο και όπως ο καθένας είμαι απογοητευμένος που αυτό συνέβη στον οργανισμό, στον οργανισμό μου. Με λυπεί, αλλά νομίζω ότι ο Μαρκ Κούμπαν προσπαθεί να βρει κάποιες απαντήσεις. Λυπάμαι για τις γυναίκες που υπέφεραν, είναι αηδιαστικό και οι σκέψεις μας είναι στα θύματα".

Δεν γνώριζαν ή έκαναν πως δεν άκουσαν; Γιατί θα έπρεπε μετά από τόσα χρόνια παραβατικότητας να έχουν γνώση για το τέρας που δούλευε για τον οργανισμό.

News 24/7

24MEDIA NETWORK