Ο Άντονι Ντέιβις μπορεί να γίνει ο πιο πλούσιος ΝΒΑer. Ή πρωταθλητής

Ο Άντονι Ντέιβις μπορεί να πάρει το μεγαλύτερο συμβόλαιο, στην ιστορία του ΝΒΑ. Ή πρωτάθλημα. Δύσκολα θα γίνουν και τα δυο κι από ό,τι φαίνεται αυτή είναι η περίοδος που πρέπει να επιλέξει, με τους Σέλτικς, Λέικερς, Μπακς κ.α. να τον διεκδικούν, μέσω ανταλλαγής.

Ο Άντονι Ντέιβις μπορεί να γίνει ο πιο πλούσιος ΝΒΑer. Ή πρωταθλητής

To Contra.gr πήρε την πρωτοβουλία να σε ενημερώσει για τους ποδοσφαιριστές που μένουν ελεύθεροι το καλοκαίρι και άρα βάσει κανονισμών, μπορούν να υπογράψουν το νέο τους συμβόλαιο από την Πρωτοχρονιά και μετά.

Το ESPN.com έκανε κάτι αντίστοιχο, για τους οργανισμούς του ΝΒΑ, καθώς όπως γράφει ο Brian Windhorst (Μπράιαν Ουάιντχορστ) “ήλθε η στιγμή που οι ομάδες θα πρέπει να αποφασίσουν τι θα γίνει: θα αγοράσουν, θα πουλήσουν ή θα μείνουν ως έχουν”.

Τrade season is here, που για το ΝΒΑ είναι ακόμα πιο θεαματικό από το “Santa Claus is coming to town” για τα 3χρονα.

Ναι, από πέρυσι αυτό το opening μετακινήθηκε στην πρώτη εβδομάδα του Φλεβάρη, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάς κάποια άλλα ζητήματα, που κάνουν σχεδόν όλους τους NBAers δυνητικά ανταλλάξιμους.

Σύμφωνα με τη συλλογική σύμβαση εργασίας που έχει υπογραφεί μεταξύ της λίγκας και των stars του μπασκετικού πλανήτη “άπαξ και παίκτης υπογράψει νέο συμβόλαιο, δεν μπορεί να γίνει ανταλλαγή για τους τρεις επόμενους μήνες ή έως τις 15/12 (οτιδήποτε είναι πιο μετά)”.

Επισήμως, η free agency αρχίζει την πρώτη ημέρα του Ιουλίου. Υπάρχουν πέντε μέρες στις οποίες οι οργανισμοί μπορούν να έλθουν σε προφορική συμφωνία με τους παίκτες, αλλά στυλό σε συμβόλαιο δεν ακουμπά πριν τις 6/7.

Στις 6/10 συμπληρώνονται οι τρεις μήνες, ημερομηνία που εντάσσεται στην preseason. Εκτός λοιπόν, και αν ένας free agent υπογράψει πολυετές συμβόλαιο με ομάδα στο τέλος της κανονικής περιόδου, δεν μπορεί να γίνει ανταλλαγή έως τις 15/12 της ερχόμενης σεζόν.

Washington Wizards forward Trevor Ariza (1) warms up on the court before an NBA basketball game, Sunday, Dec. 23, 2018, in Indianapolis. Indiana Pacers won, 105-89. (AP Photo/Doug McSchooler)
Washington Wizards forward Trevor Ariza (1) warms up on the court before an NBA basketball game, Sunday, Dec. 23, 2018, in Indianapolis. Indiana Pacers won, 105-89. (AP Photo/Doug McSchooler) AP

Ο Τρέβορ Αρίζα

Ιστορικά, σπάνια θα δείτε ανταλλαγές εκείνη την ημέρα. Από καταβολής διαδικασίας, έχουν γίνει 9, με τελευταία του Τρέβορ Αρίζα από τους Σανς στους Ουίζαρντς, για τους Όστιν Ρίβερς και Κέλι Ουμπρ φέτος. Η προηγούμενη ήταν στις 18/12 του 2014 όταν οι Σέλτικς αντάλλαξαν τον Ρατζόν Ρόντο και τον Ντουάιτ Πάουελ, στους Μαβς για τους Τζαμίρ Νέλσον και Τζέι Κρόουντερ. Έγινε και επίσημη στις 15/12, ημέρα που οι κανονισμοί επέτρεπαν την ανταλλαγή του Νέλσον.

