Ο Gordon Hayward κέρδισε μια θέση στη λίγκα των θρύλων

Η επιστροφή του Gordon Hayward στα παρκέ, μετά το σοκαριστικό περυσινό τραυματισμό, έκανε 'θόρυβο' που ξεπέρασε τα όρια του μπάσκετ. O forward των Celtics έγινε χαρακτήρας στο, αγαπημένο του, League of Legends.

Ο Gordon Hayward κέρδισε μια θέση στη λίγκα των θρύλων

Δεν ήταν η μοίρα αυτή που αποφάσισε να 'διορθώσει' ό,τι συνέβη πέρυσι στον Gordon Hayward. Ήταν το πρόγραμμα του ΝΒΑ. Στην πρεμιέρα της σεζόν 2016-17 διέλυσε το αριστερό πόδι, ενώπιον 6.7 εκατομμυρίων φαν που παρακολουθούσαν το opening της χρονιάς, μεταξύ των Celtics και των Cavaliers -όταν στο 6ο λεπτό μια συνηθισμένη απόπειρα για lay up εξελίχθηκε στο χειρότερο εφιάλτη κάθε αθλητή.

Στην πρεμιέρα της αγωνιστικής περιόδου 2017-18 εναντίον των Sixers (η Βoston νίκησε 105-87) επέστρεψε στo ενεργό ρόστερ των "Κελτών". Και φυσικά είχε όλη την προσοχή στραμμένη πάνω του. Στο χρόνο ωστόσο, που μεσολάβησε, όταν λίγοι ασχολήθηκαν μαζί του ενόσω εκείνος πάλευε για την καριέρα του, συνέβησαν πολλά. Αρχής γενομένης από τον τρόπο που βρήκε για να μην γυρίζει το μυαλό του στην τραγική στιγμή της Quicken Loans Arena.

Boston Celtics' Gordon Hayward (20) defends against Philadelphia 76ers' Landry Shamet during the second half of an NBA basketball game in Boston, Tuesday, Oct 16, 2018. (AP Photo/Michael Dwyer)
Boston Celtics' Gordon Hayward (20) defends against Philadelphia 76ers' Landry Shamet during the second half of an NBA basketball game in Boston, Tuesday, Oct 16, 2018. (AP Photo/Michael Dwyer) AP

Είχε ομολογήσει στο Bleacher Report πως τις πρώτες ημέρες δεν μπορούσε να κοιμηθεί. Κάθε φορά που έκλεινε τα μάτια του, βίωνε ξανά τον τραυματισμό του. Ο πόνος που ένιωθε στο μυαλό του ήταν μεγαλύτερος από αυτόν στα κόκκαλα του. Οι γιατροί του είχαν πει πως "αν επρόκειτο να υποστείς ένα φρικιαστικό τραυματισμό, είναι αυτός που έζησες". Μετά βέβαια, πρόσθεσαν ότι αν η επέμβαση πήγαινε καλά, θα μπορούσε να επανέλθει.

Για να αδειάσει το μυαλό του άρχισε να καταγράφει την καθημερινότητα του στην ιστοσελίδα του. Στο πρώτο blog ομολόγησε πως "οι σκέψεις μου άρχισαν να πηγαίνουν σε πολύ σκοτεινό μέρος". Σε αυτό που προσπαθούσε να τον πείσει ότι δεν θα τα καταφέρει να επιστρέψει. Το ίδιο είχαν πει και άλλοι που 'χαν βρεθεί στη θέση του. Ο Kevin Ware, o Shaun Livingston και ο Paul George: πως το ψυχολογικό κομμάτι ήταν το πιο δύσκολο.

Άρχισε να δοκιμάζει τρόπους για να αποσπά την προσοχή του από το συμβάν. Για να κάνει το υποσυνείδητο να σιωπήσει. Για να ξεφορτωθεί κάθε ψήγμα αρνητισμού από το σώμα του και να γεμίσει θετική ενέργεια. Οι παιδικοί του φίλοι του πρότειναν να κάνουν παρέα online, παίζοντας Destiny 2. Video game για πολλούς παίκτες που αφορά στρατηγικές, όπλα και μάχες. Εννοώ, δεν σου αφήνει περιθώριο να σκεφτείς κάτι άλλο. Εκείνος αφότου έβαζε τις κόρες του για ύπνο έπιανε το χειριστήριο.

