Νέα ανατροπή: Τιμωρούνται τα σκόπιμα φάουλ!

Η αλλαγή του κανονισμού των σκόπιμων φάουλ έρχεται να προστατεύσει τους παίκτες του ΝΒΑ.

Νέα ανατροπή: Τιμωρούνται τα σκόπιμα φάουλ!

Στο ΝΒΑ αποδεικνύουν κάθε μέρα και περισσότερο ότι αυτό που πρωτίστως τους ενδιαφέρει είναι η τέρψη του κοινού. Το θέαμα και το υψηλό σκορ, όχι η σκοπιμότητα και η τακτική.

Και θα κάνουν καθετί που θα τους βοηθήσει να προστατεύσουν από κάθε πλευρά το προϊόν. Διαφορετικά δεν είχαν λόγο να εγκρίνουν τον κανόνα της απαγόρευσης των σκόπιμων φάουλ στα τελευταία δύο λεπτά κάθε περιόδου!

Πέρυσι είχε γίνει πολλή κουβέντα για το "Hack-a-Shaq". Τη στρατηγική επιλογή των προπονητών, που "καθιέρωσε" ο Ντον Νέλσον, να γίνεται φάουλ εκτός φάσης σε παίκτες με χαμηλό ποσοστό στις ελεύθερες βολές προκειμένου είτε να μειώσουν είτε να προστατεύσουν διαφορές.

Ο ΝτεΑντρέ Τζόρνταν και ο Αντρέ Ντράμοντ ήταν δύο από τους παίκτες που "υπέφεραν" πολύ και σε κάποιες περιπτώσεις ήταν καταδικαστικοί για τις ομάδες τους.

Η λίγκα ωστόσο έρχεται να τους προστατεύσει και ν' απαγορεύσει κάθε σκόπιμο φάουλ μακριά από την μπάλα στο τελευταίο δίλεπτο κάθε περιόδου. Εφόσον οι διαιτητές κρίνουν ότι συνέβη κάτι τέτοιο, θα χρεώνουν την αμυνόμενη ομάδα με παράβαση και θα δίνουν στην επιτιθέμενη μία βολή και νέα κατοχή απ' έξω.

Η ίδια "ποινή" θα ισχύει για φάουλ που γίνονται πριν από την επαναφορά της μπάλας.

Δίκαια πράγματα...

News 24/7

24MEDIA NETWORK