Ο Γουέστμπρουκ 'τρέφεται' από τις βεντέτες που φτιάχνει, εντός κι εκτός παρκέ

Αφού πήρε 'εκδίκηση' από τον Λίλαρντ και μείωσε τη σειρά για την Οκλαχόμα Σίτι, συνέχισε να αγνοεί ερωτήσεις δημοσιογράφου που απαξιώνει καιρό τώρα. Ο Ράσελ Γουέστμπρουκ δεν πρόκειται ν' αλλάξει ποτέ.

Oklahoma City Thunder guard Russell Westbrook, center, argues with official Nick Buchert (3) as teammate Raymond Felton, left, pulls him away during the second half of Game 3 of the team's NBA basketball first-round playoff series against the Portland Trail Blazers on Friday, April 19, 2019, in Oklahoma City. (AP Photo/Sue Ogrocki)
Oklahoma City Thunder guard Russell Westbrook, center, argues with official Nick Buchert (3) as teammate Raymond Felton, left, pulls him away during the second half of Game 3 of the team's NBA basketball first-round playoff series against the Portland Trail Blazers on Friday, April 19, 2019, in Oklahoma City. (AP Photo/Sue Ogrocki) AP PHOTO/SUE OGROCKI

Τον πιστό φίλο στον κίνδυνο τον γνωρίζεις. Ο Ράσελ Γουέστμπρουκ είναι τέτοιος (φίλος). Οι Θάντερ είχαν βρεθεί σε κίνδυνο, έχοντας χάσει από τους Μπλέιζερς τα πρώτα δύο ματς στο Πόρτλαντ, αλλά το 120-108 στην Οκλαχόμα Σίτι ισορρόπησε κατά το ήμισυ τη διαμορφωθείσα κατάσταση και σε πρώτη φάση έδιωξε τις αμφιβολίες για μια δυσάρεστη εξέλιξη.

Ο Πολ Τζορτζ είχε εμφανές πρόβλημα με το σουτ του, επηρεασμένος από τον λαβωμένο ώμο του. Τέλειωσε με 3/16 εντός πεδιάς (2/7 τρίποντα) κι αν δεν ήταν οι 14 εύστοχες βολές δεν θα είχε φτάσει ποτέ στους 22 πόντους. Ακόμη κι από 'κει πάντως ξόδεψε 3 προσπάθειες. Εξ ου και μετά το τέλος του αγώνα χαρακτήρισε τον Γούεστμπρουκ 'man of his world', διότι "βγήκε έξω, ηγήθηκε και μας κουβάλησε στην πλάτη του".

Ο 'Russ' πέτυχε 33 πόντους, μοίρασε 11 ασίστ, πήρε 5 ριμπάουντ. Κυρίως όμως βελτίωσε τα ποσοστά του απ' έξω, χωρίς απαραίτητα να 'φτιάξει' τις αποφάσεις του. Τα 4/6 τρίποντα ανέβασαν στο 50% το εντός πεδιάς ποσοστό του (11/22), μετά μάλιστα τα 13/37 με 1/10 τρίποντα που είχε στα πρώτα δύο παιχνίδια, και πλέον η σειρά απέκτησε νόημα.

Ούτως ή άλλως ο ίδιος έχει αναγάγει σε 'βεντέτα' την προσωπική μονομαχία του με τον Ντέιμιαν Λίλαρντ και παρασυρμένος από το συναίσθημα θέλει ν' αποδείξει ότι είναι καλύτερος.

" Είναι τόσο μικρός", φώναζε προς την κερκίδα ταχταρίζοντας ένα νεογέννητο μωρό.

Σκοπός του ήταν να πικάρει στον ηγεμονικό πόιντ γκαρντ των Μπλέιζερς, ο οποίος παρά τους 25 πόντους στην τρίτη περίοδο, μέτρησε μόλις 32 στο σύνολο, έχοντας σουτάρει με 3/9 πίσω από τη γραμμή του τριπόντου. Ο Λίλαρντ έκανε πως δεν τον είδε λέγοντας μέσες-άκρες πως είχε άλλες δουλειές να κοιτάξει στο παρκέ, αλλά το trash talking των δύο ήταν αδιάκοπο. Play offs mode, θα έλεγες.

