Ο LeBron James δεν μπορεί τις κρίσιμες βολές

Ο 'King' έχει το χειρότερο ποσοστό στο ΝΒΑ, στις βολές που έχουν εκτελεστεί στα τελευταία 15'' 4ης περιόδου και παράτασης, από πέρυσι. Οι Lakers δεν έχουν πανηγυρίσει ακόμα νίκη. Για όλα αυτά υπάρχουν λόγοι.

Ο LeBron James δεν μπορεί τις κρίσιμες βολές

Οι Spurs νίκησαν τους Lakers, γεγονός που από μόνο του καθιστά αυτά που έγιναν στο Staples Center ενδιαφέροντα. Έχουμε όμως, και πολλά άλλα για εσάς. Για αρχή το σκορ (142-143), που αφορούσε μόνο μια παράταση. Πάμε έτσι, στο τρίτο στοιχείο: ο LeBron James ήταν αυτός που έστειλε το ματς στην εξτρά περίοδο, με την επιστροφή των “Λιμνανθρώπων” από το -8 στα τελευταία 50'', κατ' αυτόν τον τρόπο.

Στην κανονική διάρκεια είχε 27π., 11 ασίστ και 8 ριμπ. Ο Kuzma είχε προσθέσει 37 πόντους, έναν λιγότερο από το ρεκόρ καριέρας που 'χει και 8 ριμπάουντ.

Θα σκεφτείς "λογικό, για τον King". Έτσι σκέφτηκαν και ουκ ολίγοι άλλοι φαν του πλανήτη, οι οποίοι έσπευσαν να γράψουν στο Twitter για τον δεινό “clutch” εκτελεστή, με το Dime να διαλέγει το "o LeBron σκόραρε από το πάρκινγκ". Λίγα λεπτά αργότερα, έψαχναν το delete. Ώρα λοιπόν, για το τέταρτο στοιχείο.

Ο LeBron που λες, είχε την μπάλα στα χέρια με την ομάδα του να προηγείται 142-136 και έκανε ό,τι μπορούσε για να του κάνει κάποιος φάουλ. Του έκανε o Rudy Gay. Ο βασιλιάς της “πόλης των αγγέλων” πήγε στη γραμμή των βολών στα 12'' για τη λήξη, με τους γηπεδούχους να προηγούνται 142-141 και έκανε αυτό.

Ακολούθησε time out και ο Αυστραλός Patty Mills που πήρε το πιο καθοριστικό σουτ του παιχνιδιού. Βγήκε από σκριν και με γρήγορη εκτέλεση, έβαλε μαχαιριά στην καρδιά των Lakers.

Και λέω "το πιο καθοριστικό", ξεκάθαρα κρίνοντας εκ του αποτελέσματος. Διότι οι Lakers είχαν 6.8'' να κάνουν κάτι για να πανηγυρίσουν την πρώτη φετινή νίκη -μολονότι δεν είχαν ενεργούς τους τιμωρημένους Ingram και Rondo, με τον πρώτο να μένει εκτός για τέσσερα ματς και το δεύτερο για τρία- και έκαναν το προφανές. Που δεν απέδωσε.

Κατόπιν αυτών, το news.com.au έγραψε πως " ο LeBron James 'πνίγηκε' στο πιο κρίσιμο σημείο του αγώνα, ενώ στο διάστημα που προηγήθηκε φάνηκε να 'χει βρει τον παλιό καλό του εαυτό". Για πρώτη φορά, μετά τη δεύτερη σεζόν του στο ΝΒΑ (2004-05) δεν έχει νικήσει στα τρία πρώτα ματς.

Προέκυψε και ένα ακόμα στοιχείο, που αφορά τον James. "Στα τελευταία 15'' τέταρτης περιόδου και παράτασης, έχει 10/21 βολές (48%), από το ξεκίνημα της περασμένης περιόδου. Και αυτό είναι το χειρότερο ποσοστό παίκτη που είχε τουλάχιστον 10 προσπάθειες, στα συγκεκριμένα χρονικά σημεία".

Αυτό το βράδυ, όπως είπε " ήμουν στο σωστό σημείο, έκανα το σουτ που ήθελα, αλλά δεν μπήκε στο καλάθι". Για τρίτη διαδοχική φορά ωστόσο, οι αντίπαλοι των Lakers είχαν καλύτερα ποσοστά στα σουτ και για αυτό νίκησαν. Χαρακτηριστικά, οι Spurs σκόραραν στην πρώτη περίοδο 40 πόντους, με 72.7% εντός πεδιάς.

Οι "Λιμνάνθρωποι" επιτρέπουν 125.7 πόντους, ανά 100 κατοχές, εξ ου και ο LaMarcus Aldridge έφτασε τους 37 πόντους, με 22 σουτ και ο DeMar DeRozan είχε 32π. (με 29 σουτ). Επιθετικά, οι Lakers είναι εξαιρετικοί στο transition, κάνουν πολλά μέσα από τη ρακέτα (πήραν 74 πόντους και "έφαγαν" 50), αλλά είχαν 4/10 από μέση απόσταση και 9/32 στα τρίποντα. Από τις γωνίες μέτρησαν 5/7 και αυτό το λες πρόοδο.

News 24/7

24MEDIA NETWORK