Μόνο ο Τζέιμς Χάρντεν μπορεί να στερήσει τον τίτλο του MVP από τον Γιάννη

Με ένα απίθανο τρίποντο 1 δευτερόλεπτο πριν το τέλος της παράτασης στην Oracle Arena, ο Τζέιμς Χάρντεν χάρισε την έκτη συνεχόμενη νίκη στους Ρόκετς, σφραγίζοντας εννιά συναπτά ματς που κάνει κάτι εξωπραγματικό.

Μόνο ο Τζέιμς Χάρντεν μπορεί να στερήσει τον τίτλο του MVP από τον Γιάννη

Λίγο πριν το φοβερό του παραλήρημα αποθέωσης για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, ο Μπιλ Σίμονς έβαζε τα πράγματα στη σωστή τους διάσταση όσον αφορά την κούρσα για τον MVP της φετινής κανονικής περιόδου στο NBA. Αν δεν είναι ο καθηλωτικός (και) φέτος Γιάννης, θα είναι ο Τζέιμς Χάρντεν.

Ή για να είμαστε ακριβείς, ο καθηλωτικός (και) φέτος Τζέιμς Χάρντεν, MVP της κανονικής περιόδου για τη σεζόν 2017-18.

Με αυτό το τρίποντο (και φάουλ που δεν δόθηκε), ο Χάρντεν χάρισε τη νίκη στους Ρόκετς επί των πρωταθλητών με 135-134. Ήταν το ένατο συνεχόμενο παιχνίδι στο οποίο ο Χάρντεν σκόραρε τουλάχιστον 35 πόντους και μοίρασε τουλάχιστον 5 ασίστ.

Αυτό είναι ένα κατόρθωμα που δεν έχει καταφέρει κανείς άλλος στην ιστορία του NBA.

Οι Ρόκετς μετά από ένα επιεικώς μέτριο ξεκίνημα και το (αναμενόμενο πριν καν το πρώτο τζάμπολ) διαζύγιο με τον Καρμέλο Άντονι, έχουν κερδίσει τα 11 από τα 12 τελευταία τους παιχνίδια, σκαρφαλώνοντας στην τέταρτη θέση της Δυτικής Περιφέρειας.

Την ώρα που δεν υπάρχει λευκός καπνός σχετικά με το πότε θα επιστρέψει στα παρκέ ο τραυματίας Κρις Πολ, ο Χάρντεν έχει πάρει τους Ρόκετς από το χεράκι και οδηγεί. Τα ξημερώματα της Παρασκευής (σ.σ. 4/1), σημείωσε το πέμπτο τριπλ νταμπλ του φέτος, με 44 πόντους (οι 30 από τρίποντα), 10 ριμπάουντ και 15 ασίστ.

Ο Στιβ Κερ, προπονητής των Γουόριορς παραδέχτηκε ότι ο Χάρντεν έβαλε ένα 'impossible' τρίποντο στο τέλος, ενώ ο Κέβιν Ντουράντ πρότεινε σε όλους να βγάλουν το καπέλο στον σούπερσταρ των Ρόκετς. "Είναι ένας παίκτης-φαινόμενο", πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Σε μια χρονιά που όλο το NBΑ συζητάει για την πρωτοφανή κυριαρχία του Γιάννη κοντά στη ρακέτα, η απειλή για τον τίτλο του MVP έρχεται από τον κύριο που σούταρε 23 τρίποντα στην έδρα των Γουόριορς. Ο ίδιος πάντως μοίρασε τα εύσημα σε όλους, στις δηλώσεις του.

"Χθες το βράδυ (σ.σ. μια μέρα πριν το ματς) , ήμουν ακριβώς σε αυτό το σημείο και σούταρα τρίποντα. Ήμουν αισιόδοξος ότι το τελευταίο σουτ θα καταλήξει μέσα. Το μυστικό είναι η ομαδική δουλειά, πρέπει να συνεχίσουμε. Επιτέλους βρήκαμε το ρυθμό μας".

(κεντρική φωτογραφία: AP Photo/David J. Phillip)

News 24/7

24MEDIA NETWORK