Ο Άντονι Ντέιβις τραυματίστηκε και τώρα αρχίζουν τα ωραία

Οι Πέλικανς ξεπέρασαν το 11ο σερί τριπλ νταμπλ του Ουέστμπρουκ και νίκησαν τους Θάντερ. Ουδείς ασχολήθηκε με το πώς. Όλοι επικέντρωσαν στην έξοδο του Άντονι Ντέιβις, με τραυματισμό που κρίνεται ως 'ύποπτος'. Το ΝΒΑ να 'χει ειδοποιήσει πως παρακολουθεί τις εξελίξεις, έτοιμο να ρίξει 'βαριά' πρόστιμα.

Ο Άντονι Ντέιβις τραυματίστηκε και τώρα αρχίζουν τα ωραία

Τρία ήταν τα ματς που διεξήχθησαν στην τελευταία δόση του προγράμματος, πριν το All Star Weekend στο ΝΒΑ. Το ένα αφορούσε τη συνάντηση των Πέλικανς με τους Θάντερ. Η Νέα Ορλεάνη νίκησε (131-122), με τον Τζούλιους Ραντλ να δίνει 33 πόντους και 11 ριμπάουντ, όπως η παρέα του προσπαθούσε να αντιμετωπίσει το νέο τριπλ νταμπλ του Ράσελ Ουέστμπρουκ.

Ήταν το 11ο σερί που είναι νέο ρεκόρ στην ιστορία του ΝΒΑ και εμπεριείχε 44 πόντους, 14 ριμπάουντ και 11 ασίστ. Ήταν και η 12η φορά που τριπλ νταμπλ του εν λόγω είχε τουλάχιστον 40 πόντους, γεγονός που τον έβαλε να κάνει παρέα στον Τζέιμς Χάρντεν, στη σχετική ιστορική λίστα του ΝΒΑ.

Μετά δήλωσε πως " έχω ευλογηθεί με τόσο ταλέντο που δεν δίνω (βάλε τη λέξη από f) για την κριτική που μου ασκούν".

Παρ' όλα αυτά, οι τίτλοι των περισσότερων ειδησεογραφικών μέσων του πλανήτη, που ασχολήθηκαν με το ματς δεν αφορούσαν τον Ουέστμπρουκ ή τον Ραντλ ή έστω τη νίκη των Πέλικανς. Επικεντρώθηκαν στον Άντονι Ντέιβις. Ήταν στο παρκέ για 16 λεπτά, δοκίμασε 10 σουτ (4/8 διπ., 1/2 τριπ.), έβαλε 3/4 βολές, πήρε 4 ριμπάουντ, έδωσε 2 ασίστ, έκανε 1 κλέψιμο και 2 τάπες και υπέπεσε σε 2 λάθη. Στο +/- είχε +10. Θα έλεγες ήταν θετικός.

Δεν θα έλεγες πως αυτά τα νούμερα είναι ικανά να γίνουν τίτλοι. Και δεν ήταν. Άλλο ήταν το θέμα: η αποχώρηση του με τραυματισμό -στον ώμο- στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου, όταν σε προσπάθεια να 'κόψει' τον Νέρλενς Νόελ, συγκρούστηκε μαζί του. Και χτύπησε. Το ερώτημα είναι 'όντως χτύπησε;'.

New Orleans Pelicans forward Anthony Davis (23) collides with Oklahoma City Thunder forward Nerlens Noel (3) after attempting to block a shot at the end of the first half of an NBA basketball game in New Orleans, Thursday, Feb. 14, 2019. Davis kept his left arm still as he walked to the locker room shortly after fouling Noel on an attempted shot block with his left hand. When the second half began, the Pelicans announced that Davis was out of the remainder of the game with a left shoulder injury, The Pelicans won 131-122. (AP Photo/Tyler Kaufman)
New Orleans Pelicans forward Anthony Davis (23) collides with Oklahoma City Thunder forward Nerlens Noel (3) after attempting to block a shot at the end of the first half of an NBA basketball game in New Orleans, Thursday, Feb. 14, 2019. Davis kept his left arm still as he walked to the locker room shortly after fouling Noel on an attempted shot block with his left hand. When the second half began, the Pelicans announced that Davis was out of the remainder of the game with a left shoulder injury, The Pelicans won 131-122. (AP Photo/Tyler Kaufman) AP


