Ο Ντόρσεϊ, οι Χοκς και το κοκκαλάκι της νυχτερίδας!

Τελικά στη ζωή χρειάζεται και τύχη. Όπως είχε πει κάποτε και μια ψυχή «συγκυρία συμπτωματικών συμπτώσεων» και αυτό ακριβώς έχει συμβεί με τον Τάιλερ Ντόρσεϊ ο οποίος από εκεί που όλοι τον είχαν να «ψάχνεται» για την Ευρώπη βρήκε εγγυημένο συμβόλαιο στο ΝΒΑ και πάει να… στεριώσει εκεί..

Oregon's Tyler Dorsey reacts after scoring against Arizona during the first half of an NCAA college basketball game for the championship of the Pac-12 men's tournament Saturday, March 11, 2017, in Las Vegas.(AP Photo/John Locher)
Oregon's Tyler Dorsey reacts after scoring against Arizona during the first half of an NCAA college basketball game for the championship of the Pac-12 men's tournament Saturday, March 11, 2017, in Las Vegas.(AP Photo/John Locher) AP

Μέχρι πέρυσι λοιπόν ο ταλαντούχος διεθνής γκαρντ ήταν απλά ένας καλός average που λένε και οι Αμερικανοί γκαρντ. Η χρονιά του στο Πανεπιστήμιο του Όρεγκον τουλάχιστον μέχρι το τελικό τουρνουά του NCAA δεν ήταν κάτι το ιδιαίτερο αλλά στον «μεγάλο χορό» φόρεσε το καλό το κοστούμι. Οδήγησε τις «πάπιες» στο Final-4 πραγματοποιώντας φοβερές εμφανίσεις που κίνησαν το ενδιαφέρον των ειδικών.

Εκεί λοιπόν που δεν είχε καν θέση στο ντραφτ του 2017 το όνομά του άρχισε να ψιθυρίζεται λόγω των επιδόσεών του. Η καλή νεραϊδα όμως είχε και άλλες ευχές να πραγματοποιήσει για τον πεισματάρη Τάιλερ.

Δούλεψε σκληρά, άφησε (πολύ) καλές εντυπώσεις στα pre-draft camp και όταν ήρθε η ώρα της επιλογής στάθηκε διπλά τυχερός. Τον επέλεξε μία ομάδα, οι Ατλάντα Χοκς που βρίσκονται σε πλήρη φάση ανανέωσης.

Πέρυσι έδωσαν τον βασικό τους γκαρντ Τζεφ Τιγκ και έδωσαν μπαγκέτα βασικού στον Γερμανό Ντένις Σρέντερ. Παράλληλα στις αρχές του καλοκαιριού «ξεφόρτωσαν» και τους ψηλούς Χάουαρντ (ανταλλαγή) και δεν διεκδίκησαν καν τον Πολ Μίλσαπ κάνοντας μπόλικο χώρο στο salary cup αλλά και ανοίγοντας δρόμο στο νέο αίμα.

Πλέον, στον άσο έχουν τον Σρέντερ και τον γνώριμό μας από τη θητεία του στα ευρωπαϊκά γήπεδα Μάλκολμ Ντιλέινι με τον… δικό μας να προορίζεται για 3ος point αφού φαίνεται ότι ποντάρουν στο ταλέντο του δίνοντάς του 2ετές εγγυμένο συμβόλαιο.

Στο «2» παρά τη φυγή του Τιμ Χάρνταγουεϊ (ο οποίος επιστρέφει στους Νικς) υπάρχουν ήδη ο Μπέιζμορ (στοίχημα του 2014 όταν του έδωσαν συμβόλαιο μετά τις φοβερές εμφανίσεις στο summer league) αλλά και οι βετεράνοι Μπελινέλι και Κρόφορντ με τον 2ο πάντως να μην είναι και τόσο σίγουρο ότι θα μείνει οπότε και εκεί θα βρεθεί χώρος για τον Ντόρσεϊ που βρέθηκε την κατάλληλη στιγμή στην κατάλληλη ομάδα…

News 24/7

24MEDIA NETWORK