Μία μεγάλη αλλαγή για καθεμία από τις 30 ομάδες του ΝΒΑ

Θες μια γρήγορη επανάληψη των βασικότερων μεταβολών που συντελέστηκαν στο ΝΒΑ κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού; Μέχρι το ξημέρωμα που αρχίζει η νέα σεζόν, έχεις το χρόνο να ενημερωθείς για καθεμία από τις 30 ομάδες της λίγκας.

Toronto Raptors forward Kawhi Leonard (2) shoots as Utah Jazz's Joe Ingles, bottom, falls and Ricky Rubio (3) defends in the first half of an NBA preseason basketball game Tuesday, Oct. 2, 2018, in Salt Lake City. (AP Photo/Rick Bowmer)
Toronto Raptors forward Kawhi Leonard (2) shoots as Utah Jazz's Joe Ingles, bottom, falls and Ricky Rubio (3) defends in the first half of an NBA preseason basketball game Tuesday, Oct. 2, 2018, in Salt Lake City. (AP Photo/Rick Bowmer) AP PHOTO/RICK BOWMER

Ήταν καλοκαίρι και δεν τα έμαθες όλα. Η διαφορά ώρας και η αποτοξίνωση σε άφησαν μακριά από τις εξελίξεις. Μην νοιάζεσαι.

Πριν από την έναρξη της νέας χρονιάς στο ΝΒΑ, μπορείς να μπεις στο παιχνίδι.

Πήρες κιόλας μια ιδέα, διαβάζοντας για τους προπονητές των ομάδων του ΝΒΑ, των οποίων η θέση είναι επισφαλής έμαθες. Πέντε είναι και ιδρώνουν ήδη νιώθοντας την απειλή της αγχόνης.

Μέχρι πάντως να μάθουμε αν οι εκτιμήσεις των αναλυτών θα επιβεβαιωθούν, ας ρίξουμε μια γρήγορη ματιά στις κορυφαίες μεταβολές που συντελέστηκαν κατά τη διάρκεια της offseason (το διάστημα από το φινάλε της προηγούμενης περιόδου ως την έναρξη της επόμενης).

Δεν ήταν σαν τις άλλες η εφετινή, προηγούμενες. Είχε πολύ ψωμί.

ATLANTIC DIVISION

Boston Celtics

Η μεγάλη αλλαγή: Go-Gordon! Ο 28χρονος Hayward έπαιξε 5 λεπτά όλα κι όλα την περυσινή περίοδο, εξαιτίας του σοκαριστικού τραυματισμού του στην πρεμιέρα, και η επάνοδος του, για να ζήσει τη χρονιά που δεν έζησε, μετατρέπει την ομάδα του Brad Stevens σ' έναν 'τρισδιάστατο' οργανισμό με πολλαπλές επιλογές απειλής, που συνδυάζει τον την πείρα με τον ενθουσιασμό.

Πρόβλεψη: Πρώτη θέση στην Ανατολική Περιφέρεια.

Brooklyn Nets

Η μεγάλη αλλαγή: Ο τρόπος που ο Sean Marks κινήθηκε στην offseason. Κόντρα στην παράδοση των Nets, απέφυγε τις 'βαρβάτες' κινήσεις, κατέληξε σε δύο ευρωπαϊκές επιλογές στο draft (Musa, Kurucs) και άφησε χώρο για το επόμενο καλοκαίρι, όταν το βάρος της πιο ασύμφορης ανταλλαγής ever (Garnett - Pierce στο Μπρούκλιν), που δεν είχε αποφασίσει ο ίδιος, θα έχει φύγει από τους ώμους του.

Πρόβλεψη: Η συγκομιδή 30 νικών θα είναι επιτυχία.

New York Knicks

Η μεγάλη αλλαγή: Μια άλλη... Πρωτοχρονιά έστησαν στην Times Square για να γιορτάσουν την αποδέσμευση του Joakim Noah, γλιτώνοντας παράλληλα 12.9 εκατομμύρια δολάρια. Αναπόφευκτα η πρόσληψη του αμυντικογενούς κόουτς David Fizdale και η επιλογή του ταλαντούχου Kevin Knox στο Νο9 του draft πέρασαν σε δεύτερη μοίρα.

