Νταής ή προστάτης των αδυνάτων, ο Ντάντλι έχει πάντα λυμένο το ζωνάρι

Ο Τζάρεντ Ντάντλι επανέλαβε για άλλη μια φορά αυτό ωςπαίκτης έχει κάνει πολλάκις στα 12 χρόνια του στο ΝΒΑ. Μόνο ο ευέξαπτος Τζίμι Μπάτλερ έπεσε στην παγίδα του που του έστησε.

Brooklyn Nets forward Jared Dudley (6) confronts Philadelphia 76ers center Joel Embiid (21) after Embiid fouled center Jarrett Allen during the second half of Game 4 of a first-round NBA basketball playoff series, Saturday, April 20, 2019, in New York. The 76ers won 112-108. (AP Photo/Mary Altaffer)
Brooklyn Nets forward Jared Dudley (6) confronts Philadelphia 76ers center Joel Embiid (21) after Embiid fouled center Jarrett Allen during the second half of Game 4 of a first-round NBA basketball playoff series, Saturday, April 20, 2019, in New York. The 76ers won 112-108. (AP Photo/Mary Altaffer) AP PHOTO/MARY ALTAFFER

Το βράδυ του Σαββάτου δεν ανήκε ούτε στον Γιάννη Αντετοκούνμπο των 14 πόντων - 10 ριμπάουντ και 3 ασίστ. Ούτε στον Νίκολα Γιόκιτς που προσπαθεί ν' αποκλείσει τους Σπερς. Ούτε καν στον Τζέιμς Χάρντεν των 0/15 σουτ όσο κυλούσε ο αγώνας με τους Τζαζ, αλλά πέτυχε το τρίποντο, μπροστά στον Ρούμπιο, που οριοθέτησε την επικράτηση στο Σολτ Λέικ.

Αν δεν είδες την αντίδρασή του όταν έμαθε τα καθέκαστα, χάνεις.

Οι Μπακς και Ρόκετς έφτασαν ήδη μία νίκη από την πρόκριση στο β' γύρο Ανατολής και Δύσης, την ίδια στιγμή που οι Νάγκετς επικράτησαν στο Σαν Αντόνιο για πρώτη φορά μετά το 2012, ισοφαρίζοντας σε 2-2 κι ανακτώντας το αβαντάζ έδρας.

Μολαταύτα η σειρά Σίξερς-Νετς είναι ξεκάθαρα και μακράν της δεύτερης η πιο... dirty των 8 διασταυρωμάτων. Δεν θα διαφωνήσεις πως ο Τζάρεντ Ντάντλι, ένας βετεράνος των παρκέ, φρόντισε με όλες τις δυνάμεις για να καταλήξουμε σε ό,τι είδαμε να συμβαίνει το βράδυ του Σαββάτου στο 'Barclays Center'.

Ο Ζοέλ Εμπίντ όντως έκανε ένα σκληρό φάουλ στον Τζάρεντ Άλεν τη στιγμή που βρισκόταν στον αέρα. Ένα φάουλ επιβολής στη ρακέτα, υπενθύμισης πως ο χώρος είναι... ιδιωτικός και ανήκει στον Καμερουνέζο.

Ωστόσο η αντίδραση του Ντάντλι ήταν τουλάχιστον εκτός παρόρμησης. Έτρεξε, έσπρωξε και ζήτησε εξηγήσεις από τον Εμπίντ για το φάουλ στον συμπαίκτη του. Προκαλώντας ταυτόχρονα την έκρηξη του Τζίμι Μπάτλερ και γενικό χαμό στα όρια της τελικής γραμμής.

Ένας προπονητής που έτρεχε για να προλάβει και να χωρίσει, αλλά σκόνταψε στο παρκέ,

πατεράδες (δεξιά κι αριστερά της σύρραξης) προσπαθούσαν να προστατεύσουν τα παιδιά τους

και παίκτες που θύμιζαν παλαιστές του WWE ανταλλάσσοντας σπρωξιές και λόγια. Χαμός στο ίσωμα, με συνέπεια οι δύο βασικοί πρωταγωνιστές του επεισοδίου ν' αποβληθούν αμφότεροι.