Η φάση του τραυματισμού

Και θα σου εξηγήσω αναλυτικά γιατί είναι ύποπτη αυτή η εξέλιξη, αφού πρώτα σου πω ότι ο AD έφυγε από το γήπεδο στην ανάπαυλα, παρέα με τον ατζέντη του. Είπαν πως πηγαίνουν για μαγνητική τομογραφία. Μετά είπαν πως για τις προσεχείς μέρες ο παίκτης θα επικεντρωθεί σε θεραπείες, για να τακτοποιήσει το μώλωπα που απέκτησε. Και κάπως έτσι φτάνουμε στο θέμα μας.

Η 'χορηγία' του Ντέιβις στο ΝΒΑ και η στενή παρακολούθηση της λίγκας σε ό,τι τον αφορά

Αν δεν έχεις δει ακόμα το Ηigh Flying Bird θα σου πρότεινα -ξανά- να το αναζητήσεις στο Netflix. Για εσένα το λέω. Για να διευκολυνθεί η ζωή σου με όσα συμβαίνουν και θα προκύψουν στο ΝΒΑ, στο εγγύς μέλλον.

Θα μπορείς επίσης, να κατανοήσεις πιο εύκολα όλα όσα προκύπτουν καθημερινά και αφορούν τον Ντέιβις. Να θυμίσω ότι είναι ο παίκτης που από το Δεκέμβρη κυκλοφορούσε ως “ αυτός που μπορεί να γίνει ο πιο πλούσιος NBAer όλων των εποχών. Ή πρωταθλητής ”. Όχι και τα δύο.

Προς τα τέλη Γενάρη είπε το ' φεύγω από τους Πέλικανς' ως άλλη Χαρούλα Αλεξίου. Πριν καν εγκαταλείψει τη Νέα Ορλεάνη είδαμε τα πρώτα συντρίμμια.

Για αυτό το 'φεύγω' -για την ακρίβεια είπε πως δεν θα συνεχίσει μετά το τέλος του τρέχοντος συμβολαίου- πλήρωσε 50.000 δολάρια. Θα ζήσει. Το θέμα είναι πως ήταν ό,τι καλύτερο έγινε την περίοδο των ανταλλαγών, χωρίς να μπει στη λίστα των μετακινήσεων . Και ήταν ό,τι καλύτερο, γιατί μάθαμε τι ελέχθη στις συζητήσεις των Πέλικανς με τους Λέικερς, που είναι ο αγαπημένος προορισμός του AD -το 'χει δηλώσει, δεν υποθέτουμε.

The Los Angeles Lakers bench reacts during the first half of an NBA preseason basketball game against the Sacramento Kings in Los Angeles, Thursday, Oct. 4, 2018. (AP Photo/Kelvin Kuo)
The Los Angeles Lakers bench reacts during the first half of an NBA preseason basketball game against the Sacramento Kings in Los Angeles, Thursday, Oct. 4, 2018. (AP Photo/Kelvin Kuo) AP

Κράτα ότι στο τελευταίο πακέτο είχαν μπει οι Μπολ, Κούζμα, Ίνγκραμ, Ζούμπατς, Τζος Χαρτ, Κεντάβιους Κάλντουελ-Ποπ, δυο επιλογές στον πρώτο γύρο μελλοντικό NBA drafts και ανάσα στο σάλαρι καπ, με την προσθήκη του Σόλομον Χιλ (έχει ένα ακόμα χρόνο συμβόλαιο για 12.7 δολ.).

Αντί να κλάψει από χαρά η Νέα Ορλεάνη όπως έλεγε το 'I do', ζήτησε κάτι ακόμα καλύτερο: 6 με 8 πικ σε NBA draft. Από την άλλη άκρη της γραμμής ακούστηκε το 'του, του, του', με τον Μάτζικ Τζόνσον να 'χει κλείσει το τηλέφωνο, απηυδισμένος.