Πρόβλεψη: Όταν με το καλό επιστρέψει ο Kristaps Porzingis, θα είναι αργά. Του χρόνου βλέπουμε...

Philadelphia 76ers

Ben Simmons of Philadelphia 76ers, center, challenges by Luka Doncic of Dallas Mavericks, during the Shenzhen basketball match of the NBA China Games in Shenzhen city, south China's Guangdong province, Monday, Oct. 8, 2018. (AP Photo/Kin Cheung)
Ben Simmons of Philadelphia 76ers, center, challenges by Luka Doncic of Dallas Mavericks, during the Shenzhen basketball match of the NBA China Games in Shenzhen city, south China's Guangdong province, Monday, Oct. 8, 2018. (AP Photo/Kin Cheung) AP PHOTO/CARLOS OSORIO, FILE

AP Photo/Carlos Osorio, File

Η μεγάλη αλλαγή: Big Brother is watching you. Ή αλλιώς ο Bryan Colangelo φτιάχνει fake λογαριασμούς για να 'παρακολουθεί' τους παίκτες των Sixers. Έπεσε όμως στη φάκα και ο άνθρωπος που για δύο χρόνια 'έτρεξε' το πιο ελπιδοφόρο project της λίγκας βρέθηκε εκτός. Δύσκολα, δε, θα ξαναβρεί δουλειά με τέτοιο βεβαρυμένο παρελθόν. Την ελκυστική αυτή δουλειά πήρε ο Elton Brand και στην 70η σεζόν των Sixers θα παλέψει να φέρει την αγωνιστική εκτόξευση. Διότι η αλληλοσυμπληρούμενη βασική 5άδα έχει πλέον πίσω της έναν σπουδαίο 6ο παίκτη, τον Wilson Chandler, και έναν εφεδρικό ψηλό τον Mike Muscala.

Πρόβλεψη: Μέχρι και τελικούς Ανατολής βλέπουν οι Sixers, αν τα εσωτερικά ζητήματα δεν αποτυπωθούν στο παρκέ.

Toronto Raptors

Η μεγάλη αλλαγή: Κάποτε το Toronto έπασχε στο '4'. Βρήκε τον Ibaka. Πέρυσι είχε ζήτημα στο '3', φρόντισε να φέρει στον Καναδά τον καλύτερο. Βέβαια ο αγέλαστος Kawhi Leonard προέρχεται από την πιο δύσκολη, σε όλα τα επίπεδα, σεζόν της καριέρας του, έχοντας παίξει μόνο σε 9 ματς. Όπως και να 'χει πάντως είναι ένας δυνάμει υποψήφιος MVP και η παρουσία του είναι δεδομένο πως ν' ανατρέψει, έστω για ένα χρόνο, τις ισορροπίες στην Ανατολή. Κι ας θυσίασαν τον DeMar DeRozan.

Πρόβλεψη: Με τον Leonard στα στάνταρ του, χτυπούν μέχρι και τίτλο στην Ανατολή. Αυτός είναι ο στόχος τους.

CENTRAL DIVISION

Chicago Bulls

Η μεγάλη αλλαγή: Ο Jabari Parker δεν θα ζει πια στη σκιά του Γιάννη Αντετοκούνμπο. Μόνο που καλείται να σηκώσει μεγαλύτερο βάρος απ' όσο αντέχουν τα γυάλινα πόδια του, δεδομένου ότι χτύπησε στον αγκώνα ο Lauri Markkanen και μέχρι τις αρχές Δεκέμβρη τα πλάνα του Fred Hoiberg ανατρέπονται.

Πρόβλεψη: Θα παλέψουν για την αποφυγή της τελευταίας θέσης στην Ανατολή.