Ο γενικότερος κανόνας θέλει τις πτήσεις να γεμίζουν από NBAers τις ημέρες που ακολουθούν. Ας δούμε, λοιπόν τι θα δούμε.

Οι Πέλικανς, οι Πίστονς και οι Κινγκς είναι αυτοί που 'χουν κάνει τα περισσότερα τηλέφωνα, για να δουν πώς θα αναβαθμίσουν το ρόστερ τους. Το ερώτημα είναι ποιοι είναι οι παίκτες που μπορούν να κάνουν αναβάθμιση, αλλά και τι μπορούν να δώσουν αυτοί που τους έχουν ανάγκη.

Για παράδειγμα, το Σακραμέντο ελπίζει πως ο Γιόγκι Φέρελ -ταλαντούχος, undersized γκαρντ που είναι πίσω από τους Φοξ και Μέισον- θα τους φέρει κάτι καλό.

Το Ντιτρόιτ έχει θέσει ως πρώτιστο στόχο τον Τζον Ουόλ, στην αναζήτηση ενός συνεπούς σκόρερ από την περιφέρεια. Mόνο που οι Ουίζαρντς του έδωσαν το καλοκαίρι συμβόλαιο για πέντε χρόνια και 85 εκατ. δολ., το οποίο θα ισχύσει από τη νέα σεζόν και τον κάνει απαγορευτικό για πολλά ρόστερ. Όπως των Πέλικανς.

Ένας ανώνυμος λογαριασμός στο Twitter, έκανε τους ρεπόρτερ της σελίδας του SB Nation για την Ουάσινγκτον να τρέχουν. Έπειτα από πολλά τηλεφωνήματα, έμαθαν πως ο εκπρόσωπος των ΛεΜπρον Τζέιμς και Τζον Ουόλ όντως, δούλευε επί ανταλλαγής που θα πήγαινε τον σταρ πόιντ γκαρντ των Ουίζαρντς στο Λος Άντζελες. Εν τούτοις, τα ανταλλάγματα δεν ήταν αυτά που είχαν αναφερθεί (οι Μπολ και Κάλντουελ Ποπ ισχύουν). Και ότι η ιστορία δεν έχει λήξει.

Οι Πίστονς έχουν κάνει τις ερωτήσεις τους για τον Μάρκελε Φουλτζ. Η διάγνωση που του έκαναν την 5η Δεκεμβρίου ευτυχώς δεν ήταν 100% σωστή (δεν ήταν η πρώτη φορά που έλεγαν άλλα αντ' άλλων, αλλά ήταν η πρώτη που επέτρεπε στον νεαρό να ονειρεύεται την επιστροφή του) και όπως αποκαλύφθηκε πριν λίγα εικοσιτετράωρα θα ξαναπαίξει μπάσκετ. Μάλιστα, θα επιστρέψει πριν το τέλος της τρέχουσας περιόδου. Οι Σίξερς των δίνουν και οι Πίστονς με τους Μάτζικ, τον θέλουν.

Πού θα πάει ο Άντονι Ντέιβις οεο

Το Νο1 όνομα παίκτη που μπορεί να μετακινηθεί προς άλλες πολιτείες και έχει το ενδιαφέρον ουκ ολίγων οργανισμών, γιατί ανήκει στη λίστα αυτών που μπορούν να κάνουν καλύτερο ένα ρόστερ, είναι ο Άντονι Ντέιβις.