Λίγες ημέρες μετά και για την ακρίβεια μετά την ήττα των Λέικερς από τους Σίξερς (143-120), ο πρόεδρος των “Λιμνανθρώπων” δήλωσε ότι “ οι διαπραγματεύσεις που έκαναν οι Πέλικανς δεν είχαν καλή θέληση”.

Τον ρώτησαν αν του άρεσε το γεγονός ότι αποκαλύφθηκαν οι προσφορές των Λέικερς -και μετά έπαθε το μυαλό των ανταλλαγμάτων. " Είναι σημείο των καιρών. Εννοώ δεν με εξέπληξε αυτό το γεγονός. Και δεν θεωρώ ότι ήταν unfair για το νεανικό κορμό της ομάδας μας.

Σταματήστε επιτέλους, να σκέφτεστε πως αυτοί οι τύποι είναι μωρά και να τους συμπεριφέρεστε σαν να είναι μωρά. Είναι επαγγελματίες. Όλοι τους. Και αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίον λειτουργεί η λίγκα.

"Όλοι ξέρουμε πώς γίνεται αυτή η δουλειά. Οπότε καλούμαστε να προχωρήσουμε προς τα εμπρός και προχωράμε προς τα εμπρός. Έπαιξαν εκπληκτικά εναντίον της Βοστώνης. Το ίδιο θέλαμε και για το ματς με τους Σίξερς, το ίδιο θέλουμε για όλα τα παιχνίδια".

Στο ΝΒΑ έχεις τις καλές πλευρές της επιχείρησης -τα χρήματα που παίρνουμε όλοι οι επαγγελματίες παίκτες-, έχεις και τις συμφωνίες για τις ανταλλαγές.

H επιχείρηση έχει και ουκ ολίγους κανονισμούς που οφείλουν να σέβονται οργανισμοί και παίκτες. Για παράδειγμα αυτόν για το anti-tanking και εκείνον για το anti-resting.

New Orleans Pelicans forward Anthony Davis, left, sits on the bench with center Julius Randle, guard E'Twaun Moore, second right, and guard Elfrid Payton, right, in the first half of an NBA basketball game against the Indiana Pacers in New Orleans, Monday, Feb. 4, 2019. (AP Photo/Gerald Herbert)
New Orleans Pelicans forward Anthony Davis, left, sits on the bench with center Julius Randle, guard E'Twaun Moore, second right, and guard Elfrid Payton, right, in the first half of an NBA basketball game against the Indiana Pacers in New Orleans, Monday, Feb. 4, 2019. (AP Photo/Gerald Herbert) AP

Φήμες θέλουν τη Νέα Ορλεάνη να σκέφτηκε να κινηθεί κατά τρόπο που να κάνει διπλή παράβαση, ώστε να προφυλάξει το πιο ακριβό asset (περιουσιακό στοιχείο) που διαθέτει ο οργανισμός -ο οποίος ανήκει στους 5 καλύτερους παίκτες του ΝΒΑ και όταν είναι υγιής αλλάζει οργανισμούς- και να αποφύγει τη βελτίωση του ρεκόρ και πιθανή πρόκριση στα playoffs -ώστε να επιλέξει ψηλά το καλοκαίρι.

Να δούμε όμως, τι λένε αυτοί οι κανονισμοί;

Τι είναι το anti-tanking

Για αρχή, το tanking μεταφράζεται ως 'πατώνω'. Δεν ξέρω αν ξέρεις αλλά όσο πιο χάλια πορεία διαγράφει ομάδα σε μια σεζόν, τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες της να κάνει πικ στις κορυφαίες θέσεις του επερχόμενου NBA draft.

Το Σεπτέμβρη του 2017 οι ιδιοκτήτες μαζεύτηκαν στην ίδια αίθουσα για να αποφασίσουν διάφορα. Ένα ήταν το πώς θα προχωρούσαν σε αναθεώρηση του τρόπου που προκύπτουν τα ποσοστά των πικ σε NBA draft.

Τα όσα αποφάσισαν τότε τα αφεντικά για το tanking (άρθρο 13g), θα το δούμε από φέτος, όταν οι τρεις χειρότερες ομάδες της λίγκας θα 'χουν ίσες πιθανότητες (από 14%) να πάρουν την Νο1 επιλογή. Μέχρι πέρυσι, η χειρότερη είχε 25% πιθανότητες.