Cleveland Cavaliers

Η μεγάλη αλλαγή: Εδώ πρόκειται για συντέλεια. Διότι οι Cavs χωρίς τον LeBron James είναι μια ομάδα 'θνητών' με συγκεκριμένες δυνατότητες. Θυμηθείτε τι συνέβη τις τέσσερις σεζόν που ήταν στο Μαϊάμι (15οι, 13οι, 13οι, 10οι). Υπάρχει αλήθεια βασίλειο χωρίς βασιλιά; Όσο κι αν ερίζουν οι μνηστήρες για το στέμμα... Αν ο Collin Sexton έχει τα κότσια να γίνει ο μελλοντικός διάδοχος, ίσως βρουν το δρόμο τους.

Πρόβλεψη: Επειδή θα είναι μια μεταβατική και άκρως περίεργη σεζόν, δεν θα μπουν στα playoffs.

Detroit Pistons

Detroit Pistons forward Blake Griffin (23), defended by Washington Wizards forward Markieff Morris (5), loses control of the ball during the first half of an NBA preseason basketball game Wednesday, Oct. 10, 2018, in Detroit. (AP Photo/Carlos Osorio)
Detroit Pistons forward Blake Griffin (23), defended by Washington Wizards forward Markieff Morris (5), loses control of the ball during the first half of an NBA preseason basketball game Wednesday, Oct. 10, 2018, in Detroit. (AP Photo/Carlos Osorio) AP PHOTO/CARLOS OSORIO

AP Photo/Carlos Osorio

Η μεγάλη αλλαγή: Έχουν πλέον τον καλύτερο προπονητή της περυσινής σεζόν. Ο οποίος απολύθηκε από τους Raptors. Χωρούν στην ίδια πρόταση οι δύο αυτές αντιφατικές συνθήκες. Βεβαίως από τη στιγμή ο Dwane Casey απέτυχε στις υπερβάσεις που κλήθηκε να πετύχει με τους Raptors. Οι Pistons είναι ένα ισχυρό franchise με πεντάδα που μπορεί να σταθεί ανταγωνιστικά. Ο νέος κόουτς θα μοιράσει ρόλους, θα τον ακούσουν όμως;

Πρόβλεψη: Θα διεκδικήσουν με αξιώσεις την είσοδο στην post season, κάτι που πέρυσι δεν κατάφεραν.

Indiana Pacers

Η μεγάλη αλλαγή: Το γέμισμα του ρόστερ με... σκόρερς. Μια ομάδα που θέλει να κάνει πρωταθλητισμό οφείλει να σκοράρει. Οι Pacers πέρυσι ήταν οι 15η πιο παραγωγική ομάδα του πρωταθλήματος, πίσω ακόμη και από τους Suns ή τους Nets. Οι Tyreke Evans και Doug McDermott έχουν τα στοιχεία που ήθελε ο Nate McMillan για ν' αλλάξει το παιχνίδι από τον πάγκο.

Πρόβλεψη: Μέσα στην τετράδα της Ανατολής με στόχο να κοιτάξει ψηλότερα, κοντράροντας τα τρία φαβορί.

Milwaukee Bucks

Η μεγάλη αλλαγή: Θα ήταν η είσοδος στη νέα στέγη τους. Μα όταν έχει έρθει ένας προπονητής της αξίας του Mike Budenholzer, επισκιάζονται τα πάντα. Ένας κόουτς που δίπλα στον Gregg Popovich διδάχθηκε προπονητική και πλέον στρώνει το δικό του δρόμο, με παράσημο τα 4/5 χρόνια στους Hawks και το 60-22. Διαβάσατε ήδη πως 'χτίζει' όλο το παιχνίδι γύρω από τον Γιάννη Αντετοκούνμπο θέλοντας να τον μετατρέψει σε πραγματικό MVP.

Πρόβλεψη: Οι Bucks είχαν πέρυσι 44-38. Δεν είναι μακριά οι 50 νίκες που θα τους φέρουν στην 4άδα της Ανατολής.

