Ο ΛεΜπρον άκουσε 'όχι' από τους Λέικερς προτού τούς ζητήσει... χάρη

Μάτζικ Τζόνσον και Ρομπ Πελίνκα έχουν το ειδικό βάρος και την ισχύ φυσικά ν' αρνηθούν το αίτημα του ΛεΜπρον Τζέιμς για την απόκτηση του Καρμέλο Άντονι, πριν καν αυτό επισημοποιηθεί.

CORRECTS DATE  - East Team's LeBron James, left, of the Cleveland Cavaliers, and Carmelo Anthony, of the New York Knicks, talk during practice at the NBA All-Star basketball game, Saturday, Feb. 14, 2015, in New York. (AP Photo/Julio Cortez)
CORRECTS DATE - East Team's LeBron James, left, of the Cleveland Cavaliers, and Carmelo Anthony, of the New York Knicks, talk during practice at the NBA All-Star basketball game, Saturday, Feb. 14, 2015, in New York. (AP Photo/Julio Cortez) AP PHOTO/JULIO CORTEZ

Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς διαθέτει προσωπικούς 'μηχανισμούς' - ποιος σταρ του δικού βεληνεκούς του δεν διαθέτει. Τους οποίους ενεργοποιεί όταν κρίνει σκόπιμο για να διοχετεύει όσα επιθυμεί. Στην παρούσα φάση τούς έθεσε σ' εφαρμογή προκειμένου να διερευνήσει τις προθέσεις των Λέικερς στην υπόθεση του Καρμέλο Άντονι.

Τι ακριβώς έκανε; Άφησε -μέσω ρεπόρτερς του περιβάλλοντός του- να διαρρεύσει η επιθυμία του να συνεργαστεί κάποια στιγμή με τον 'Μέλο'.

Αν ψάχνεις τι ελέχθη, ορίστε...

Θα ήθελε να έρθει ο Καρμέλο, πιστεύει ότι ακόμη μπορεί να παίξει και πως υπάρχει χώρος γι' αυτόν σ' ένα νεανικό σύνολο που εξακολουθεί να παλεύει με τους τραυματισμού. Δεν θέλει να δει την καριέρα να τελειώνει με το διαζύγιο στους Ρόκετς ή σε μια αγορά που δεν θέλει να είναι.

Δεδομένου ότι οι δυο τους διάγουν το 34ο έτος της ηλικίας τους και ο δεύτερος δεν δεσμεύεται πλέον με κάποιο συμβόλαιο, η εν λόγω χρονική συγκυρία μοιάζει η ιδανική για να συνυπάρξουν στην ίδια ομάδα τα δύο καλά φιλαράκια. Δεν είναι κρυφό πως ο ΛεΜπρον είχε επιδιώξει κάτι αντίστοιχο στους Καβαλίερς μόνο που τότε ο Άντονι δεν χωρούσε στο μπάτζετ - ήταν οικονομικό το πρόβλημα. Στην παρούσα στιγμή αμείβεται με το μίνιμουμ των βετεράνων και δεν επιβαρύνει το σάλαρι καπ. Ως εκ τούτου, ούτε θα πρέπει να 'θυσιαστεί' κάποιος εκ των νεαρών του ρόστερ για μια πιθανή ανταλλαγή ούτε πολλά θα κοστίσει. Όλα αυτά έγραφαν οι Αμερικανοί το βράδυ της Πέμπτης, ρίχνοντας άδεια για να πιάσουν γεμάτα.

Μέχρι που οι Λέικερς έβαλαν μπροστά τη δική τους επικοινωνιακή γραμμή. Φροντίζοντας να ενημερώσουν μέσα από... εκπροσώπους τους ότι ουδέποτε εκδήλωσαν την πρόθεση να υπογράψουν τον βετεράνο φόργουορντ που τον Μάιο θα κλείσει τα 35 του. Απάντησαν επί της ουσίας σε ό,τι άφησε να κυκλοφορήσει τεχνηέντως ο 'βασιλιάς'. Μπορεί βέβαια τον ίδιο να τον δυσαρέστησαν εμμέσως πλην σαφώς, ταυτόχρονα όμως τον προστάτευσαν. Διότι στην ίδια ενημέρωση έλεγαν πως ο Τζέιμς δεν εισηγήθηκε ποτέ κάτι τέτοιο είτε στον Μάτζικ Τζόνσον είτε στον Ρομπ Πελίνκα.

Αλήθεια είναι πως ο Καρμέλο Άντονι έχει ξεμείνει στη βιτρίνα σε περίοδο εκπτώσεων. Οι δύο προβληματικές θητείες του σε Θάντερ και Ρόκετς έχουν θορυβήσει τους επιτελείς όλων των άλλων ομάδων που δεν θέλουν να μπλέξουν μ' έναν παίκτη στη χειρότερη φάση της καριέρας του. Έναν παίκτη που από τους 22.4 πόντους της σεζόν 2016-17 έπεσε στους 13.4 πόντους στα πρώτα 10 ματς της τρέχουσας (όσα έπαιξε με τους Ρόκετς), αδυνατώντας να συμβιβαστεί με το ρόλο του τρίτου πόλου.

Οι Λέικερς δεν σκοπεύουν να ρισκάρουν τη χημεία που έχει αρχίσει ν' αποκτά το σύνολο δίπλα στον Τζέιμς, παρά τον τραυματισμό του Μπράντον Ίνγκραμ, με αποτέλεσμα τις τέσσερις νίκες στη σειρά, το 15-9 στο σύνολο και την πέμπτη θέση στη Δύση. Ο Ίνγκραμ είναι με 15.2 πόντους ο τρίτος σκόρερ της ομάδας του Λουκ Γουόλτον και τους λείπει αναπόφευκτα. Προτιμούν ωστόσο να περιμένουν ν' αποθεραπευτεί παρά να προσθέσουν στο ρόστερ ένα 'βαρύ' σκαρί κι όχι ευέλικτο όπως αυτός που θα παίρνει την μπάλα από τον Κούζμα ή τον Χαρτ για να εκτελεί διψήφιο αριθμό σουτ ανά αγώνα ευστοχώντας σε λιγότερα από τα μισά!

Υπό αυτές τις συνθήκες, πώς να τους χτυπήσει την πόρτα ο Λεμπρόν; Γι' αυτό και όταν κλήθηκε να τοποθετηθεί απάντησε πως "δεν είναι μια ερώτηση για μένα", ντριμπλάροντας και πασάροντας την μπάλα στους προϊσταμένους του.

Photo credits: AP Photo/Julio Cortez

News 24/7

24MEDIA NETWORK