Η ιδέα των ιδιοκτητών είχε μια βάση, που ωστόσο δεν 'καλύφθηκε' ποτέ. Γιατί όπως έγραψε το Dead Spinο μόνος τρόπος για να μην έχουμε tanking, είναι να σταματήσουν οι επιλογές ερασιτεχνών. Αλλά μην κρατήσετε την αναπνοή σας”.

Τα αφεντικά δεν έχουν τρόπο να διασφαλίσουν ότι οι ομάδες που μένουν εκτός playoffs δεν θα πετούν 'χαρταετό' (“δεν θα επιχειρούν να χάνουν ή να ελέγξουν το σκορ” όπως αναφέρεται στο άρθρο), ώστε να βρεθούν στη χειρότερη τριάδα -και άρα θα γίνουν φαβορί για να επιλέξουν πρώτοι.

Eξ ου και το “σταματήστε να πατώνετε ή τουλάχιστον μη το κάνετε τόσο προκλητικά' του κομισάριου Άνταμ Σίλβερ σε επιστολή που έστειλε πριν ένα χρόνο σε όλους τους οργανισμούς. Σε αυτή θύμιζε πως έχει τη δύναμη να επιβάλει επιπλέον πρόστιμα, αν κρίνει πως κάποιος θρασύς τολμά να πλήξει 'το συμφέρον του ΝΒΑ', χωρίς δικαίωμα έφεσης και με πρόστιμα έως 1.000.000 δολ.

Philadelphia 76ers fan and Bucks County, Pa., native Andy Atkinson, who now lives in Denver, waves a placard in support of 76ers general manager Sam Hinkie's rebuilding effort as the Sixers take the court to face the Denver Nuggets in the first quarter of an NBA basketball game Wednesday, March 25, 2015, in Denver. (AP Photo/David Zalubowski)
Philadelphia 76ers fan and Bucks County, Pa., native Andy Atkinson, who now lives in Denver, waves a placard in support of 76ers general manager Sam Hinkie's rebuilding effort as the Sixers take the court to face the Denver Nuggets in the first quarter of an NBA basketball game Wednesday, March 25, 2015, in Denver. (AP Photo/David Zalubowski) AP

Μετά τους Σίξερς της σεζόν 2015-16 έγιναν όλοι πιο προσεχτικοί. Δηλαδή, έπαψαν να προκαλούν. Oι ομάδες έτσι; Γιατί tanking μπορούν να κάνουν και οι παίκτες, όπως μας δείχνει η περίπτωση του Ντέιβις.

Το 2016 η Φιλαδέλφεια τελείωσε με το δεύτερο χειρότερο ρεκόρ στην ιστορία του οργανισμού και δεύτερο χειρότερο στην ιστορία του ΝΒΑ. Και τα δυο τα κρατά η έκδοση των 76ers για τη σεζόν 1972-79 (9-73).

Δημιούργησαν βέβαια, νέα χειρότερη επίδοση στην ιστορία των επαγγελματικών σπορ των ΗΠΑ, ως κάτοχοι του μεγαλύτερου σερί αποτυχιών (με 0-27). Ήταν ο δεύτερος οργανισμός στην ιστορία του ΝΒΑ -μετά τους Γκρίζιλς του 1996 και του 1998- που έζησε τρεις διαδοχικές σεζόν με λιγότερες από 20 νίκες.

Κάτσε να σου πω πώς μεταφράστηκε αυτό σε επιλογές πρώτου γύρου.