Milwaukee Bucks forward Giannis Antetokounmpo and Minnesota Timberwolves forward Taj Gibson during an NBA preseason basketball game Friday, Oct. 12, 2018, in Milwaukee. Milwaukee won 143-121. (AP Photo/Mike Roemer)
Milwaukee Bucks forward Giannis Antetokounmpo and Minnesota Timberwolves forward Taj Gibson during an NBA preseason basketball game Friday, Oct. 12, 2018, in Milwaukee. Milwaukee won 143-121. (AP Photo/Mike Roemer) AP PHOTO/MIKE ROEMER

SOUTHEAST DIVISION

Atlanta Hawks

Η μεγάλη αλλαγή: Πολλοί θα σταθούν στην αποχώρηση μετά από πέντε σεζόν του Mike Budenholzer, του προπονητή που έφερε το ιστορικό υψηλό του 60-22. Ωστόσο η βραδιά της 21ης Ιουνίου θα σημαδεύει τα 'γεράκια'. Επέλεξαν να προσπεράσουν τον Luka Dončić, παραχωρώντας το pick τους στους Mavericks, και να στραφούν στον Trae Young. Τον 20χρονο γκαρντ του University of Oklahoma, τον οποίο οι αναλυτές συγκρίνουν, λόγω σωματότυπου και στιλ, με τον Stephen Curry. Αν τους βγει, θα έχουν τον επόμενο μεγάλο ηγέτη τους. Αν όχι, θα βολευτούν με τον Tyler Dorsey.

Πρόβλεψη: Με 30 νίκες θα έχουν ξύσει το ταβάνι τους.

Charlotte Hornets

Η μεγάλη αλλαγή: Νέα διάσταση θα δώσει στο παιχνίδι των Hornets ο James Borrego. Επί 10 χρόνια βοηθός του Popovich, σε δύο διαφορετικές θητείες, θα επιδιώξει να φτιάξει ένα σύνολο πιο δομημένο, με αρχές και πάνω απ' όλα λειτουργικό. Ο Tony Parker θα προσφέρει λίγα ποιοτικά λεπτά στον 'άσο' και ο Κογκολέζος σέντερ Bismack Biyombo ασφάλεια στη ρακέτα.

Πρόβλεψη: Στο όριο των playoffs, αρκεί ο Kemba Walker να κάνει...

Miami Heat

Η μεγάλη αλλαγή: Ούτε draft picks είχαν, ούτε προπονητή άλλαξαν. Οπότε θα συντελεστεί το επόμενο καλοκαίρι, αφού πρώτα κλείσει οριστικά ο κύκλος του Dwyane Wade. Εκτός κι αν προχωρήσει η ανταλλαγή για χάρη του Jimmy Butler που έχει κολλήσει στη λάσπη.

Πρόβλεψη: Μάχη για τα playoffs, αν δεν βρουν τρόπο να πάρουν τον Butler και χρειαστεί να ξεζουμίσουν τον Wade για να έχουν σημεία αναφοράς στην επίθεση.

Orlando Magic

Η μεγάλη αλλαγή: Στις 23 Μαΐου ανακοινώθηκε η πρόσληψη του John Hammond, για τη θέση του γενικού διευθυντή. Αν δεν σου λέει κάτι το όνομα, πρόκειται για τον άνθρωπο που πίστεψε περισσότερο από κάθε άλλον στον Γιάννη Αντετοκούνμπο. Διακρίνεται για τη διορατικότητά του και τα ρίσκα που συνοδεύουν τις αποφάσεις του. Ο Mohamed Bamba είναι ένα νέο δικό του στοίχημα. Ενός 2μ16 σέντερ με άνοιγμα χεριών 2μ39 που τρέχει με την ταχύτητα του Westbrook, καρφώνει σαν μανιασμένος και σουτάρει για τρειςςςςςςς!

Πρόβλεψη: Εκτός playoffs, κοιτούν την επόμενη σεζόν χτίζοντας ομάδα με όραμα.

Washington Wizards

Η μεγάλη αλλαγή: Άφησαν στην άκρη τα 'μαγικά', δεν κυνήγησαν να βγάλουν λαγούς από το καπέλο. Λειτούργησαν με λογική στην offseason και γέμισαν την εφεδρική γραμμή με εμπειρία (Howard, Rivers, Green, Bryant) μήπως και φτάσουν πιο μακριά εφέτος από τον α' γύρο.