Με αποκορύφωμα αυτό:

Το -20 του Πόρτλαντ βέβαια ενόσω ο ΜακΚόλουμ βρισκόταν στο παρκέ ήταν ακόμη χειρότερο από το -8 του Λίλαρντ, σε μια βραδιά που στράβωσε από τη δεύτερη περίοδο παρά την επιστροφή από το -12 και το 89-89 λίγο μετά την έναρξη της τέταρτης περιόδου.

Μετά ήρθε ο Γουέστμπρουκ. Με γκολ-φάουλ, δύο ασίστ για 5 διαδοχικούς πόντους του Γκραντ και δικό του τρίποντο για το 102-94. Είχε ανακαλύψει πια τους εχθρούς που είχε ανάγκη για να 'θρέψει' τον εαυτό του και ύστερα από δύο ανεπαρκείς εμφανίσεις, μη αποδεκτές όπως τις χαρακτήρισε ο ίδιος, να επανέλθει στα στάνταρ της κανονικής περιόδου. Το φινάλε της οποίας τον βρήκε για τρίτη σεζόν στη σειρά με μέσους όρους triple double παρά την πτώση της παραγωγής σκορ (22.9 πόντοι, 10.7 ασίστ, 11.1 ριμπάουντ).

Oklahoma City Thunder guard Russell Westbrook (0) goes to the basket in front of Portland Trail Blazers forward Al-Farouq Aminu (8) during the second half of Game 3 of an NBA basketball first-round playoff series Friday, April 19, 2019, in Oklahoma City. (AP Photo/Sue Ogrocki)
Oklahoma City Thunder guard Russell Westbrook (0) goes to the basket in front of Portland Trail Blazers forward Al-Farouq Aminu (8) during the second half of Game 3 of an NBA basketball first-round playoff series Friday, April 19, 2019, in Oklahoma City. (AP Photo/Sue Ogrocki) AP PHOTO/SUE OGROCKI

Αν και βαδίζει πλέον προς τα 30 του ο Καλιφορνέζος σταρ, εξακολουθεί να ψάχνει αφορμές που θα ενισχύσουν το 'εγώ' του. Ο Μπέρι Τρέμελ του 'Oklahoman' συνεχίζει να του θέτει ερωτήματα, γνωρίζοντας εκ των προτέρων ότι απάντηση δεν θα λάβει. Όχι αυτή που θέλει, καμία.

Συνέβη ξανά την Παρασκευή και ο Πολ Τζορτζ δίπλα του χασκογελούσε. Μάλιστα όταν άκουσε το πρώτο 'next question' συνέχισε με μια δεύτερη απορία.

Την Πρωταπριλιά, σ' ένα εκτενές άρθρο του, ο έμπειρος συντάκτης είχε αναλύσει την επιμονή του να απευθύνεται στον ηγέτη των Θάντερ μετά από κάθε παιχνίδι, παρά το γεγονός πως τον αγνοεί επιδεικτικά από τότε που στα playoffs του 2017 απέναντι στους Ρόκετς τον διέκοψε με αφορμή μια ερώτηση προς τον Στίβεν Άνταμς. Δεν είχε επιτρέψει στον Νεοζηλανδό σέντερ να τοποθετηθεί τότε, ισχυριζόμενος πως " είμαστε ομάδα και δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να μας διασπάσει". Από τότε το 'next question' έγινε η επωδός του.

" Θα συνεχίσω, χωρίς ελπίδα να λάβω απάντηση, επειδή τα μέσα δεν θα έπρεπε να δίνουν στον Γουέστμπρουκ την επιθυμία να ελέγχει τα πάντα", υποστήριξε. " Τον ενοχλεί που τα μίντια είναι εκτός της επιρροής του", ήταν η φράση που αποτύπωνε περισσότερο από κάθε άλλη τη σκέψη του.

Ψέματα είναι;

photo credits: AP Photo/Sue Ogrocki

News 24/7

24MEDIA NETWORK