Έτος

Pick

Όνομα

2014

#3

Τζόελ Εμπίντ

#10

Έλφριντ Πέιτον

2015

#3

Τζαλίλ Οκαφόρ

2016

#1

Μπεν Σίμονς

#24

Τιμοθέ Καμπαρό

#26

Φουρκάν Κορκμάζ

#1

Μαρκέλ Φαλτζ

To 2017 η Φιλαδέλφεια δεν ήταν μεταξύ των χειρότερων. 'Έκλεισε' τη σεζόν με 16-0 και έζησε την πρώτη χρονιά που 'χε τουλάχιστον 50 νίκες, από το 2001. Δηλαδή, από την τελευταία της εμφάνιση στους τελικούς του ΝΒΑ. Πήρε την πρώτη επιλογή από τη Βοστώνη, τέσσερις ημέρες πριν το NBA draft για τη Νο3 επιλογή (που έγινε ο Τζέισον Τέιτουμ) και επιλογή πρώτου γύρου του 2019.

Το 2016 όμως, οι Σίξερς ήταν οι χειρότεροι και αφού ξεπεράσεις την τάση τους να επιλέγουν τραυματίες, μείνε στο ότι έδωσαν το Νο1 στον Mπεν Σίμονς. Όνομα που αναγκάζει το άνοιγμα παρένθεσης και την εξήγηση του κανονισμού anti-tampering.

FILE - At left, in a Jan. 2, 2019, file photo, Philadelphia 76ers guard Ben Simmons is shown in the first half of an NBA basketball game against the Phoenix Suns, in Phoenix. At right, in a March 8, 2018, file photo, Magic Johnson attends an NCAA college basketball game in the quarterfinals of the Pac-12 men's tournament, in Las Vegas. The NBA is going to investigate whether league rules were broken when Philadelphia's Ben Simmons inquired about meeting with Los Angeles Lakers president Magic Johnson for playing tips. League spokesman Mike Bass said Monday, Feb. 11, 2019, that the NBA will look at the matter. (AP Photo/File)
FILE - At left, in a Jan. 2, 2019, file photo, Philadelphia 76ers guard Ben Simmons is shown in the first half of an NBA basketball game against the Phoenix Suns, in Phoenix. At right, in a March 8, 2018, file photo, Magic Johnson attends an NCAA college basketball game in the quarterfinals of the Pac-12 men's tournament, in Las Vegas. The NBA is going to investigate whether league rules were broken when Philadelphia's Ben Simmons inquired about meeting with Los Angeles Lakers president Magic Johnson for playing tips. League spokesman Mike Bass said Monday, Feb. 11, 2019, that the NBA will look at the matter. (AP Photo/File) AP

Τι είναι το anti-tampering

Οι Λέικερς κατηγορήθηκαν για tampering του Σίμονς, λέξη που μεταφράζεται ως 'παρέμβαση'. Στο βιβλίο του ΝΒΑ εξηγείται ως “αυτοί που μιλούν με ή για παίκτες που έχουν συμβόλαιο με άλλους”, κάτι που απαγορεύεται αυστηρώς και δια ροπάλου.

Δεν αφορά μόνο τις δημόσιες τοποθετήσεις και τα τετ α τετ παικτών/παραγόντων με τα αντικείμενα του πόθου. Έχει να κάνει και με τις προσεγγίσεις στον ατζέντη του 'δεσμευμένου'. Σε περίπτωση παράβασης, υπάρχουν υψηλά χρηματικά πρόστιμα. Οι Λέικερς έχουν δώσει περί τα 550.000 δολάρια, σε δυο παραβάσεις από το 2017.

Όποτε προκύπτει μια τέτοια περίπτωση (από καταγγελία ή απλή παρατηρητικότητα) το ΝΒΑ διενεργεί έρευνα. Αυτό έκανε και με τον Σίμονς, αφότου αποκαλύφθηκε πως ο παίκτης ζήτησε -μέσω της ομάδας του- να συναντηθεί με τον Μάτζικ Τζόνσον 'για να μιλήσουν για την τέχνη του να είσαι ελίτ πόιντ γκαρντ'.

Ο Τζόνσον εξέφρασε ακολούθως το θαυμασμό του για το παιδί και τον τρόπο που παίζει και αυτό θεωρήθηκε ως tampering. Η ειδική επιτροπή απέρριψε την καταγγελία, εξηγώντας πως οι Σίξερς ήταν αυτοί που ζήτησαν από τους Λέικερς το ραντεβού για τον παίκτη τους, συν του ότι τα λόγια του Μάτζικ για τον Σίμονς δεν συνιστούν 'παρέμβαση'.