Πρόβλεψη: Αν ο John Wall παραμείνει υγιής, αφού πέρυσι έπαιξε μόνο 41 ματς στην κανονική περίοδο, θα προλάβουν το τρένο με προορισμό την post season.

Washington Wizards guard John Wall, right, smiles next to Markieff Morris on the bench during the first half of the team's NBA exhibition basketball game against the Guangzhou Long-Lions, Friday, Oct. 12, 2018, in Washington. (AP Photo/Nick Wass)
Washington Wizards guard John Wall, right, smiles next to Markieff Morris on the bench during the first half of the team's NBA exhibition basketball game against the Guangzhou Long-Lions, Friday, Oct. 12, 2018, in Washington. (AP Photo/Nick Wass) AP PHOTO/NICK WASS

NORTHWEST DIVISION

Denver Nuggets

Η μεγάλη αλλαγή: Ο Isaiah Thomas πηγαίνει στο Ντένβερ για να θυμίσει πως υπάρχει και κατόπιν να γίνει αυτός που για δύο 'γεμάτες' σεζόν καθάρισε το αεροδιάδρομο των Celtics για την περυσινή εκτόξευση. Ο... Ισαάκ της περυσινής σεζόν, 'θυσιάστηκε' για τα μάτια του Irving, έπαιξε λόγω προβλημάτων μόνο 32 παιχνίδια στην κανονική περίοδο και επέστρεψε στην... κανονικότητα. Επειδή όμως σε τσαγανό όσο μπόι του λείπει, δεν αποκλείεται να είναι ρυθμιστικός παράγων ερχόμενος από τον πάγκο.

Πρόβλεψη: Πέρυσι η θέση στην postseason χάθηκε στο τελευταίο παιχνίδι. Εκεί θα παίξουν κι εφέτος, αν ο Paul Millsap είναι παρών σε περισσότερα από τα 38 ματς.

Minnesota Timberwolves

Η μεγάλη αλλαγή: Εν μία νυκτί ο Jimmy Butler σήκωσε μπαϊράκι και ζήτησε ανταλλαγή. Θυμάστε τι ακολούθησε έκτοτε με την 'Μπατλεριάδα'. Προφανώς είναι ένα εσωτερικό ζήτημα που θα σημαδέψει όλη τη λειτουργία των 'λύκων'. Ή μήπως να λέμε των 'ταύρων' που οραματίστηκε ο Tom Thibodeau;

Πρόβλεψη: Υπάρχει η μαγιά, δεν θα φουσκώσει το ζυμάρι. Η σεζόν θα κυλήσει με αμφισβήτηση και θα χαθεί αναπόφευκτα. Ο Okogie έχει πολλά καλά στοιχεία, αλλά είναι νωρίς για να γίνει... Butler.

Oklahoma City Thunder

Oklahoma City Thunder guard Dennis Schroder (17) drives around Atlanta Hawks guard Trae Young (11) during an NBA preseason basketball game between the Atlanta Hawks and the Oklahoma City Thunder in Tulsa, Okla., Sunday, Oct. 7, 2018. (AP Photo/Sue Ogrocki)
Oklahoma City Thunder guard Dennis Schroder (17) drives around Atlanta Hawks guard Trae Young (11) during an NBA preseason basketball game between the Atlanta Hawks and the Oklahoma City Thunder in Tulsa, Okla., Sunday, Oct. 7, 2018. (AP Photo/Sue Ogrocki) AP PHOTO/SUE OGROCKI

AP Photo/Sue Ogrocki

Η μεγάλη αλλαγή: Μόνο και μόνο η αποδέσμευση του Carmelo Anthony μεταβάλλει το status της ομάδας, αφού αυτομάτως δημιουργείται περισσότερος χώρος ευελιξίας για τον Paul George. Συνδυαστικά με τον ερχομό του Schröder, ο Billy Donovan δεν έχει πλέον άλλες δικαιολογίες.

Πρόβλεψη: Καλύτερο μπάσκετ από πέρυσι και πιθανόν περισσότερες από 50 νίκες σε μια άκρως ανταγωνιστική Δύση.

