Ο Τσαμπερλέιν ζει μέσα από τη νέα φανέλα των Σίξερς

Το παρελθόν αποτελεί οδηγό για το μέλλον της ομάδας από τη Φιλαντέλφια.

Η συμπλήρωση 50 χρόνων από την κατάκτηση του πρωταθλήματος αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για τη νέα φανέλα των Σίξερς.

Η ομάδα της σεζόν 1966-67, με ηγετική μορφή των Γουίλτ Τσαρμπερλέιν, θεωρείται μία από τις κορυφαίες στην ιστορία του ΝΒΑ. Τέλειωσε την κανονική περίοδο με 68 νίκες - 13 ήττες, επίδοση ιστορική για εκείνα τα χρόνια, και έφτασε μέχρι το τέλος της διαδρομής σταματώντας το απίθανο σερί των οκτώ δαχτυλιδιών από τους Σέλτικς. Μάλιστα το σύνθημα που κυριαρχούσε ήταν πως "η Βοστόνη είναι νεκρή".

Την ομάδα εκείνη τιμούν εφέτος οι Σίξερς. Με γυαλιστερό σορτάκι και ένα νέο... παλιό λογότυπο ραμμένο στο κάτω μέρος της αριστερής πλευράς. Το αντίστοιχο logo, το οποίο συνόδευσε την ομάδα από τη Φιλαντέλφια για 14 σεζόν (1963-1977), θα κοσμεί και το κέντρο του "Wells Fargo Center".

Ο Γουίλτ Τσαμπερλέιν, ο Χαλ Γκριρ, ο Μπίλι Κάνιγχαμ, ο Τσετ Γουόκερ και ο Γουάλι Τζόουνς επιστρέφουν εκεί που μεγαλούργησαν! Για ν' αποτελέσουν παράδειγμα για τους Σίμονς, Νόελ και Όκαφορ!

 

Face Control

Ο Μαρτίνς βάζει δύσκολα στον εαυτό του

Ο Πέδρο Μαρτίνς ακόμα ψάχνεται, ακόμα 'χτίζει' και το κάνει σε μία κρίσιμη καμπή του πρωταθλήματος. Ο κόσμος του Ολυμπιακού, όμως, αντέχει δεύτερη σερί χρονιά χωρίς πρωτάθλημα; Ιδού η απορία...