Ο Καντέρ κρατά 'ζωντανή' την κόντρα των Νικς με τον Αντετοκούνμπο

Μια αγκωνιά που δέχθηκε ο Καντέρ στο μάτι, μια που έδωσε στον Αντετοκούνμπο, δυο τεχνικές ποινές, μια αποβολή και ένα 'δεν μου αρέσει να ρισκάρουν την υγεία των συμπαικτών μου ή τη δική μου' του Greek Freak.

Ο Καντέρ κρατά 'ζωντανή' την κόντρα των Νικς με τον Αντετοκούνμπο

Την πρώτη ημέρα του Δεκέμβρη, στην επίσκεψη των Μπακς στο “Μadison Square Garden” ο Μάριο Χεζόνια έκανε αυτό.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο 'κουβάλησε' αυτήν την στιγμή έως το τέλος του αγώνα, που είχε κριθεί στην παράταση, με το “Greek Freak” να κάνει διαδοχικά λάθη στα τελευταία λεπτά της κανονικής διάρκειας και να δηλώνει “την επόμενη φορά θα του ρίξω γροθιά στα “ ξέρεις πού. Δεν θυμάσαι; Δες.

Αν το δεις ψύχραιμα το θέμα, θα κατανοήσεις πως ο Κροάτης τη δουλίτσα του την έκανε: εκνεύρισε τον ηγέτη του Μιλγουόκι -στο μοναδικό καλάθι που έβαλε στο ματς- και έτσι κατάφεραν να νικήσουν οι Νικς.

Τρεις ημέρες μετά, ο Αντετοκούνμπο ζήτησε συγγνώμη για την τοποθέτηση του. Δηλαδή, για τα λόγια που διάλεξε, διότι επί της ουσίας εννοούσε πως δεν θα ξαναεπιτρέψει ανάλογη συμπεριφορά. Βέβαια, είπε και ότι “ δεν ήμουν εκνευρισμένος. Ήταν περισσότερο θέμα υπερηφάνειας. Έπρεπε όμως, να διαλέξω καλύτερες λέξεις. Αλλά κάποιες φορές αυτό είναι δύσκολο, γιατί τα αγγλικά δεν είναι η μητρική μου γλώσσα και καταλήγω να λέω πιο σκληρά πράγματα”. Υποσχέθηκε να βελτιωθεί ως προς αυτό, το κρατάμε και συνεχίζουμε.

Από το δευτερόλεπτο του step over όλοι αναζήτησαν στο καλεντάρι την επόμενη μέρα που θα βρίσκονταν στο ίδιο παρκέ ο Αντετοκούνμπο με τον Χεζόνια. Δηλαδή, οι Μπακς με τους Νικς, με τον Κροάτη να διευκρινίζει ότι δεν φοβάται τον σούπερ σταρ των “Ελαφιών”. Είχε προσθέσει και ότι “αν φοβάσαι, τότε η Νέα Υόρκη δεν είναι μέρος για εσένα. Δεν θέλω να ακουστώ ασεβής. Είναι κάτι που πραγματικά πιστεύω”.

Τότε όλοι κύκλωσαν στο ημερολόγιο τα Χριστούγεννα, οπότε οι δυο οργανισμοί ξαναβρέθηκαν στο “MSG”.

Ήταν τα ξημερώματα, με το SB Nation να προλογίζει το παιχνίδι με άρθρο που είχε τίτλο “ η πιο περίεργη και πιο αχρείαστη κόντρα του ΝΒΑ”, για την τρέχουσα σεζόν.

Από τη μία έχεις τον δυνητικό MVP της σεζόν και από την άλλη, έναν παίκτη σε ένα ρόστερ μιας ομάδας που δεν κάνει θραύση -αγωνιστικά, διότι παραμένει ο πιο πολύτιμος οργανισμός του ΝΒΑ, μολονότι ο ιδιοκτήτης του, Τζέιμς Ντόλαν έχει κάνει τα πάντα για το αντίθετο.

