Μια κατηγορία μόνος του: Ο Κέβιν Γκαρνέτ δεν κώλωνε πουθενά

Ο Κέβιν Γκαρνέτ δεν είχε το ταλέντο ή την αίγλη του Κόμπε, ούτε την οξυδέρκεια και την τεχνική του Ντάνκαν. Επάξια όμως στέκεται δίπλα τους και εξασφαλίζει μια θέση στην μπασκετική αιωνιότητα.

Μια κατηγορία μόνος του: Ο Κέβιν Γκαρνέτ δεν κώλωνε πουθενά

Στα 19 του, από την 28η Ιουνίου του '96 στο Τορόντο όταν στο ντραφτ των... πάουερ φόργουορντ (ΜακΝτάις, Ρασ.Γουάλας, Κερτ Τόμας, Τρεντ στην πρώτη 12άδα) επελέγη πέμπτος, ήταν ήδη ένας ρούκι-σταρ. Ο οποίος είχε δικό του, προσωπικό χώρο, στ' αποδυτήρια και απαιτούσε να του χτυπούν την πόρτα πριν του απευθύνουν το λόγο.

Στα 40 του, έχοντας εκπληρώσει όλα όσα είχε φανταστεί παίζοντας μπάσκετ σε Μόλντιν και Φάραγκατ, συγκαταλέγεται (όχι άδικα) μεταξύ των κορυφαίων 4αριών όλων των εποχών. Και φεύγει με ψηλά το κεφάλι, όπως έκανε πάντα μετά από κάθε μάχη που είχε δώσει, κερδισμένη ή χαμένη.

Ο Κέβιν Γκαρνέτ, στις 21 σεζόν του στο ΝΒΑ, δημιούργησε το δικό του μύθο. Με κορύφωση το δαχτυλίδι του 2008 ως μέλος της δεύτερης έκδοσης των Big-3 στη Βοστόνη.

Ακόμη κι αν οι Σέλτικς είχαν χάσει τον τίτλο από τους Λέικερς, ο "KG" θα ήταν ο MVP του 2004, ο Καλύτερος Αμυντικός του 2008, ο 15 φορές All Star, μέλος της Πρώτης Πεντάδας για τέσσερις φορές και της Αμυντικής Πεντάδας για εννέα! Όλα αυτά και πολλά περισσότερα, διότι με την ίδια ευχέρεια που σκόραρε στο αντίπαλο καλάθι, μοίραζε την μπάλα, έπαιζε άμυνα και κατέβαζε ριμπάουντ!

Αν δεν ήταν όλα αυτά, δεν θα γινόταν το πρώτο λυκειόπαιδο στην 20ετία 1975-95 που θα έμπαινε απευθείας στο ΝΒΑ. Αν δεν ήταν όλα αυτά, δεν θα ξεπερνούσε ακόμη και τον ίδιο τον Λάρι Μπερντ ως ο μοναδικός παίκτης που σ' έξι σερί σεζόν είχε ταυτόχρονα 20 πόντους, 10 ριμπάουντ και 5 ασίστ! Αν δεν ήταν όλα αυτά, δεν θα έπαιρνε το 1998 126 εκατ. δολάρια για ν' ανανεώσει, μηδέ οι "Κέλτες" θα θυσίαζαν επτά παίκτες (πέντε εν ενεργεία και δύο ντραφτ-πικ μαζί μαζί με μετρητά) για να κλείσουν το ντιλ το καλοκαίρι του 2007.

Ο Γκαρνέτ ήταν όλα αυτά και πολλά περισσότερα. Διότι οδήγησε τους ψηλούς, της γενιάς του και των επόμενων, σε νέους δρόμους. Να δουλέψουν μέχρι τέλους και να τελειοποιήσουν τις αδυναμίες τους.

Θα λείψει πολύ η ψηλόλιγνη, αλλά ατρόμητη φιγούρα του. Η καρδιά, η παλικαριά, η εσωτερική δύναμη, τα... balls. Όλα αυτά που τον έκαναν μια εντελώς ξεχωριστή προσωπικότητα.

Γιατί την ίδια ώρα μπορούσε να...

- να γίνει ο χειρότερος trash talker, ευχόμενος στον ορφανό από μητέρα Ντάνκαν "Happy Mother's day"!

- να κάνει τον Γκλεν Ντέιβις να κλάψει, αφού τον είχε κατσαδιάσει σ' ένα τάιμ άουτ.

- να δαγκώσει τον Γιοακίμ Νοά.

- να ξεγράψει τον κολλητό του Στεφόν Μάρμπερι γιατί ζήτησε ανταλλαγή.

- ν' αγνοεί τον Ρέι Άλεν που άφησε τους Σέλτικς για τους Χιτ.

- να κυνηγάει τον Χάουαρντ επειδή είχε προηγούμενα μαζί του.

- να δίνει ραντεβού και στήνει καβγά με τον Καρμέλο Άντονι έξω από τ' αποδυτήρια.

- κάνει χιούμορ με τον Γκρεγκ Σάγκερ απαιτώντας να κάψει τα (ροζ) ρούχα του.

- να μιλάει για ούζι, πυραύλους και λοιπά όπλα πριν από την τελική... μάχη.

Κέβιν άλλος δεν θα βγει...

News 24/7

24MEDIA NETWORK