Να επιστρέψουμε όμως, στο θέμα μας. Που είναι ο Άντονι Ντέιβις. Πού σε έχω αφήσει; Α, ναι.

Σου είπα για την πρόθεση που 'χαν οι Πέλικανς να παραιτηθούν της όποιας προσπάθειας για να διαλέξουν ψηλά στο προσεχές ΝΒΑ draft. Σκέφτηκαν και να αφήσουν τον AD στον πάγκο, για το υπόλοιπο της σεζόν ώστε να αποφύγουν το ρίσκο τραυματισμού, πριν την ανταλλαγή του -το καλοκαίρι.

Αυτό το 'να αφήσουν στον πάγκο για να τον προφυλάξουν' υπόκειται στον κανονισμό του anti-resting, ο οποίος εμφανίστηκε μετά το Restgate του 2012.

FILE - This Jan. 22, 2011 file photo shows San Antonio Spurs, from left,  guard Manu Ginobili, of Argentina, Richard Jefferson, Tim Duncan and Tony Parker, of France, watching action from the bench in the second half of an NBA basketball game against the New Orleans Hornets in New Orleans. The Spurs played without Duncan, Parker, Ginobili and Danny Green Thursday night, Nov. 29, 2012 against the Miami Heat in Miami, all sent back to San Antonio by coach Gregg Popovich, who said the move was in his team's best interest. NBA Commissioner David Stern called the decision "unacceptable," apologizing to fans and saying that sanctions against the Spurs will be forthcoming. (AP Photo/Patrick Semansky, FIle)
FILE - This Jan. 22, 2011 file photo shows San Antonio Spurs, from left, guard Manu Ginobili, of Argentina, Richard Jefferson, Tim Duncan and Tony Parker, of France, watching action from the bench in the second half of an NBA basketball game against the New Orleans Hornets in New Orleans. The Spurs played without Duncan, Parker, Ginobili and Danny Green Thursday night, Nov. 29, 2012 against the Miami Heat in Miami, all sent back to San Antonio by coach Gregg Popovich, who said the move was in his team's best interest. NBA Commissioner David Stern called the decision "unacceptable," apologizing to fans and saying that sanctions against the Spurs will be forthcoming. (AP Photo/Patrick Semansky, FIle) AP

Tι είναι το anti-resting

To Restgate του 2012 ήταν τότε που ο Γκρεγκ Πόποβιτς έστειλε στο Σαν Αντόνιο τους Πάρκερ, Ντάνκαν, Τζινόμπιλι και Ντάνι Γκριν, αντί να τους πάρει μαζί στο Μαϊάμι. Είχαν δώσει το τέταρτο παιχνίδι σε πέντε ημέρες και το έκτο εκτός έδρας και ο “Ποπ” έκανε ό,τι πάντα, από το 2008. Για πρώτη φορά, το πλήρωσε. Μαζί του, την 'πλήρωσαν' και όλοι οι άλλοι οργανισμοί.

Ο τότε κομισάριος, Ντέιβιντ Στερν είχε γίνει έξαλλος που ο λαός δεν είδε τα αστέρια των “Σπιρουνιών” σε εθνικής εμβέλειας μετάδοση και χρέωσε τον οργανισμό με 250.000 δολάρια. Μετά προχώρησε στην προσθήκη του κανονισμού.

Στη συνάντηση των αφεντικών, το 2017 είχαν μιλήσει και για την τάση των προπονητών να ξεκουράζουν high profile (άρα βασικούς, άρα καταπονημένους) παίκτες σε ματς που δεν τους ενδιαφέρουν ιδιαίτερα (μέσα στην πληθώρα των 82 της regular season), αν δεν είναι τραυματίες.

Κάτι που 'πλήγωνε' το 'προϊόν' υπό πολλές οπτικές, με πρώτη αυτή της ανάγκης των φαν να δουν τους πρωταγωνιστές των οργανισμών εκ του σύνεγγυς (εξ ου και πληρώνουν ακριβά εισιτήρια) ή στην τηλεόραση ( με τα τηλεοπτικά δίκτυα να 'χουν δώσει ένα σκασμό λεφτά).

