Μόνο τον εαυτό του δεν έχει ταπώσει ο Τζάρετ Άλεν

Στατιστικώς μετράει μόνο 1.4 μπλοκς ανά αγώνα έως τώρα - 20ος στη λίστα. Ταυτόχρονα όμως έχει κόψει τον Λεμπρόν Τζέιμς, τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, τον Άντονι Ντέιβις και τον Μπλέικ Γκρίφιν σε προσπάθεια για κάρφωμα! Το λες και κατόρθωμα...

New Orleans Pelicans' Anthony Davis (23) defends against Brooklyn Nets' Jarrett Allen (31) during the second half of an NBA basketball game Wednesday, Jan. 2, 2019, in New York. The Nets won 126-121. (AP Photo/Frank Franklin II)
New Orleans Pelicans' Anthony Davis (23) defends against Brooklyn Nets' Jarrett Allen (31) during the second half of an NBA basketball game Wednesday, Jan. 2, 2019, in New York. The Nets won 126-121. (AP Photo/Frank Franklin II) AP PHOTO/FRANK FRANKLIN II

Το μονταρισμένο video του 'Sports Center' μάς 'συστήνει' τον Τζάρετ Άλεν σε 33 δευτερόλεπτα.

Ο τολμηρός νέος που δεν τρόμαξε ούτε στη θέα του Λεμπρόν Τζέιμς ούτε στου Γιάννη Αντετοκούνμπο, του Μπλέικ Γκρίφιν ή του Άντονι Ντέιβις κλείνει στις 21 Απριλίου τα 21 χρόνια του και διάγει τη δεύτερη επαγγελματική σεζόν της καριέρας του.

Η επιλογή του στο Νο22 του draft 2017 δεν είχε προκαλέσει θόρυβο. Είχε παίξει μόλις μια σεζόν στους Τέξας Λόνγκχορνς, αλλά ο Σον Μαρκς (τζένεραλ μάνατζερ στο Μπρούκλιν), που τον είχε παρακολουθήσει, είχε καταλήξει πως αυτός ήταν ο ψηλός που έπρεπε να διαλέξει για την επόμενη ημέρα. Ψηλός (2μ11), αλτικός, εξελίξιμος. Ήλπιζε απλώς να μην τον προλάβει άλλος μέχρι να έρθει η σειρά των Νετς. Δεν τον πρόλαβε και στις 20 Οκτωβρίου του 2017 ο 19 ετών και 182 ημερών Άλεν γινόταν ο δεύτερος νεότερος παίκτης στην ιστορία του οργανισμού - πίσω μόνο από τον Ντέρικ Φέιβορς.

Ο Άλεν δεν ήταν ποτέ σαν τ' άλλα παιδιά της γενιάς του. Δεν είχε όνειρο να παίξει στο ΝΒΑ, παρά το παρελθόν του πατέρα του στους Μάβερικς. Τον ενδιέφερε πρώτα απ' όλα να γνωρίσει τον κόσμο. Είναι λάτρης των μαθηματικών, υποστηρίζοντας όπου σταθεί κι όπου βρεθεί ότι " είναι το μέλλον των πάντων" και σε πολλούς φαίνεται ξένος. Όχι εξαιτίας του πυκνού μαλλιού και του μονιμοποιημένου χαμόγελου στο πρόσωπό του.

" Είναι εντελώς διαφορετικός από το συνήθη τύπο παίκτη του ΝΒΑ. Είναι όμως τρομερά έξυπνος και λατρεύω να κουβεντιάζω μαζί του", έλεγε προσφάτως ο συμπαίκτης του Σπένσερ Ντινγουίντι στους 'Times'.

Κατά την ημέρα των Ευχαριστιών δεν επέλεξε ρούχα για παιδιά που είχαν ανάγκη. Προτίμησε ν' αγοράσει 25 κομπουτεράκια για να υπολογίζουν πόσα από τα 100 δολάρια που δώρισε στο καθένα έχουν ξοδέψει.

" Δεν έχει αυτοκίνητο, ούτε τον ενδιαφέρουν τα υλικά αγαθά. Τον νοιάζει το μπάσκετ, η οικογένειά του και να κάνει πράγματα που λατρεύει", συμπλήρωνε ο Τζάρεντ Ντάντλεϊ, ο δίμετρος γκαρντ των Νετς που τον ζει καθημερινά τους τελευταίους μήνες σε προπόνηση, αγώνες και ταξίδια.

Brooklyn Nets' Jarrett Allen blocks a shot by Milwaukee Bucks' Giannis Antetokounmpo during the first half of an NBA basketball game Saturday, Dec. 29, 2018, in Milwaukee. (AP Photo/Morry Gash)
Brooklyn Nets' Jarrett Allen blocks a shot by Milwaukee Bucks' Giannis Antetokounmpo during the first half of an NBA basketball game Saturday, Dec. 29, 2018, in Milwaukee. (AP Photo/Morry Gash) AP

AP Photo/Morry Gash

Πόδια διαθέτει για τις μετακινήσεις του. Επίσης διαθέτει μυαλό για να επεξεργάζεται τα καθημερινά ερεθίσματα εντός κι εκτός γηπέδου. Σύμφωνα με τους γυμναστές των Νετς, του χρειάζονται μονάχα μερικά κιλά μυϊκής μάζας για να εξελιχθεί σ' έναν κυριαρχικό σέντερ. Μέχρι τότε έχει το δικαίωμα να καυχιέται πως είναι αυτός που κόβει στα ίσα τους καλύτερους dunkers του πρωταθλήματος. Έχοντας υπολογίσει, με τους κανόνες της γεωμετρίας, πότε και πώς πρέπει να σηκωθεί από το παρκέ. Ασχέτως αν είναι 20ος στη λίστα με τις 'τάπες' μετρώντας 1.4 ανά αγώνα, τη στιγμή που ο πρώτος Μάιλς Τέρνερ τελειώνει κάθε αγώνα με 2.9 - ο μόνος που έχει τριψήφιο αριθμό.

Κεντρική φώτο: AP Photo/Frank Franklin II

News 24/7

24MEDIA NETWORK