Το SB Nation έγραψε πως και οι δυο παίκτες είχαν τα δίκια τους, στο πρώτο ματς. “ Το step over του Χεζόνια ήταν ξεκάθαρα εκτός ορίων, για τον τύπο του καρφώματος που έκανε και -εχμμ- για τον παίκτη που είναι. Αυτά που είπε όμως, στα αποδυτήρια, ότι αν φοβάσαι η Νέα Υόρκη δεν είναι για εσένα, είναι κάτι. Ο εκνευρισμός του Γιάννη, στα αποδυτήρια επίσης, ήταν δίκαιος, αλλά θα του προτείναμε να μην ξαναπεί πως θα χτυπήσει κάποιον στα γεννητικά όργανα”.

Όλοι κρεμαστήκαμε από τις οθόνες μας για το νέο ραντεβού αυτής της πιο αχρείαστης κόντρας. Δεν το είδαμε ποτέ, αφού ο Ντέιβιντ Φιζντέιλ κράτησε τον Χεζόνια εκτός αγώνα -για δεύτερη σερί βραδιά, στη νίκη του Μιλγουόκι που είχε για πρωταγωνιστή τον Αντετοκούνμπο.

Μόνο που προέκυψε το -αχρείαστο- 'φάουλ' της επίσημης ιστοσελίδας των Μπακς, στην οποία αναρτήθηκε κείμενο που ανέφερε “ ο δίχως αμφιβολία χειρότερος παίκτης της τραγικής ομάδας των Νικς, Χεζόνια είχε δύο DNP-CD στην ήττα του αγώνα μεταξύ ίσως των χειρότερων ομάδων του μπάσκετ (Νικς-Χοκς). Ο Χεζόνια έχει λιγότερα καρφώματα φέτος (8) από τον Γιάννη και θα περάσει στην ιστορία του ΝΒΑ ως ο τύπος του οποίου τα... γεννητικά όργανα δέχθηκαν την προειδοποίηση του Γιάννη”.

Μην μπεις στον κόπο να αναζητήσεις το κείμενο. Το “κατέβασαν”. Aλλά η The New York Post το πρόλαβε. Για την ιστορία, ο Χεζόνια δεν έχει παίξει ποτέ ανήμερα Χριστουγέννων, στα τρία του χρόνια ως ΝΒΑer. Ο Γιάννης του ευχήθηκε περαστικά και γρήγορη επιστροφή “ για να βοηθήσει την ομάδα του”.

Το πρόγραμμα θέλησε να ξαναβρεθούν οι ομάδες τα ξημερώματα. Αυτή τη φορά στο Fiserv Forum του Μιλγουόκι. Οι δεύτεροι καλύτεροι της Ανατολής ήταν και πάλι νικητές. Και πάλι επικράτησαν άνετα (112-96). Kαι πάλι ο Χεζόνια ήταν εκτός, με τον Αντετοκούνμπο να λέει “ αρκετά. Θα τα πούμε του χρόνου”.

Εξυπακούεται πως υπήρχε μια ιστορία που ξεχώρισε, λες και ο Ενές Καντέρ ήθελε να κρατήσει 'ζωντανή' την 'πιο αχρείαστη κόντρα', ενδεχομένως της ιστορίας.

Έμεναν 10 λεπτά για το τέλος του ματς, όταν ο άπατρις σέντερ χτύπησε στο πρόσωπο τον Γιάννη, σε προσπάθεια του τελευταίου για ντράιβ. Οι διαιτητές δεν έδωσαν κάτι, ο Αντετοκούνμπο έμεινε για λίγο στο παρκέ, πριν σηκωθεί και κολλήσει το πρόσωπο του σε αυτό του Καντέρ.

Σε μηδενικό χρόνο βρέθηκε στη μέση ο ασίσταντ των Μπακς, Ντάρβιν Χαμ, ο οποίος χτύπησε με τον ώμο του τον Καντέρ, για να τον απομακρύνει. Κάτι που δεν άρεσε στον Κρίσταπς Πορζίνγκις, o οποίος αναρρώνει ακόμα από ρήξη μηνίσκου -που έπαθε σε φάση που είχε στο 'κάδρο' τον Γιάννη και για αυτό τον έχουν άχτι οι φαν των Νικς- όπως ενημέρωσε με Instagram Story.