Τα πρόστιμα αρχίζουν από τα 100.000 δολάρια και υπάρχει ο όρος πως οι οργανισμοί δεν έχουν τη δυνατότητα να αφήνουν εκτός πολλούς παίκτες, στο ίδιο ματς ή να ξεκουράζουν υγιείς παίκτες σε εκτός έδρας παιχνίδια “εκτός και αν συντρέχουν ασυνήθιστες συνθήκες”.

Πρόστιμο 100.000 δολαρίων για κάθε απουσία του Ντέιβις που δεν έχει δικαιολογία

Όχι, το γεγονός ότι ο Ντέιβις θέλει να φύγει από τη Νέα Ορλεάνη και οι Πέλικανς δεν τον έδωσαν στους Λέικερς στην τελευταία περίοδο ανταλλαγών -άρα πρέπει να περιμένουν μέχρι το καλοκαίρι- δεν είναι ασυνήθιστη συνθήκη.

Για να κόψει την τυχόν φόρα των “Πελεκάνων” το ΝΒΑ έστειλε επιστολή στην οποία αναφερόταν κάτι άλλο που είχε αποφασιστεί εκείνο το απόγευμα του 2017.

Αν ο Ντέιβις δεν εμφανιζόταν έως το τέλος της σεζόν, η ομάδα θα πλήρωνε από 100.000 δολάρια, για κάθε απουσία του. Παρεμπιπτόντως, όταν η Νέα Ορλεάνη έλαβε το γράμμα απέμεναν 25 ματς.

Κατά συνέπεια, το σύνολο θα έφτανε στα 2.5 εκατ. δολ., χωρίς το πρόστιμο που έχει τη δυνατότητα να επιβάλει ο κομισάριος (τουλάχιστον 100.000 δολ.) για απουσία high profile παίκτη από τηλεοπτικό παιχνίδι. Ο Σίλβερ είχε τη δύναμη να τιμωρήσει και με άλλους τρόπους τους Πέλικανς -για παράδειγμα με τιμωρίες μελών τους.

Για το τέλος σου άφησα το καλύτερο: οι κανονισμοί επέτρεπαν στον Ντέιβις να καταθέσει καταγγελία εναντίον των Πέλικανς, αν εκείνοι αποφάσιζαν να μην τον ξαναπαίξουν. Kάτι που αποκάλυψε το Yahoo!Sports.

Αυτό εν τέλει, δεν συνέβη και ο AD επέστρεψε στα παρκέ στο ματς με τους Μάτζικ, που πέρασε στην ιστορία ως “ντροπιαστική ήττα της Νέας Ορλεάνης” με τον πρωταγωνιστή της ιστορίας μας να είναι όλα τα επίθετα που αρχίζουν από το στερητικό 'άλφα'. Όπως διάβασες βέβαια, στην αρχή βρέθηκε μια κάποια λύση στην πορεία.

Σκέψου πως είναι ένας σταρ σε ομάδα που δεν θέλει να παίζει -μην τυχόν και τραυματιστεί-, κάτι που επιθυμεί και η ομάδα -αλλά δεν μπορεί να κάνει κάτι για αυτό-, η οποία θέλει να αποφύγει την πρόκριση στα playoffs.

Το ΝΒΑ παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις, έτοιμο να μοιράσει πρόστιμα και μέχρι τώρα ο Ντέιβις έχει γίνει ο λόγος για να μαζευτούν ήδη κάποιες δεκάδες χιλιάδες ευρώ, αν υπολογίσετε και τα 25.000 δολ. που 'έφαγε' ο συνιδιοκτήτης των Mπακς, Μαρκ Λέισρι για σχόλια που έκανε σχετικά με τον AD.

Για την ακρίβεια είπε πως “είναι αυτό που θέλουμε. Θέλουμε παίκτες να έλθουν να παίξουν στο Μιλγουόκι. Όταν νικάς και δείχνεις πως επιδιώκεις την τελειότητα, ο κόσμος το βλέπει. Και ο κόσμος θέλει να νικά”. Η καταμέτρηση συνεχίζεται.

Photo: Associated Press

News 24/7

24MEDIA NETWORK