Ο Γουίλτ Τσάμπερλεϊν κοιμήθηκε με 20.000 γυναίκες: Μύθος ή αλήθεια;

O θρύλος του NBA, Γουίλτ Τσάμπερλεϊν, έγραψε κάποτε ότι έκανε σεξ με μια διαφορετική γυναίκα, κάθε μέρα, για περίπου 40 χρόνια. Εξετάζουμε πόσο ρεαλιστικό και εφικτό θα ήταν κάτι τέτοιο.

Ο Γουίλτ Τσάμπερλεϊν κοιμήθηκε με 20.000 γυναίκες: Μύθος ή αλήθεια;

Αποτελεί μυστήριο, χωρίς να έχει δοθεί μια ξεκάθαρη απάντηση το αν η έντονη σεξουαλική επίδοση ενός αθλητή, μπορεί να επηρεάσει την παρουσία του στους αγωνιστικούς χώρους και αν αυτή η 'επιρροή' είναι προς το καλύτερο ή το χειρότερο. Η Ίνγκριντ Ολιβέιρα έχει στιγματιστεί από την επιλογή της να καλέσει συναθλητή στο δωμάτιο της, παραμονή της συμμετοχής της στο αγώνισμα της κολύμβησης στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ο Μπεν Σίμονς είχε γίνει θύμα της 'κατάρας των Καρντάσιαν' σύμφωνα με οπαδούς των Σίξερς, από τη στιγμή που είχε ξεκινήσει να έχει σχέσεις με την Κένταλ Τζένερ.

Στην Ελλάδα, οι ποδοσφαιριστές που έκαναν σχέσεις με μοντέλα, από την εποχή του ζευγαριού Χρήστου Κωστή-Ιωάννας Παπαδημητρίου, δέχονταν μια παράξενη 'ρετσινιά' με τους οπαδούς να αποδίδουν το φταίξιμο για κάθε μέτρια εμφάνιση, στον φτερωτό άγγελο του έρωτα και σε άλλα παρόμοια κλισέ.

Φαίνεται πως κανείς απ' όλους τους παραπάνω δεν έχει διαβάσει τη βιογραφία του Γουίλτ Τσαμπερλεϊν, με τίτλο 'Α View From Above', όπου ο θρύλος του NBA ισχυρίστηκε πως έχει κάνει σεξ με 20.000 γυναίκες.

Ο ίδιος ο Τσάμπερλεϊν έχει υπερασπιστεί την προσωπική του αλήθεια, γράφοντας μεταξύ άλλων, πως δεν έκανε κάτι σπουδαίο: "Έκανα κάτι πολύ φυσιολογικό, κυνηγούσα κάθε ελεύθερη γυναίκα εκεί έξω, από εκείνες που είχαν φυσική ομορφιά. Ο αριθμός των γυναικών είναι πραγματικός, είκοσι χιλιάδες γυναίκες, κάτι που ισούται με περίπου μια διαφορετική γυναίκα κάθε μέρα, από τότε που ήμουν 18 χρονών".

Ο Τσάμπερλεϊν επίσης, υπήρξε ένας από τους πρώτους σούπερσταρ του NBA, διατηρώντας στην πρώτη δεκαετία της θητείας του στα παρκέ σταθερά ένα ένα μέσο όρο πόντων που δεν έπεσε από τους 32 ανά σεζόν, ενώ όταν πήρε μεταγραφή στους Λέικερς, η πτώση στα στατιστικά του ήταν αναμενόμενη και μάλλον μικρή, με περίπου 20 πόντους ανά σεζόν.

Επίσης, είναι ο 'δράστης' του υπερηχητικού ρεκόρ των 100 πόντων σε ένα παιχνίδι, το αλησμόνητο 169-147 των Φιλαδέλφεια Γουόριορς ενάντια στους Νικς της Νέας Υόρκης.

Τα ερωτήματα που προκύπτουν από τον βίο και την πολιτεία του μύστη των αντίπαλων καλαθιών και των όμορφων γυναικών είναι πολλά: Ήταν όντως 20.000; Πως κατάφερε να έχει τόσο έντονη ερωτική ζωή και παράλληλα να 'κακοποιεί' τα αντίπαλα καλάθια; Ποιος μπορεί να διαφωνήσει με όσα έχει γράψει ο Γουίλτ; Είναι μύθος ότι η έντονη σεξουαλική ζωή μπορεί να μειώσει την αθλητική επίδοση ενός αθλητή;

Η φήμη της ομοφυλοφιλίας

Ο Τζέρι Γουέστ έχει διαψεύσει κατηγορηματικά ό,τι έχει να κάνει με την έννοια 'Τσάμπερλεϊν-20.000 γυναίκες'. Πιο συγκεκριμένα, ο θρύλος των Λέικερς , έχει αφήσει να υπονοηθεί πως ο θηριώδης σέντερ δεν συνήθιζε να κυκλοφορεί με γυναίκες και πως είχε περισσότερη αδυναμία στο ανδρικό φύλο.

