O Mπεν Σίμονς είδε προκοπή, όταν τρίτωσε το κακό

Πρώτα τον αποδοκίμασαν οι φαν των Σίξερς. Μετά χώρισε κι έπειτα είδε σε κολώνες Amber Alert που τον αφορούσε. Το κακό για τον Μπεν Σίμονς είχε τριτώσει, πριν το καλύτερο παιχνίδι που 'χει κάνει ποτέ στα playoffs.

O Mπεν Σίμονς είδε προκοπή, όταν τρίτωσε το κακό

Μπάσκετ παίζουν εκατομμύρια άνθρωποι, σε όλον τον πλανήτη. Για να είναι αυτοί που είναι στο ΝΒΑ, προφανώς κάτι κάνουν καλύτερα. Και σίγουρα ο -αθλητικός- εγωισμός που διαθέτουν υπήρξε ένας από τους λόγους που έκαναν όλη τη διαδρομή -από τα σπίτια τους στον 'άλλον πλανήτη'. Θέλω να σου πω ότι δεν είναι σώφρον να τους τσιγκλάς εκεί.

Στην πρεμιέρα της σειράς των Σίξερς με τους Νετς, στο Wells Fargo Center το Μπρούκλιν συμπεριφέρθηκε προκλητικά στον Μπεν Σίμονς. Του 'έδινε' όλα τα μακρινά σουτ -τα οποία δεν θα πάρει ποτέ, για κανένα λόγο- και 'έκοψε' την πάσα του. Ήταν τόσο κακός που οι φίλαθλοι (οι δικοί του φίλαθλοι) τον αποδοκίμασαν. Στο δεύτερο παιχνίδι, έκανε τριπλ νταμπλ και αυτό.

O Mπεν Σίμονς είδε προκοπή, όταν τρίτωσε το κακό

Πριν το τρίτο παιχνίδι, εμφανίστηκε ο Τζάρεντ Ντάντλι να πει δυο λόγια για αυτό το παιδί. Ο 33χρονος σμολ φόργουορντ του Μπρούκλιν δήλωσε πως αν η παρέα του κόψει τις ευκαιρίες του Σίμονς στο transition θα τον 'αχρηστεύσουν' "γιατί είναι ένας μέτριος παίκτης, στο μισό γήπεδο. Επίσης, απ' το να τον αφήσουμε να τρέξει -κάτι στο οποίο είναι πολύ καλός- είναι προτιμότερο να τον στείλουμε στις βολές. Θα βάλει τις πρώτες. Όχι όμως, και τις επόμενες".

Ρεπόρτερ μετέφεραν το νόημα των δηλώσεων στον Αυστραλό. Αρκέστηκε στο "ειλικρινά δεν έχω την ενέργεια να ασχοληθώ. Αλλά μιλάμε για τον Τζάρεντ Ντάντλι. Come on". Του τύπου, το 'πε και ο Τζόρνταν. Τα 'χτυπήματα' ωστόσο, επρόκειτο να τριτώσουν: είδε το Amber Alert που είχε βγει για εκείνον.

Στο τηλέφωνο επικοινωνίας βλέπεις το όνομα της Κένταλ Τζένερ. Μόνο που το παιδί χώρισε, όπως αποκάλυψε το supermodel. Τα gossip news πρόσθεσαν πως το παιδί έχει ήδη προχωρήσει τη ζωή του. Άρα, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τα συναισθηματικά του, είναι μια χαρά.

Aγωνιστικά, επίσης θα έλεγες ότι είναι σε εξαιρετική κατάσταση, μετά το 131-115 των Σίξερς επί των Νετς, στο τρίτο παιχνίδι.

Για πρώτη φορά -στη σειρά- έλειπε ο ταλαιπωρημένος με τενοντίτδα στο γόνατο, Τζόελ Εμπίντ. Αυτό αποδείχθηκε καλό, για τους υπόλοιπους -γιατί με τα περιορισμένα λεπτά που είχε και την αδυναμία του να κάνει ό,τι συνήθως, περισσότερο 'πλήγωνε' παρά βοηθούσε.

Ο 'καλύτερος ρούκι' της περασμένης σεζόν, τελείωσε με το ρεκόρ καριέρας στα playoffs των 31 πόντων (11/13 σουτ), συν 9 ασίστ, 4 ριμπάουντ και 2 κλεψίματα. Α, προς απάντηση στον Ντάντλι είχε και 9/10 βολές. Βλέπεις, οι παίκτες του Μπρούκλιν τον έστελναν στη γραμμή -όπως είχε υποδείξει ο βετεράνος-, αλλά δεν έγινε ό,τι είχε πει -ο βετεράνος. Μετά τις 5/5, έχασε ένα ζευγάρι, αλλά επέστρεψε δριμύτερος.

Ο Σίμονς που λες, ανέλαβε ό,τι γινόταν κοντά στο καλάθι. Οι Τομπάιας Χάρις (6/6) και JJ Ρέντικ(5/9) ό,τι γινόταν από την περιφέρεια.

Οι φαν των Νετς είχαν γεμίσει το γήπεδο, στο πρώτο αγώνα της postseason μετά το 2015 που... είχαν την ευκαιρία να πάνε. Κάθε φορά που έπιανε ο Σίμονς την μπάλα, άρχιζαν τα γιουχαΐσματα. Κάθε φορά που είχε την μπάλα το Μπρούκλιν, δημιουργούσαν την καλύτερη δυνατή ατμόσφαιρα.

Μόνο που οι παίκτες δεν έβαλαν πόντο για 4 1/2 λεπτά στο πρώτο μισό και η διαφορά ξέφυγε. Τη μάζεψε ο ΛεΒερτ με 19 πόντους στη δεύτερη περίοδο (έως το 65-59 του ημιχρόνου), με τον Ρέντικ να 'κολλάει' δυο σερί τρίποντα και να απομακρύνει εκ νέου. Το βασικότερο πρόβλημα του Μπρούκλιν ήταν τα 8/39 τρίποντα και ότι δεν έπαιζε ο ένας τον άλλον (είχε μόνο 12 ασίστ) και δεν έτρεξε το σύνολο (μόλις 8 πόντοι προήλθαν από αιφνιδιασμούς).

Photo: Associated Press

News 24/7

24MEDIA NETWORK