Ο Κέβιν Ντουράντ μετέτρεψε τον Πάτρικ Μπέβερλι από πιτ μπουλ σε πίντσερ

Ο Κέβιν Ντουράντ αναγνώρισε ότι 'το να 'χω τον Μπέβερλι να με παίζει σαν πιτ μπουλ είναι ο τρόπος που έχει, να ταΐζει την οικογένεια του'. Στο 132-105 ο KD δεν 'είδε' τον πρώην παίκτη του Ολυμπιακού.

Ο Κέβιν Ντουράντ μετέτρεψε τον Πάτρικ Μπέβερλι από πιτ μπουλ σε πίντσερ

Την ημέρα που οι Κλίπερς ισοφάρισαν τη σειρά με τους Ουόριορς σε 1-1, έκαναν τους πρωταθλητές τα μεγαλύτερα 'θύματα' στην ιστορία των playoffs, γυρίζοντας από το -31.

Εκεί έφτασε η διαφορά και στον τρίτο αγώνα, περίπου στο ίδιο σημείο με το δεύτερο ματς (7.10 πριν το τέλος της γ' περιόδου). Σε αυτό το +31 (88-57), δεν χασμουρήθηκε άνθρωπος. Αν και υπήρχε μια ειδοποιός διαφορά, σε σύγκριση με την ιστορική ανατροπή: ο Κέβιν Ντουράντ είχε βρει τρόπο να κάνει δουλίτσα. Έως το 73-52 τους ημιχρόνου είχε 27 πόντους, με 15 δίποντα και ξεκάθαρα ο τύπος που τον είχε 'αφοπλίσει' δυο βράδια νωρίτερα, ο Πάτρικ Μπέβερλι δεν περνούσε καλά.

Έχει σημασία να ξέρεις πως οι Ουόριορς διαμαρτυρήθηκαν -με αποστολή εγγράφου και σχετικού DVD στο ΝΒΑ- για την άμυνα του Μπέβερλι πάνω στον Ντουράντ (ήταν κολλημένος σαν βδέλλα). Ο KD είχε αποβληθεί για πρώτη φορά στην καριέρα του με έξι φάουλ, στον δεύτερο αγώνα. Και παραμονή του τρίτου είχε κάνει τις προειδοποιήσεις του. Είχε πει πώς θα βρει τον τρόπο του.

Στα του πρώην παίκτη του Ολυμπιακού, ο Ντουράντ αναγνώρισε πως οι Κλίπερς είχαν ετοιμάσει μια πονηρή άμυνα “ που μας ωθούσε όλους στο να μπούμε μέσα. Όταν λοιπόν, έπαιρνα την μπάλα στην περιφέρεια, είχα πάνω μου ένα 'παράσιτο', τον Πάτρικ Μπέβερλι που ήταν από κάτω μου. Ξεκάθαρα μπορούσα να σουτάρω από πάνω του, αν ήμασταν σε κατάσταση ένας εναντίον ενός.

Μόνο που όταν πήγαινα για σουτ, πεταγόταν ένας άλλος Κλίπερ να βοηθήσει και μετά ένας τρίτος που περίμενε να κάνω ντρίμπλα και να πάω προς το καλάθι. Αν έβαζα την μπάλα στο παρκέ, θα είχα πιθανόν ένα 43%. Αλλά αυτό δεν θα πρόσφερε τίποτα στην ομάδα μου, γιατί έχουμε μια ωραία ροή, στην οποία όλοι σουτάρουν και όλοι σκοράρουν. Δεν θα έκανα κακό στην ομάδα μου, για να δείξω κάτι στον Μπέβερλι. Εϊμαι ο Κέβιν Ντουράντ. Όλοι ξέρετε ποιος είμαι”.

Δεν με πειράζει που ο Μπέβερλι με παίζει σαν πιτ μπουλ, γιατί έτσι βγάζει τα λεφτά του και ταΐζει την οικογένεια του.

Δεν ήταν η πρώτη φορά που ομάδα τον αντιμετώπιζε κατ' αυτόν τον τρόπο, στα playoffs. “ Πάντα είχα δυο τύπους πάνω μου να μη με αφήνουν να σουτάρω. Πρέπει να γίνω λίγο πιο υπομονετικός”. Είπε πως γνωρίζει ότι ο κόσμος λατρεύει τις ιστορίες Δαβίδ vs. Γολιάθ. Αναγνώρισε και ότι “ ο τρόπος που με παίζει ο Μπέβερλι που είναι σαν πιτ μπουλ πάνω μου, που με πιάνει, με αγκαλιάζει, δεν με πειράζει. Έτσι βγάζει τα λεφτά του και ταΐζει την οικογένεια του. Aυτό που θέλω να πω είναι αφήστε μας να παίξουμε”.

Ενημέρωσε ότι σκεφτόταν υπό ποιες συνθήκες μπορούσε να γίνει πιο αποτελεσματικός “ χωρίς να χρεώνομαι επιθετικά φάουλ”. Και από ό,τι φάνηκε τις βρήκε. Το Γκόλντεν Στέιτ μπήκε με 22-9 στο ματς (είχε 73% στα σουτ), με τον άνθρωπο μας να αρχίζει με 5/5 σουτ και 2/2 βολές. Πάλι είχε δυο φάουλ νωρίς νωρίς (όσα και ο Κάρι, ο οποίος τα έκανε 4 στην τρίτη περίοδο, για να πει 'έκανα λίγες διακοπές στο β' ημίχρονο'), αλλά το διαχειρίστηκε καλύτερα.

Τελείωσε με 38 πόντους (11/13 δίποντα, 3/10 τρίποντα, 7/8 βολές -ναι, έγινε πιο επιθετικός), 7 ασίστ (έκανε και πέντε λάθη) και το μεγαλύτερο plus/minus της παρέας του (+32). Στο 109-76 πριν την εκκίνηση της τελευταίας πράξης, με τους Κλίπερς να 'χουν σπάσει τα καλάθια (21.9% στα τρίποντα, 37.2% στα σουτ γενικά), πήγες με ήσυχη τη συνείδηση για ύπνο.

Ο Στιβ Κερ ενημέρωσε μετά το 2-1 πως " ο Ντουράντ είναι ο πιο ικανός παίκτης που υπάρχει στον πλανήτη Γη. Δεν υπάρχει κανείς που να κάνει ό,τι εκείνος. Στα playoffs είναι λογικό να είναι πιο δυνατές οι άμυνες. Δεν ξέρω πόσα σουτ είχε στο δεύτερο ματς. Θυμάμαι όμως, ότι ήταν λίγα. Του είπα πως μπορεί να σουτάρει όποτε γουστάρει στο τρίτο παιχνίδι". Και αυτό έκανε, όπως 'άνοιγε' το γήπεδο για όλους. Mε το πρώτο εύστοχο σουτ, πέρασε πάνω από τον Μάτζικ Τζόνσον στη λίστα με τους κόρερ όλων των εποχών, στα playoffs. Ο Ντουράντ έχει πια, 3.738 πόντους στην postseason και θέλει άλλους 17 για να αφήσω πίσω του και τον Χακίμ Ολάζουον, ώστε να καθίσει εκείνος στο Νο13.

Σημείωσε και ότι οι 38 πόντοι του είναι νέο ρεκόρ, στην ιστορία των playoffs στην κατηγορία παικτών που έχουν παίξει έως 30 λεπτά. Η λίστα είναι πολύ μικρή. Έχει αυτόν και τον ΛαΜάρκους Άλντριτζ.

Photo: Associated Press

News 24/7

24MEDIA NETWORK