Portland Trail Blazers

Η μεγάλη αλλαγή: O Ed Davis, που έφυγε για τους Nets, λειτουργούσε ως η αμυντική κάλυψη στη ρακέτα. Αθόρυβη η δουλειά του, θα φανεί η απουσία του αν ο δευτεροετής Zach Collins, που αναγκαστικά θα βγει μπροστά, αποτύχει να κοντράρει τους αντίπαλους σέντερ.

Πρόβλεψη: Ούτε με αίτηση θα φτάσουν τις 49 νίκες που έδωσαν πέρυσι την τρίτη θέση. Ζητούμενο η παρουσία στην postseason.

Utah Jazz

Η μεγάλη αλλαγή: Θ' αναρωτηθείς γιατί ν' αλλάξει μια άκρως επιτυχημένη ομάδα. Για να βελτιωθεί και να φτάσει όσο πιο μακριά γίνεται. Ο Φώτης Κατσικάρης προστέθηκε στο τεχνικό τιμ για να δώσει μια φρέσκια, ισπανο-ελληνική, ματιά και στόχος του Snyder είναι να παράγουν περισσότερους από τους 104.1 πόντους της περυσινής περιόδου - 19η πιο παραγωγική ομάδα.

Πρόβλεψη: Πάει για +50 νίκες υπό την προϋπόθεση πως ο βασικός σέντερ Rudy Gobert, που έλειψε πέρυσι από 27 ματς, θα βγάλει όλη τη σεζόν χωρίς προβλήματα.

Utah Jazz guard Donovan Mitchell, right, drives against Sacramento Kings guard Iman Shumpert during the first quarter of an NBA preseason basketball game Thursday, Oct. 11, 2018, in Sacramento, Calif. The Jazz won 132-93. (AP Photo/Rich Pedroncelli)
Utah Jazz guard Donovan Mitchell, right, drives against Sacramento Kings guard Iman Shumpert during the first quarter of an NBA preseason basketball game Thursday, Oct. 11, 2018, in Sacramento, Calif. The Jazz won 132-93. (AP Photo/Rich Pedroncelli) AP PHOTO/RICH PEDRONCELLI

PACIFIC DIVISION

Golden State Warriors

Η μεγάλη αλλαγή: Ο 'εχθρός' του καλού είναι το καλύτερο. Όταν δε έχεις την ευκαιρία να προσθέσεις σ' ένα ήδη σούπερ σύνολο τον DeMarcus Cousins, γιατί να τη χάσεις. Οι πρωταθλητές έφτιαξαν μια all-star πεντάδα και μολονότι θα τη δούμε στο παρκέ από τον Δεκέμβριο, ανυπομονούμε.

Πρόβλεψη: Μέχρι και το δικό τους 73-9 είναι ικανοί να καταρρίψουν στην κανονική περίοδο. Αν και μακροπρόθεσμος στόχος δεν είναι άλλος από τον τίτλο. Προφανώς και δεν συζητάμε για την πρωτιά στη Δύση.

LA Clippers

Η μεγάλη αλλαγή: Πρώτα έφυγε ο Paul, μετά έδιωξαν τον Griffin και το καλοκαίρι την... έκανε με ελαφρά ο Jordan. Έσπασαν οι κρίκοι που ένωναν την αλυσίδα τόσων ετών και πλέον ο Doc Rivers δουλεύει σε μια ομάδα της σειράς.

Πρόβλεψη: Ας ξεχάσουν τα playoffs όσα τρίποντα κι αν βάλει ο Lou Williams. Μην αποκλείσετε γενικό ρεκτιφιέ μέσα στον χειμώνα.

