Ο Μαρκ Κούμπαν γουστάρει να πληρώνει πρόστιμα!

Δεν πρόκειται για ένα συνηθισμένο μεγαλομέτοχο, ούτε καν για τα δεδομένα του ΝΒΑ. Ο Μαρκ Κούμπαν τη γνώμη του την λέει και δεν τον νοιάζει αν πληρώνει εκατομμύρια σε πρόστιμα. Γιατί... αυτός είναι!

Ο Μαρκ Κούμπαν γουστάρει να πληρώνει πρόστιμα!

Στην Ευρώπη με τα χρήματα που έχει δώσει σε πρόστιμα θα έφτιαχνε μία μικρομεσαία ομάδα καλού πρωταθλήματος για ένα χρόνο. Θα μπορούσε να πάρει υπερπαίκτη πρώτης γραμμής για να σηκώσει την Ευρωλίγκα.

Όμως για τον Μαρκ Κούμπαν τα 600.000 δολάρια που κλήθηκε να πληρώσει για τις προ λίγων ημερών δηλώσεις/προτροπές προς τους παίκτες των Ντάλας Μάβερικς «είναι προτιμότερο να χάνουμε από εδώ και πέρα», είναι απλά μία μέρα στο γραφείο…

Ο από το 2000 ιδιοκτήτης των Ντάλας Μάβερικς είναι με διαφορά μάλιστα ο καλύτερος… πελάτης του «αθλητικού δικαστή» του ΝΒΑ. Εκεί βέβαια δεν υπάρχει δικαστής, ούτε… ΑΣΕΑΔ, αλλά υπάρχει «τιμοκατάλογος» για κάθε παράβαση. Και ο Κούμπαν τον έχει κάνει… κτήμα του.

Είναι ο μοναδικός στην ιστορία που έχει «φάει» πρόστιμα 500.000 και 600.000 δολαρίων και αυτός που έχει πληρώσει συνολικά τα περισσότερα από κάθε άλλον. Από τότε που το ΝΒΑ του έριξε «καμπάνα» μόλις 5.000 δολαρίων για κριτική στους διαιτητές στις 14 Νοεμβρίου 2000 μετά το ματς των Μαβς με τους Σακραμέντο Κινγκς, έγινε τακτικός… πελάτης.

Συνολικά έχει δεχθεί 20 τιμωρίες συνολικού ύψους 2.315.000 δολαρίων σε 18 σεζόν, δηλαδή περί τα 128.000 δολάρια σε πρόστιμα ετησίως. Ψίχουλα…

Φέτος, δε, έσπασε για 3η φορά το ρεκόρ του. Το πρώτο βαρύ πρόστιμο ήταν 250.000 δολάρια στις 4 Γενάρη 2001 για όσα… απαράδεκτα έκανε στον αγώνα Ντιτρόιτ-Ντάλας όπου μεταξύ άλλων ζήτησε να μείνει στα μάτριξ του γηπέδου «παγωμένη εικόνα» της τελευταίας φάσης όπου έγινε παράβαση εις βάρος της ομάδας του.

Το 2ο ήταν ένα χρόνο αργότερα (8 Ιανουαρίου 2002) ανεβαίνοντας στις 500.000 δολάρια για σχόλια κατά των διαιτητών μετά τον αγώνα των Μαβς με τους Σαν Αντόνιο Σπερς αλλά και για δηλώσεις κατά του τότε υπεύθυνου των διαιτητών στο ΝΒΑ Εντ Ρας.

Ο Μαρκ Κούμπαν γουστάρει να πληρώνει πρόστιμα!

Πάντως, οι 600.000 που «έφαγε» για τις δηλώσεις περί tanking δεν… πλησιάζουν καν το υψηλότερο πρόστιμο στην ιστορία του ΝΒΑ που παραμένει από τον Απρίλη του 2014 τα 2,5 εκατομμύρια δολάρια (ανώτατο επιτρεπτό από τους κανονισμούς πρόστιμο) που είχε επιβληθεί στον τότε ιδιοκτήτη των Λος Αντζελες Κλίπερς Ντόναλντ Στέρλινγκ για την περιβόητη ιστορία με τα μαγνητοφωνημένα ρατσιστικά σχόλιά του κατά παικτών.

Πρόστιμο 500.000 δολάρια εκτός του Κούμπαν είχε επιβληθεί στον ιδιοκτήτη του Μαιάμι και σε τρεις ομάδες (Λέικερς, Νικς, Νάγκετς) όπως βλέπετε και στο σχετικό πίνακα.

Ο Μαρκ Κούμπαν γουστάρει να πληρώνει πρόστιμα!

News 24/7

24MEDIA NETWORK