Μια φήμη στα όρια του αστικού θρύλου που πλανιόταν το 1991, όταν είχε κυκλοφορήσει η βιογραφία, ήταν ότι ο Τσάμπερλεν είχε γράψει ένα μεγάλο ψέμα για να διαφυλάξει την ομοφυλοφιλία του και να πετύχει υψηλές πωλήσεις στο βιβλίο του. Ο ίδιος ερωτήθηκε αρκετές φορές από δημοσιογράφους σχετικά με αυτές τις φήμες, απαντώντας σταθερά με ένα μεγάλο 'όχι'.

Οι υπολογισμοί

Ο Τσάμπερλεϊν υποστήριξε πως έκανε σεξ με γυναίκα για πρώτη φορά σε ηλικία 18 ετών. Οπότε, για να 'βγει' το νούμερο των 20.000 γυναικών, πρέπει να είχε 1,5 ερωτικές σχέσεις τη μέρα, για 37 χρόνια, χωρίς να υπολογίσουμε το πιεστικό πρόγραμμα των 82 αγώνων του NBA σε 14 σεζόν συνολικά. Επίσης, μέσα σε αυτή την τεράστια επίδοση, πρέπει να υπολογίσουμε και το ενδεχόμενο μιας σεξουαλικά μεταδιδόμενης ασθένειας, αν και ο Γουίλτ επιβεβαίωσε πως ούτε αυτό του συνέβη ποτέ.

Ναι, αλλά πώς αντέχεις;

Το 2000, ο Ίαν Σριρ, αθλητίατρος από το Πανεπιστήμιο του Καναδά, εξέδωσε μελέτη με τίτλο 'Μπορεί το Σεξ πριν από ομαδική δοκιμασία να μειώσει την επίδοση;'. Ο γιατρός αναφέρει μεταξύ άλλων πως η θεωρία της αποχής από το σεξ πριν από σημαντικούς αγώνες συνδέεται με την αντίστοιχη θεωρία ότι ο σεξουαλικός ερεθισμός μπορεί να ενισχύσει την επιθετικότητα, το οποίο είναι ένας μύθος.

Παρ' όλα αυτά, ο γιατρός επιβεβαίωσε πως μπορεί το σεξ να μειώσει την επίδοση του αθλητή με δυο πολύ απλούς τρόπους. Να τον κουράσει σωματικά και να επηρεάσει τη ψυχοσύνθεση του. Θεωρητικά, το σεξ μπορεί να 'χαλάσει' το μυαλό ενός αθλητή και να λειτουργήσει σαν μια έντονη σωματική άσκηση πριν από την έτσι κι αλλιώς σημαντική καταπόνηση ενός αγώνα. Μπορούμε να συμφωνήσουμε τουλάχιστον ότι το σεξ πριν από έναν αγώνα μπορεί να ΚΟΥΡΑΣΕΙ έναν αθλητή. Άρα Γουίλτ, ΠΩΣ...;

Η διάψευση (;) από τον ίδιο

02 Jul 1959, New York, New York, USA --- 7/2/1959-New York, NY- Seven-foot two-inch Wilt Chamberlain pretends to use the head of Jo Ann Heidenreich, Pan American World Airways stewardess, as an arm rest just prior to boarding a plane at Idlewild Airport.  Chamberlain, center for the famed Harlem Globetrotters basketball team, left for Paris enroute to Russia, where he'll join his teammates for an exhibition tour. --- Image by © Bettmann/CORBIS
02 Jul 1959, New York, New York, USA --- 7/2/1959-New York, NY- Seven-foot two-inch Wilt Chamberlain pretends to use the head of Jo Ann Heidenreich, Pan American World Airways stewardess, as an arm rest just prior to boarding a plane at Idlewild Airport. Chamberlain, center for the famed Harlem Globetrotters basketball team, left for Paris enroute to Russia, where he'll join his teammates for an exhibition tour. --- Image by © Bettmann/CORBIS © BETTMANN/CORBIS

Λίγο πριν φύγει από τη ζωή, σε συνέντευξη που είχε δώσει το 1999, ο Τσάμπερλεν είχε πει: "Έχω απολαύσει το σεξ με χιλιάδες γυναίκες στη ζωή μου, αλλά μπορώ να σας διαβεβαιώσω πως είναι ακόμα πιο απολαυστικό το σεξ που κάνεις 1000 φορές, με την ίδια γυναίκα".

Κεντρική φωτογραφία: AP Images

News 24/7

24MEDIA NETWORK