Νάγκετς -Μπλέιζερς: Οι 4 παρατάσεις προκάλεσαν κλασική περίπτωση βλάβης

'Σπάω τα ρολόγια' έπαθε το NBA, με αφορμή την 68λεπτή διάρκεια του Νάγκετς - Μπλέιζερς, κάτι για το οποίο κανείς δεν ήταν έτοιμος. Το κρασάρισμα του NBA.com ήταν μόνο η αρχή.

Νάγκετς -Μπλέιζερς: Οι 4 παρατάσεις προκάλεσαν κλασική περίπτωση βλάβης

Την περασμένη Παρασκευή, οι Νάγκετς και οι Μπλέιζερς ήταν οι πρωταγωνιστές ενός 68λεπτου μπασκετικού έπους, με νικητές τους δεύτερους, με τελικό σκορ 140-137. Ήταν ένα εξωπραγματικό παιχνίδι, που έκανε όχι μόνο τους παίκτες και των δυο ομάδων να ξεπεράσουν τα όρια τους, αλλά και το ίδιο το σύστημα της ψηφιακής πληροφόρησης του NBA να πάθει βλάβη που έμοιαζε βγαλμένη από την ταινία 'Κλασσική Περίπτωση Βλάβης' του Κώστα Τσάκωνα.

Πρόκειται για ένα ρεκόρ αγωνιστικής δράσης σε postseason ματς, που όμοιό του δεν έχει υπάρξει τα τελευταία 66 χρόνια. Παίκτες όπως ο Ρόντνεϊ Χουντ έγιναν σε μια βραδιά ήρωες, ενώ ο Σι Τζει Μακόλουμ και ο Νίκολα Γιόκιτς θα θυμούνται για καιρό εκείνο το παιχνίδι που έπαιξαν 60 και 64 λεπτά αντίστοιχα.

Στο ίδιο παιχνίδι, το twitter έκανε πραγματικό γλέντι, από τη στιγμή που έγινε σαφές ότι οι πίνακες των στατιστικών στο επίσημο σάιτ του NBA αλλά και στην εφαρμογή για smartphones δεν είχαν ρυθμιστεί σε συνθήκες αγώνα άνω των 60 λεπτών.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, το χρονόμετρο να φαίνεται μηδενισμένο μετά από το 60λεπτό και να προκύψει ένα μικρό μπάχαλο στα στατιστικά των παικτών. Όταν έγινε αντιληπτή η ζημιά, ακολούθησε η έγκαιρη επιδιόρθωση της, με τους σωστούς χρόνους συμμετοχής των παικτών να εμφανίζονται λίγη ώρα αργότερα.

Αυτό που αξίζει να κρατήσουμε από εκείνο το παιχνίδι επίσης είναι η δήλωση του κατάκοπου Μακόλουμ στο 'ESPN', λίγο μετά από το φινάλε, το πιο αστεία ανειλικρινές "i feel fine" όλων των εποχών. Το γεγονός ότι ο Γιόκιτς έπαιξε όλο το 2ο ημίχρονο του αγώνα συν τις 4 παρατάσεις χωρίς κανένα διάλειμμα έχει αποτυπωθεί ξεκάθαρα στο "ποιος είμαι; Πού βρίσκομαι;" βλέμμα του, σε μια από τις τελευταίες φάσεις του αγώνα.

Καλή τύχη στους παίκτες και σε όσους χειρίζονται το nba.com πρέπει να ευχηθούμε, καθώς το Game 4 έρχεται απόψε, ούτε 42 ώρες μετά από τη λήξη του προηγούμενου.

Κεντρική φωτογραφία: AP Images

News 24/7

24MEDIA NETWORK