Ο Michael Jordan δεν αφήνει τον τόπο του μετά την καταστροφή

Η αλληλεγγύη δεν μετριέται με χρήματα, ωστόσο η δωρεά του Michael Jordan προς ενίσχυση των πληγέντων από τον φονικό τυφώνα 'Florence' θα βοηθήσει την προσπάθεια ανοικοδόμησης.

Τον Μάρτιο του 2018 το Forbes ανακοίνωσε πως η περιουσία του Michael Jordan, κινητή και ακίνητη, ανέρχεται στα 1.65 δισ. δολάρια. Μάλιστα κατά τους τελευταίους 12 μήνες αύξησε τα 'κεκτημένα' κατά 350 εκατομμύρια δολάρια, όντας μέσα στην πρώτη 20άδα των πλουσιότερων παραγόντων του αθλητισμού.

Τα 2 εκατομμύρια εξ αυτών θα καταλήξουν στις πληγείσες περιοχές από τον τυφώνα 'Florence', ο οποίος 'χτύπησε' τις ανατολικές ακτές των ΗΠΑ, κυρίως τις πολιτείες North Carolina και Virginia, κοστίζοντας ως τώρα τη ζωή σε περισσότερα από 20 άτομα.

 

Ο ιδιοκτήτης των Hornets, της ομάδας που εδρεύει στη Σάρλοτ, και παιδί που (μολονότι Νεοϋορκέζος) μεγάλωσε στο Γουίλμινγκτον, πόλης που 'κατατροπώθηκε' από τα ακραία καιρικά φαινόμενα, αντίκρισε το μέγεθος της καταστροφής που υπέστη όλη η ευρύτερη και έτεινε χείρα οικονομικής βοηθείας. "Ένιωσα πως όφειλα να δράσω αισθανόμενος ότι πρόκειται για το σπίτι μου", υποστήριξε ο 'Air'.

Οι ζωές που χάθηκαν δεν έρχονται πίσω. Τουλάχιστον όμως τα δικά του χρήματα, τα οποία θα δοθούν στον Ερυθρό Σταυρό και στο Ίδρυμα Ειδικού Σκοπού που συστήθηκε άμεσα για τη συγκέντρωση χρημάτων και λοιπών ειδών άμεσης ανάγκης, θα ενισχύσουν την προσπάθεια των κατοίκων να σταθούν ξανά στα πόδια τους. 

 

Longread

Ρεάλ - Μπάρτσα 2011, τελικά έμεινα απ' έξω!

Με αφορμή τον τελικό του Copa del Rey, ο Θανάσης Κρεκούκιας θυμάται εκείνον του 2011. Το μοναδικό εισιτήριο, το κέρμα της κρίσης, τα 9 γκολ, τα "no" του Μουρίνιο και το Πάσχα στο Πουέρτο δε Σαγούντο!

Why we love

23 λόγοι που αγαπάμε τον Ερίκ Καντονά

Η κλοτσιά σε ρατσιστή φίλαθλο της Κρίσταλ Πάλας, οι διαφημίσεις που πρωταγωνίστησε, τα γκολ που δεν πανηγύριζε και ο γιακάς. Με αφορμή τα γενέθλια του Ερίκ Καντονά, βρήκαμε 23 λόγους που τον αγαπάμε.