Ο ΛεΜπρον Τζέιμς έχει πει δημοσίως, πως θα λάτρευε την ιδέα να παίξει μαζί με τον πέντε φορές All Star της Νέας Ορλεάνης, γεγονός που οδήγησε στην κατηγορία του Άλβιν Τζέντρι πως ο “King” προσπαθεί να επηρεάσει καταστάσεις.

Σύμφωνα τώρα, με το Yahoo!Sports ο ΛεΜπρον έκανε κάτι περισσότερο από το να πει κάτι, ώστε οι Λέικερς να αποκτήσουν τον σούπερ σταρ που θα κάνει παρέα στον απόλυτο -σούπερ σταρ: κάλεσε τον Ντέιβις σε δείπνο, μετά το τελευταίο ματς των Λέικερς με τους Πέλικανς και τους είδαν άνθρωποι, να κάθονται στο ίδιο τραπέζι.

Los Angeles Lakers' LeBron James, right, smiles as he walks past New Orleans Pelicans' Anthony Davis during the first half of an NBA basketball game Friday, Dec. 21, 2018, in Los Angeles. (AP Photo/Jae C. Hong)
Los Angeles Lakers' LeBron James, right, smiles as he walks past New Orleans Pelicans' Anthony Davis during the first half of an NBA basketball game Friday, Dec. 21, 2018, in Los Angeles. (AP Photo/Jae C. Hong) AP

Το σίγουρο είναι πως η Νέα Ορλεάνη έχει τη δυνατότητα να του δώσει το προσεχές καλοκαίρι το μεγαλύτερο συμβόλαιο, στην ιστορία του ΝΒΑ (239.5 εκατομμύρια δολάρια για πέντε χρόνια).

Εκείνος έχει διευκρινίσει ότι στη συγκεκριμένη φάση της ζωής του (με ενάμιση χρόνο να μένει στο υπάρχον συμβόλαιο και το δικαίωμα να εξαγοράσει ο ίδιος την τελευταία σεζόν, το ερχόμενο καλοκαίρι), τον ενδιαφέρει η 'κληρονομιά' που θα αφήσει και τα πρωταθλήματα.

Kάπου εδώ να σου πω ότι ο εδώ και καιρό εξαφανισμένος ΛαΒαρ Μπολ σχολίασε για το TMZ Sports την πιθανή άφιξη του Ντέιβις. Και είπε “ οι Λέικερς έχουν αρκετά. Δεν τον χρειάζονται”.

Η πρόσκληση του Αντετοκούνμπο

Ένας άλλος σούπερ σταρ που 'χει κάνει ανοιχτή πρόσκληση στον Ντέιβις είναι ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, ο οποίος στις 21/12 είπε το “ έλα στους Μπακς, μαν”, μετά το 123-115 επί των Πέλικανς. Εκείνη τη μέρα ο Τζέντρι είχε πει ότι “δεν τον ανταλλάζουμε”, με τον Τζρου Χόλιντεϊ να προσθέτει “είναι ο franchise παίκτης μας. Ανήκει στους τρεις καλύτερους παίκτες του κόσμου. Λογικά όλοι τον θέλουν. Ποιος δεν θα τον ήθελε; Έχω ακούσει για τη Βοστώνη και τους Λέικερς, αλλά προτιμώ να μην ασχολούμαι”.

Παρεμπιπτόντως, πληροφορία θέλει τον Χόλιντεϊ να πηγαίνει στους Μπουλς, σε ανταλλαγή που θα 'χει ως κεντρικό πρόσωπο τον Τζαμπάρι Πάρκερ (και τα 20 εκατομμύρια δολάρια του).