LA Lakers

Los Angeles Lakers forward LeBron James, right, drives to the basket defended by Sacramento Kings forward Marvin Bagley III during the first half of an NBA preseason basketball game in Los Angeles, Thursday, Oct. 4, 2018. (AP Photo/Kelvin Kuo)
Los Angeles Lakers forward LeBron James, right, drives to the basket defended by Sacramento Kings forward Marvin Bagley III during the first half of an NBA preseason basketball game in Los Angeles, Thursday, Oct. 4, 2018. (AP Photo/Kelvin Kuo) AP PHOTO/KELVIN KUO

AP Photo/Kelvin Kuo

Η μεγάλη αλλαγή: Ο 'βασιλιάς' είναι εδώ και όχι 'γυμνός'. Φέρνει μαζί του το υπέρλαμπρο στέμμα του και τη φανταχτερή στολή του λέγοντας 'ναι' στη μεγαλύτερη πρόκληση της καριέρας του: να γίνει πρωταθλητής με τρίτη διαφορετική ομάδα. Ως ηγέτης μάλιστα των 'MUD' και όχι συμπληρωματικός όπως ο Robert Horry (Rockets, Lakers, Spurs) ή ο John Salley (Pistons, Bulls, Lakers).

Πρόβλεψη: Χωρίς LeBron πέυχαν 35 νίκες. Μαζί του θα ξεπεράσουν το φράγμα των 45 και θα παίξουν στην postseason.

Phoenix Suns

Η μεγάλη αλλαγή: Το γεγονός και μόνο πως κέρδισαν τη λοταρία και για πρώτη φορά στα χρονικά επέλεξαν το Νο1 του draft! Αντί του Luka Dončić βέβαια, προτίμησαν τον Deandre Ayton. Τον καλύτερο σέντερ που κυκλοφορούσε στη διαδικασία, ποντάροντας στην αλλά... David Robinson ισχύ του για να 'χτίσουν' παράλληλα με τον Booker κάτι πολύ μεγάλο την επόμενη διετία. Υπό την τεχνική καθοδήγηση του Igor Kokoškov.

Πρόβλεψη: Υπάρχουν καλύτερες ομάδες απ' αυτούς, δεν θα προλάβουν την 8άδα, αλλά θα βάλουν τις βάσεις για του χρόνου.

Sacramento Kings

Η μεγάλη αλλαγή: Θα τους βλέπει περισσότερος κόσμος, αφού θα διαθέτουν νιάτα, ενθουσιασμό και άγνοια κινδύνου, ιδίως μετά την προσθήκη του Marvin Bagley III από το Νο2 του draft. Ελκυστικά στοιχεία, αλλά όχι για να μετατρέψουν το σύνολο του Dave Joerger σε ανταγωνιστικό.

Πρόβλεψη: Να φύγει γρήγορα η χρονιά. Με 25 νίκες να πουν κι 'ευχαριστώ'.

Dallas Mavericks' Luka Doncic (77) drives to the basket against Charlotte Hornets' Marvin Williams (2) during the first half of an NBA preseason basketball game Friday, Oct. 12, 2018, in Dallas. (AP Photo/Cooper Neill)
Dallas Mavericks' Luka Doncic (77) drives to the basket against Charlotte Hornets' Marvin Williams (2) during the first half of an NBA preseason basketball game Friday, Oct. 12, 2018, in Dallas. (AP Photo/Cooper Neill) AP

SOUTHWEST DIVISION

Dallas Mavericks

Η μεγάλη αλλαγή: Μια γεμάτη 20ετία μετά τον Dirk Nowitzki, οι Mavs είναι έτοιμοι να πλάσουν τον επόμενο francise player του οργανισμού. Η συμφωνία με τους Hawks έστειλε στο Ντάλας τον Luka Dončić και ο Rick Carlisle θα του δώσει εξ αρχής το κουμάντο, δεδομένων των εμπειριών που απέκτησε στην Euroleague και της ωριμότητας που τον διακρίνει.

Πρόβλεψη: Αξίζει για τον μεγάλο Dirk να φύγει με ψηλά το κεφάλι. Όχι ότι δεν θα συμβεί αν κλείσει το check in για τα playoffs, αλλά θα είναι διαφορετικά.

Houston Rockets

Η μεγάλη αλλαγή: Φάνταζαν οι ανταγωνιστικότεροι των ανταγωνιστών των ασυναγώνιστων Warriors. Έχασαν όμως τον ισορροπιστή μεταξύ άμυνας-επίθεσης Trevor Ariza (αφήστε τον Mbah a Moute), επιλέγοντας αντ' αυτού έναν παίκτη διαφορετικής λογικής ο Carmelo Anthony. Δεν ήταν επιθετικό το πρόβλημά τους, η σκληράδα θα τους λείψει. Τουλάχιστον κάλυψαν τα νώτα του Paul με δύο χειριστές της μπάλας.