Ο Ντάντλι είχε φέρει εις πέρας τη μισή αποστολή του. Είχε αφαιρέσει από τους Σίξερς τον έναν πυλώνα της βασικής 5άδας της. Ωστόσο το τελικό 112-108 δεν τον δικαίωσε και χάρισε το 3-1 στη Φιλαντέλφια που εντός έδρας έχει τη δυνατότητα να τελειώσει τη σειρά.

Ο βετεράνος φόργουορντ πάλεψε πολύ για την ανατροπή των δεδομένων. Εξ αρχής. Ήταν εκείνος που είχε επιδράσει την εξέλιξη του πρώτου αγώνα, επιτρέποντας στους Νετς να... σκοράρουν πρώτοι - εκτός έδρας μάλιστα. Είχε επίσης χαρακτηρίσει 'average player' τον Μπεν Σίμονς - προτού αυτός πετύχει 31 πόντους στο τρίτο ραντεβού των δύο. Και στο φινάλε έψαξε να βρει την αφορμή για να προξενήσει έναν καβγά που θ' αποδομούσε την αντίπαλη προσπάθεια και θα γυρνούσε το μομέντουμ.

Αν στόχος του ήταν η αποβολή του Εμπίντ, απέτυχε παταγωδώς. Διότι ο Καμερουνέζος σέντερ δήλωσε "υπερπολύτιμος για την ομάδα μου" και γι' αυτό δεν αντέδρασε στην πρόκληση, σηκώνοντας μάλιστα τα χέρια ψηλά. "Οι συμπαίκτες μου με χρειάζονται περισσότερο απ' αυτόν και πρέπει να είμαι ώριμος".

Αυτόν ποιον; Κανέναν τον αποκάλεσε, αμέσως μετά το φινάλε του αγώνα.

Ο Μπάτλερ αντίθετα είχε πέσει στην παγίδα του. Διότι κινδυνεύει πλέον με ποινή αποκλεισμού.

Τον Τζάρεντ Ντάντλι δεν τον ένοιαζε, ούτε το σκέφτηκε. Ο ίδιος είναι τα 12 χρόνια του στη λίγκα, μ' αυτόν τον χαρακτήρα θα ψάξει ένα από τα τελευταία συμβόλαια της καριέρας του ως free agent, ευελπιστώντας (μάταια μάλλον) πως θα βρει τα 9.5 εκατομμύρια που αντιστοιχούν στις εφετινές απολαβές του.

Βέβαια οι υπηρεσίες του πληρώνονταν πάντα. Όταν λίγοι πίστευαν ότι θα 'χτίσει' καριέρα στο ΝΒΑ, αυτός βρέθηκε στο Νο22 του ντραφτ του 2007 (Όντεν, Ντουράντ, Χόρφορντ, Κόνλεϊ) και επιβλήθηκε με το τσαγανό του, όταν άλλοι της κλάσης του έχουν... εξαφανιστεί ήδη. Αυτό μοσχοπούλησε. Την πατριαρχική φιγούρα του. Γιατί από νούμερα, λίγα πράγματα. Η καλύτερη σεζόν του το 2011-12, όταν με 12.7 πόντους και 4.6 ριμπάουντ εξελίχθηκε στον βασικό φόργουορντ των Φίνιξ Σανς. Έκτοτε η αγωνιστική εικόνα του έχει φθαρεί, η πορεία του είναι πτωτική. Κυρίως υπήρξε ο 6ος παίκτης, σε Μπόμπκατς, Κλίπερς, Μπακς και Γουίζαρντς.

Πρωταγωνιστής δεν ήταν ποτέ. Πάντα όμως κυκλοφορούσε με λυμένο το ζωνάρι. Έχει ποινικό μητρώο λερωμένο.

Ένας νταής των παρκέ. Υπερασπιστής των αδυνάτων κατ' άλλους. Διαλέγεις και παίρνεις...

κεντρική φωτογραφία: AP Photo/Mary Altaffer

News 24/7

24MEDIA NETWORK