O 8χρονος που σώθηκε χάρη στον Ντικέμπε Μουτόμπο

Ο θρυλικός σέντερ του NBA δεν χρειάστηκε να κάνει κάποιο κόψιμο με τα χέρια του, αλλά βοήθησε πληρώνοντας τα εισιτήρια ενός 8χρονου με όγκο στο πρόσωπο για να χειρουργηθεί στο Λος Άντζελες.

O 8χρονος που σώθηκε χάρη στον Ντικέμπε Μουτόμπο

Η φιγούρα και το χαμόγελο του Ντικέμπε Μουτόμπο είναι γνωστά και αγαπητά σε κάθε φίλο του μπάσκετ, και δη του NBA. Μετά το κρέμασμα των παπουτσιών του, ο Κονγκολέζος Μουτόμπο έχει αφιερώσει τη ζωή του στο φιλανθρωπικό έργο.

Μέρος αυτής της δράσης είναι το νοσοκομείο που έχτισε στο Κονγκό, στο οποίο χειρουργήθηκε για πρώτη φορά ο 8χρονος Ματάντι. Ο όγκος που έχει στην αριστερή πλευρά του προσώπου του όμως, έκανε απαραίτητη τη διακομιδή του σε νοσοκομείο του Λος Άντζελες ώστε να εγχειριστεί εκεί.

Και κάπου εδώ, ο Ντικέμπε ανέλαβε δράση, καθώς πλήρωσε για τα εισιτήρια και τη θεραπεία του μικρού Ματάντι και τον υποδέχτηκε ο ίδιος στο αεροδρόμιο του Λος Άντζελες.

"Είναι πολύ δύσκολο, ως πατέρας, να βλέπω ένα παιδί οκτώ ετών που έχει γεννηθεί όπως όλοι μας, αλλά δεν είχε ποτέ τις ίδιες ευκαιρίες με όλους", σχολίασε σχετικά ο δεύτερος μπλόκερ όλων των εποχών στο ΝΒΑ.

"Η εγχείρηση θα αλλάξει τη ζωή αυτού του παιδιού και θα του επιτρέψει να ζήσει ξανά μια φυσιολογική ζωή", συμπλήρωσε.

News 24/7

24MEDIA NETWORK