Ο Michael Jordan μπορεί να δίνει λεφτά όλη μέρα

Μεγάλωσε στο Wilmington της North Carolina. Εκεί γυρίζει, σε κάθε ευκαιρία. Εκεί τον είδαν να μοιράζει γεύματα, σε πληγέντες του τυφώνα Florence. Όπως είπε ο ίδιος ο Michael Jordan "μπορώ να δίνω λεφτά όλη μέρα. Η ουσία όμως, είναι στο να βοηθάμε τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη".

Ο Michael Jordan μπορεί να δίνει λεφτά όλη μέρα

Ο Michael Jordan έχει καταφέρει να γίνει ο πρώτος αθλητής που έγινε πιο πλούσιος, όταν σταμάτησε να παίζει. Από το 2003 μέχρι τη σήμερον ημέρα έχει 'βγάλει' 1.85 δισεκατομμύρια δολάρια. Δεν θα βρεις άλλον -της κατηγορίας του- που 'χει πάρει περισσότερα.

Υπάρχει ωστόσο, μια άλλη λίστα που τιμά με μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Γιατί έχει μεγαλύτερη ουσία: εκείνη των εχόντων που έσπευσαν να βοηθήσουν τα θύματα του τυφώνα Florence, ο οποίος έπληξε το Σεπτέμβρη τη Bόρεια Καρολίνα και 'πήρε' 23 ζωές στο πέρασμα του, αφήνοντας πίσω και καταστροφές δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η Βόρεια Καρολίνα είναι το σπίτι του MJ. Και εκεί γύρισε την Τρίτη 20/11, για να προσφέρει ό,τι μπορούσε, ντυμένος στα χρώματα των North Carolina Tar Heels. Μια στιγμή να στο θέσω όπως το έθεσε εκείνος.

Μπορώ να δίνω χρήματα όλη μέρα. Σε κάποιο σημείο όμως, έχεις την ανάγκη να καταλάβουν όλοι ότι είσαι άνθρωπος

Για αυτό και πήγε να δώσει γεύματα για την Ημέρα των Ευχαριστιών. Ο ίδιος. Παρεμπιπτόντως, είχε δώσει και χρήματα (2.000.000 δολάρια, το ένα στον Ερυθρό Σταυρό και το άλλο στο Foundation for the Carolinas Hurricane Florence Response Fund).

" Πρέπει να μπορείς να εμπιστεύεσαι πως τα χρήματα πάνε στους σωστούς ανθρώπους" εξήγησε, "και όταν βλέπεις ότι πηγαίνουν στα κατάλληλα χέρια, νιώθεις πως έκανες το σωστό". Πρόσθεσε και ότι θα συνεχίσει να παρακολουθεί τις εργασίες ανάκαμψης της περιοχής, όπως και σκέφτεται να συνεργαστεί με άλλους ώστε να βοηθήσει ακόμα περισσότερο τη βελτίωση της καθημερινότητας των πληγέντων.

Πέραν των γευμάτων που μοίρασε, έδωσε και παπούτσια της εταιρείας του, Jordan Brand, στo διεθνή οργανισμό που παρέχει εξωσχολικές δραστηριότητες σε μικρούς μαθητές, τον Boys & Girls Club, μέλος του οποίου ήταν και ο ίδιος ως παιδί.

Ο αμερικανικός Ερυθρός Σταυρός θα διαθέσει σε όσους επλήγησαν από τον τυφώνα, το ποσό των 50 εκατομμυρίων δολαρίων. Έχει στεγάσει περισσότερους από 20.000 ανθρώπους σε 172 διαφορετικά σημεία και έχει δώσει 1.3 εκατομμύρια γεύματα και σνακ. Φυσικά, έχει δώσει και χρήματα σε περισσότερες από 6.500 οικογένειες, για να τις βοηθήσει να ξαναφτιάξουν τη ζωή τους.

Η ουσία είναι στο να βοηθάμε τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη

" Με ενδιέφερε να δώσω το έναυσμα για να ασχοληθούν και άλλοι. Θα χρειαστεί όμως, να περάσει πολύς καιρός έως ότου επιστρέψουν όλα στο φυσιολογικό. Έως τότε θα κάνω ό,τι μπορώ για να βοηθήσω". Εξέφρασε την ελπίδα πως η Charlotte, πόλη που θα φιλοξενήσει το επόμενο All Star Game, θα δώσει πολλά περισσότερα από χρήματα στην περιοχή. " Είμαι σίγουρος ότι η λίγκα θα προσφέρει συστήματα στήριξης σε αυτήν την κοινότητα. Θα κάνουμε πολλά και οι Hornets", οργανισμός στον οποίον έχει το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών. "Η ουσία είναι στο να βοηθάμε τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη".

Κάτοικοι της περιοχής αποκάλυψαν στο Associated Press πως ο "Air" επισκέπτεται συχνά το Wilmington, από τότε που έφυγε από το κολέγιο για να γίνει θρύλος του παγκοσμίου μπάσκετ. Συγγενείς του μένουν ακόμα στην περιοχή, ενώ προσπαθεί να 'ταιριάζει' τις υποχρεώσεις του με το promo της γενέτειρας του. Οπότε ουδείς εξεπλάγη που τον είδε να μοιράζει γεύματα.

" Από το γυμνάσιο πάντα νοιαζόταν για την κοινότητα. Πάντα προσπαθούσε να κάνει το σωστό, να γίνει καλύτερος ο ίδιος και η περιοχή. Αυτό είναι κάτι που έκανε σε όλη του την καριέρα", είπε χαρακτηριστικά ο Fred Lynch, ο προπονητής του Jordan όταν ήταν 15 χρόνων. Μια κάτοικος της περιοχής και μητέρα τεσσάρων παιδιών, που έμεινε χωρίς σπίτι, η Stephanie Parker αρκέστηκε στο " το ότι ήλθε κοντά μας σημαίνει πως δεν ξέχασε. Σημαίνει ότι είμαστε σημαντικοί".

Photo: Associated Press

News 24/7

24MEDIA NETWORK