Πολύ γρήγορα ο Hayward διαπίστωσε πως σε αυτό το... παράλληλο σύμπαν όλα ήταν καλύτερα. Το συνέχισε από εκεί και μετά, σε συνεργασία με τον επί χρόνια, γυμναστή του Jason Smeathers -ο οποίος ανέλαβε την αποθεραπεία του παίκτη- βρήκαν έναν τρόπο να συνδυάσει την εικονική πραγματικότητα με τη ζωή. Για να 'σπάσει' τη μονοτονία της αποθεραπείας, τον έβαλε να παίξει Multiple Marble Madness, αλλά σε δική του εκδοχή. Δες την κανονική για να προχωρήσουμε.

Ο Smeathers λοιπόν, άπλωνε σε μια πετσέτα, στο πάτωμα 17 σβόλους, τους οποίους έπρεπε να σηκώσει με το πόδι ο Hayward και να τους εναποθέσει σε ένα κουτί, όσο πιο γρήγορα γινόταν. Σημείωση: με το λαβωμένο πόδι. Η διαδικασία ξεκίνησε όταν έβγαλε το γύψο. Την πρώτη φορά χρησιμοποίησε το δεξί πόδι, για να δει πώς γίνεται η δουλειά. Έκανε 39''. Μετά έκανε την πρώτη δοκιμή με το αριστερό. Χρειάστηκε 4 λεπτά και 57''. Υποσχέθηκε να πέσει κάτω από τα 30''. έφτασε στα 32.6'' -δέκα φορές καλύτερος χρόνος από τον αρχικό.

Έπειτα μπήκε στη μέση το staff των Celtics. Έπαιζαν μαζί του το Celtics Chair Challenge. Κάθε 'παίκτης' έπρεπε να κάνει πέντε σουτ, από το κέντρο του γηπέδου, ενώ καθόταν σε καρέκλα. Για να βάλει αλατοπίπερο, ο Hayward πρότεινε να αξίζει κάθε σουτ 1 δολάριο. Ο πρώτος που θα ευστοχούσε θα έπαιρνε το pot.

Έκανε την καθημερινότητα του μια διαρκή πρόκληση, ώσπου κάπου στον Δεκέμβριο οι Celtics τους έβαλαν όλους στο παιχνίδι -του να γίνει καλά ο Hayward. Υπέγραψαν συμφωνία με εταιρία που φτιάχνει video games και της ανέθεσαν το “Gordon Hayward project”. O coach Brad Stevens είχε πειστεί για το πώς η επιστήμη του μυαλού και η τεχνολογία θα αλλάξουν τον 21ο αιώνα (διάβασε το “Now You See It”, βιβλίο με την υπογραφή καθηγήτριας στο Duke) και άλλαξε τα 'πιστεύω' του. “Μέσω των video games μπορείς να 'χτίσεις' ικανότητες” ενημέρωσε και προχώρησε στην εφαρμογή μιας ιστορίας, που αφορούσε και συμβόλαιο εμπιστευτικότητας, ώστε να μη διαρρεύσει η παραμικρή λεπτομέρεια.

Με τον καιρό ο Hayward άλλαζε παιχνίδια. Δες τι έκανε σε αντίπαλο του στο League of Legends.

Η Riot Games, εταιρεία στην οποία ανήκει το LoL που εξακολουθεί να είναι το πιο πολυπαιγμένο video game αποφάσισε να τιμήσει την προσπάθεια του star των Celtics και την όποια βοήθεια πρόσφερε το παιχνίδι της. Προχώρησε λοιπόν, στη δημιουργία διαφημιστικού που έχει για πρωταγωνιστή τον Hayward. Σε ένα λεπτό αφηγήθηκε την ιστορία του τραυματισμού που χαρακτηρίστηκε καταστροφικός, αλλά ο 28χρονος δεν τον άφησε να γίνει τέτοιος έως την επιστροφή του στα παρκέ.

Ενώ η ιστορία του Hayward αφορά την πλήρη επαναφορά στην αγωνιστική δράση, αυτή του ήρωα του (Tryndamere) έχει να κάνει με την εκδίκηση προς έναν κακοποιό που τον άφησε πίσω του, θεωρώντας πως ήταν νεκρός. Η σταθερά είναι πως και ο πραγματικός χαρακτήρας, αλλά και το anime δεν σταματούν ποτέ να προσπαθούν.

News 24/7

24MEDIA NETWORK