Πίσω στο "έχω ακούσει για Βοστώνη" σε σχέση με τον Ντέιβις, οι πληροφορίες ήθελαν τους Κέμπα Ουόκερ, Αλ Χόρφορντ και Τζέιλεν Μπράουν να κάνουν την αντίθετη διαδρομή. Σύμφωνα ωστόσο, με τον Άντριαν Βοϊνιαρόφσκι αν οι Πέλικανς αποφασίσουν να κουνήσουν τον Ντέιβινς, οι Σέλτικς θα 'χουν τον πρώτο λόγο "γιατί θα βάλουν στη συμφωνία τον Τζέισον Τέιτουμ. Και αν γίνει αυτό, οι Λέικερς δεν θα 'χουν απάντηση".

Στους Λέικερς ουδείς μπορείς να αισθάνεται ασφαλής

Είναι δεδομένη η βελτίωση των "Λιμνανθρώπων", μετά την άφιξη του Τάισον Τσάντλερ (προηγήθηκε η εξαγορά του συμβολαίου του από τους Σανς). Ήθελαν τον Αρίζα, αλλά δεν είχαν τα 15 εκατομμύρια δολάρια που χρειάζονταν για να τα ανταλλάξουν με αυτόν. Με τους Ίνγκραμ και Μπολ να είναι εκτός, έμεναν οι Κούζμα, Χαρτ, Ζούμπατς, Μιχαλιούκ και Ουάγκνερ. Και όλοι μαζί δεν έπιαναν το μισθό του Αρίζα.

Οι Λέικερς έχουν ουκ ολίγους παίκτες στο ρόστερ τους, με συμβόλαια που λήγουν φέτος, ώστε να 'χουν χώρο για το 2019. Όπως θα μπαίνουμε στο νέο έτος, οι Ρόντο, Κάλντουελ-Ποπ, Στέφενσον, Μπίσλι και ΜακΓκι μπορούν να ενταχθούν στο γενικότερο πλαίσιο του 'πώς μπορούμε να γίνουμε καλύτεροι'. Έχουν να δώσουν και πολλές επιλογές πρώτου γύρου σε επερχόμενα NBA drafts.

O Kαρμέλο Άντονι έχει 'βγει' στην αγορά

Οι Ρόκετς θα μετακινήσουν τον Καρμέλο Άντονι, ο οποίος όπως έχεις ενημερωθεί δεν άλλαξε το παιχνίδι του σε μια λίγκα που αλλάζει διαρκώς από το 2012 προς την αντίθετη κατεύθυνση.

Το Χιούστον μπορούσε να βάλει στη waiver list τον “Melo” ή να εξαγοράσει το συμβόλαιο του, παρ' όλα αυτά προτίμησε να περιμένει έως τις 15/12 για να δει αν μπορεί να τον ανταλλάξει. Έως τώρα, δεν έχει εμφανιστεί κάποιος να ενδιαφέρεται. Ο Joe Vardon (Τζο Βάρντον) από το The Athletic https://theathletic.com/ αποκάλυψε πως οι Λέικερς, του ΛεΜπρον είναι προορισμός, γεγονός που δεν επιβεβαίωσε ο King.

Κράτα τώρα, ότι ο πρώτος στόχος των Ρόκετς είναι ο Κεντάβιους Κάλτνουελ-Ποπ “γιατί θέλουν τη δύναμη που μπορεί να δώσει και την άμυνα που θα στερηθούν, μετά την έξοδο του Αρίζα”.

Mια άλλη προοπτική είναι το Μαϊάμι, στο 'αντίο' του Ντουέιντ Ουέιντ που μπορεί να εξελιχθεί σε αντίο του Άντονι, με το SB Nation να αναφέρει και τους Μπλέιζερς (για να παίξει δίπλα στους Λίλαρντ και ΜακΚόλουμ) ή τους Σίξερς, για να κάνει παρέα στους Εμπίντ, Σίμονς και Μπάτλερ. Ένας άλλος οργανισμός που μπορεί να ευεργετηθεί από το σκοράρισμα του Άντονι είναι οι Τζαζ, με τους Νετς ενδεχομένως να τον επαναπατρίζουν για να καλύψουν το κενό του τραυματία ΛεΒερτ.

Photos: Associated Press

News 24/7

24MEDIA NETWORK