Πρόβλεψη: Εύκολα μπορούν να βρουν 60 νίκες. Το ίδιο εύκολα μπορούν να κατρακυλήσουν κάτω από τις 50, αν πάρουμε ως παράδειγμα τους περυσινούς Thunder. Από τα πόσα σουτ τα θα πάρει ο Carmelo, θα εξαρτηθεί η πορεία τους. Ευχή και κατάρα μαζί...

Memphis Grizzlies

Η μεγάλη αλλαγή: Θα ήταν μια πιθανή ανταλλαγή του Marc Gasol. Θα ήταν μια πιθανή αποδέσμευση του Chandler Parsons που τους βαραίνει με 24 εκατομμύρια. Θα ήταν μια στροφή στη γενικότερη κατεύθυνση και πολιτική του οργανισμού από το front office. Τίποτα δεν συνέβη. Ησυχία, τάξη, αλλά έλλειψη ασφάλειας.

Πρόβλεψη: Το project έχει... λήξει προ πολλού, αναζητείται ανανέωση. Με το κιάλι τα playoffs γιατί τ' αστέρια τους έχουν πλέον βαλτώσει.

New Orleans Pelicans

Η μεγάλη αλλαγή: Η αποχώρηση του Cousins, ακόμη κι αν επέστρεφε μετά το πρώτο δίμηνο της σεζόν, διευκολύνει το έργο του Alvin Gentry και την υλοποίηση του επιθετικού σχεδίου που έχει στο μυαλό του. Ο Mirotic ταίριαξε απόλυτα με τον Davis, ο Randle ήρθε για να δώσει σκληράδα και ο Payton περισσότερες λύσεις στον 'άσο'. Όλα καλά δηλαδή...

Πρόβλεψη: Το 48-34 μπορεί να γίνει 52-30. Μήπως και αποφύγει το σταύρωμα με τους Warriors ως τους τελικούς της Δύσης.

San Antonio Spurs

San Antonio Spurs players from left, Chimezie Metu, Pau Gasol, and Davis Bertans cheer on their teammates on the court during the second half of an NBA preseason basketball game against the Orlando Magic, Friday, Oct. 12, 2018, in Orlando, Fla. (AP Photo/John Raoux)
San Antonio Spurs players from left, Chimezie Metu, Pau Gasol, and Davis Bertans cheer on their teammates on the court during the second half of an NBA preseason basketball game against the Orlando Magic, Friday, Oct. 12, 2018, in Orlando, Fla. (AP Photo/John Raoux) AP PHOTO/JOHN RAOUX

AP Photo/John Raoux

Η μεγάλη αλλαγή: Πού 'ναι τα χρόνια, ωραία χρόνια που 'χε Duncan, Ginobili, Parker και -εσχάτως- Leonard; Το καλοκαίρι του 2018 η γη σείστηκε και στο Σαν Αντόνιο τίποτα δεν έμεινε όρθιο. Πού να πρωτοσταθείς; Στην απόφαση του Αργεντινού να σταματήσει, στην αποχώρηση του Parker για τη Σάρλοτ ή στην ανταλλαγή του Kawhi; Ο DeRozan δεν είναι τόσο ολοκληρωμένος όσο ο προκάτοχός του, ο Gasol και ο Gay είναι ένα χρόνο μεγαλύτεροι, οι πιτσιρικάδες είτε άγουροι είτε τραυματίες και ο Aldridge πολύ μόνος. Άντε να βγάλει άκρη ο Popovich.

Πρόβλεψη: Αν ο 'Pop' βάλει αυτήν την ομάδα με τα τόσα προβλήματα στα playoffs για 22η σερί χρονιά, θα λάβει άλλο ένα παράσημο προπονητικής ανδρείας. Ούτε ο Παπάς της Ρώμης τέτοιο θαύμα.

Κεντρική photo: AP Photo/Rick Bowmer

News 24/7

24MEDIA NETWORK