Ο Καντέρ κρατά 'ζωντανή' την κόντρα των Νικς με τον Αντετοκούνμπο

Έγραψε “ να αρπάζεις τους δικούς σου παίκτες. Όχι της αντίπαλης ομάδας”. Ο Καντέρ επίσης σχολίασε “ ένας βοηθός προπονητή δεν μπορεί να κάνει τάκλιν του φούτμπολ σε παίκτη. Η προτεραιότητα είναι να προστατεύει τους παίκτες του”.

Οι ρεφ ζήτησαν το instant replay για να δουν ποιος έκανε τι. Παρατήρησαν πως ο Καντέρ το 'θελε το 'ταυ' του. Ήταν το δεύτερο. Άρα αποβλήθηκε στα 9.56'' πριν τη λήξη.

Κάτι που δεν πήρε χαμπάρι, γιατί εκείνη την ώρα του έκαναν ράμματα κοντά στο μάτι -που 'χε γεμίσει αίματα-, μετά την αγκωνιά που 'χε δεχθεί από τον Θον Μέικερ, στο προηγούμενο play. O oποίος Θον Μέικερ φορούσε αυτά τα παπούτσια.

Milwaukee Bucks' Thon Maker's wears "Tom and Jerry" shoes during the first half of an NBA basketball game against the New York Knicks, Thursday, Dec. 27, 2018, in Milwaukee. (AP Photo/Jeffrey Phelps)
Milwaukee Bucks' Thon Maker's wears "Tom and Jerry" shoes during the first half of an NBA basketball game against the New York Knicks, Thursday, Dec. 27, 2018, in Milwaukee. (AP Photo/Jeffrey Phelps) AP

Μέχρι που τελείωσε το ματς ο Καντέρ δεν ήξερε ότι αποβλήθηκε. Του το είπαν οι ρεπόρτερ.

Εξήγησε ότι “ σούταρα και προσπαθούσα να πάρω το ριμπάουντ. Έχω την αίσθηση πως ο αγκώνας του Μέικερ με βρήκε στο μάτι. Άρχισε η αιμορραγία. Στην άλλη άκρη ο Γιάννης πήγαινε προς το καλάθι και τον σταμάτησα. Δεν μου έδωσαν καν φάουλ και άρχισε το τζαρτζάρισμα, ώσπου με τράβηξαν στον πάγκο για να σταματήσουν το αίμα. Μου έκαναν ράμματα, αλλά κανείς δεν μου είπε πως αποβλήθηκα”.

Ο διαιτητής Μπράιαν Φόρτι εξήγησε ότι “ ζητήσαμε το instant replay για να δούμε τη διαφωνία των παικτών. Παρατηρήσαμε αντιαθλητική συμπεριφορά του Καντέρ” και αυτό ήταν το πρώτο “ταυ”. “ Μετά το φάουλ, ο Γιάννης και ο Καντέρ ήλθαν πρόσωπο με πρόσωπο, οπότε 'έφαγαν' και οι δύο τεχνικές ποινές σε νεκρό χρόνο”.

Ο Αντετοκούνμπο εξήγησε πως το σκορ ήταν 91-82 εκείνη την ώρα, οπότε ήταν σημαντικό να μείνει στο ματς “και στο τέλος της ημέρας, βοήθησα την ομάδα μου να νικήσει”, με 31 πόντους και 14 ριμπάουντ. Ολοκλήρωσε με το “δεν μου αρέσει όταν συμβαίνουν βρώμικα plays που μπορούν να θέσουν σε κίνδυνο την υγεία μου ή την υγεία των συμπαικτών μου”.

Αν κουράστηκες, κράτα πως αυτή ήταν η έκτη νίκη στα 7 τελευταία ματς των Μπακς.

Photos: Associated Press

News 24/7

24MEDIA NETWORK