Ο Ουέιντ "έσφαξε" με το βαμβάκι τον Τραμπ

Ο Ντούειν Ουέιντ μίλησε για τη δολοφονία της ξαδέλφης του στο Σικάγο και έστρεψε τα βέλη του κατά του Ντόναλντ Τραμπ ο οποίος έσπευσε να εκμεταλλευτεί πολιτικά το τραγικό γεγονός.

Η πρόσφατη δολοφονία της ξαδέλφης του Ντουέιν Ουέιντ στο Σικάγο έγινε όπλο στην προεκλογική εκστρατεία του Ντόναλντ Τραμπ ο οποίος κάλεσε τους αφροαμερικανούς να τον στηρίξουν μαζικά.

Η πολιτική εκμετάλλευση του θέματος όμως δεν άρεσε καθόλου στον σταρ των Σικάγο Μπουλς. Ο Ουέιντ μίλησε στην εκπομπή "Good Morning America" και εξέφρασε την πικρία του γιατί ένα τόσο "ευαίσθητο" θέμα έγινε αφορμή για την προώθηση της καμπάνιας του Τραμπ.

"Ολο αυτό μου άφησε μία πικρή γεύση στο στόμα. Να χρησιμοποιούνται αυτά που έγιναν στην οικογένειά μου και στην πόλη μας για πολιτκό κέρδος. Ενιωσα ότι γινόμουν αντικείμενο μίας σύγκρουσης" τόνισε χαρακτηριστικά ο Ουέιντ.

Αμέσως μετά τη δολοφονία, οι επιτελείς του Τραμπ που χειρίζονται τον επίσημο λογοριασμό του στο twitter έσπευσαν να τοποθετηθούν για λογαριασμό του υποψηφίου των ρεπουμπλικανών: "Η ξαδέλφη του Ντουέιν Ουέιντ πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε περπατώντας στο Σικάγο. Το έχω. Οι αφροαμερικανοί θα ψηφίσουν μαζικά Τραμπ".  Yπολόγισαν όμως χωρίς τον ξενοδόχο.

Podcasts

Γιάρδες, ξύλο, touchdown: Πώς 'κολλάει' κάποιος με το NFL

Με αφορμή τους αποψινούς τελικούς περιφερειών του NFL που θα αναδείξουν και το ζευγάρι του φετινού Super Bowl, το Contra.gr κλείνει στο στούντιο δύο σεσημασμένους λάτρεις του αθλήματος και επιχειρεί να μάθει τουλάχιστον τα βασικά.