Oι 5 προπονητές του ΝΒΑ που δύσκολα θα 'βγάλουν' τη σεζόν

Πριν το τζάμπολ της νέας σεζόν στο ΝΒΑ προέκυψε η λίστα με τους πέντε προπονητές που κάθονται σε αναμμένα κάρβουνα, μαζί με τον παράγοντα "LeBron James".

Oι 5 προπονητές του ΝΒΑ που δύσκολα θα 'βγάλουν' τη σεζόν
AP IMAGES

Στην Αμερική δεν έχουν την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, για να λένε ότι ο τάδε προπονητής δεν θα την προλάβει. Αυτή είναι η μόνη διαφορά μας με το πώς κινούμαστε εμείς και πώς οι της άλλης ακτής του Ατλαντικού. Γιατί πριν καν δοθεί το τζάμπολ της νέας αγωνιστικής περιόδου στο ΝΒΑ (στο πρόγραμμα της COSMOTE TV υπάρχουν δυο live αγώνες), βγήκε μια λίστα με τους πέντε πιθανότερους να εγκαταλείψουν πρόωρα τους πάγκους τους. Δεν έδωσαν ειδική ημερομηνία (π.χ. τη Veterans Day στις 12/11 ή την ημέρα των Ευχαριστιών, στις 22/11), αλλά έδωσαν συγκεκριμένους λόγους.

Νο1: Tom Thibodeau

Το Forbes, που ελέγχει τα οικονομικά δεδομένα των πλουσιότερων κατοίκων αυτού του πλανήτη δημοσίευσε σχετικό άρθρο και στο Νο1 έβαλε αυτόν που περίμενες: τον Tom Thibodeau. Και ο λόγος είναι επίσης, αυτός που περίμενες: ο Jimmy Butler και το αίτημα του να φύγει από την πόλη. Ο Thibodeau είναι και πρόεδρος, πέρα από κόουτς και άρα έχει διπλή ευθύνη για αυτό που ζουν οι Wolves. Το θέμα είναι αν θα δώσει τα κλειδιά της ομάδας στον Karl-Anthony Towns -το λόγο που φέρεται να ζήτησε να φύγει ο Butler.

Και το κάνει αυτό, μήπως ο 29χρονος small forward/shooting guard του κάνει τα αποδυτήρια αυτό που αρχίζει από κάπα; Θα μείνει ή θα φύγει; Κι αν η ιδιοκτησία δώσει την εντολή εξόδου και ο Thibodeau την αρνηθεί, είναι λόγος απόλυσης; Επίσης, αν μείνει ο Butler και η Minnesota δεν μπει στα playoffs, ο κόουτς θα είναι αυτός που θα πληρώσει το μάρμαρο; Πολλά τα ερωτηματικά για τον 60χρονο. Οι τελευταίες πληροφορίες πάντως, θέλουν τον Butler να συναντήθηκε με τον κόουτς και τον ιδιοκτήτη του οργανισμού, Glen Taylor και συμφώνησαν να συνεχίσουν να αναζητούν πιθανούς προορισμούς. Έως ότου βρεθεί κάτι, ο Butler υποσχέθηκε να παίζει καλά.

Νο2: Mike Malone

Σε συνέντευξη που έδωσε πριν λίγες ημέρες, ο κόουτς των Nuggets ομολόγησε ότι πέρυσι δεν σκέφτηκε καν πως μπορεί να απολυθεί. Μολονότι το Denver έχασε από τη Minnesota στο 82ο παιχνίδι που έκρινε την είσοδο στα playoffs. O λόγος είχε να κάνει κυρίως με το γεγονός ότι το μεγαλύτερο asset που πήρε το καλοκαίρι η ομάδα, ο Paul Millsap έχασε 44 ματς, ενώ ο Jamal Murray χρειάστηκε χρόνο να βρει τη θέση και το ρόλο του, όπως όλοι οι Nuggets προσπαθούσαν να ανακαλύψουν πώς μπορούν να γίνουν νικητές -το πέτυχαν στο φινάλε της regular season. Τώρα ο Millsap είναι πίσω, ο Jokic έχει εξελιχθεί σε σταρ, ο Barton πήρε νέο συμβόλαιο και οι Nuggets έγιναν ομάδα ικανή να μπει στα playoffs.

Νο3: Billy Donovan

Η Oklahoma City δεν είναι από τις μεγάλες αγορές του ΝΒΑ. Εννοώ ότι δεν τρέχουν όλοι να πάνε εκεί. Παρ' όλα αυτά, η ιδιοκτησία έχει δώσει στον Donovan περίπου ό,τι έχει ζητήσει, τα προηγούμενα χρόνια. Εκείνος οδήγησε την ομάδα στους τελικούς της Δύσης, στους οποίους προηγήθηκε 3-1 των Warriors πριν την πτώση. Μετά ο Durant έφυγε, ο Westbrook πρόσφερε τριπλ-νταμπλ κατά μ.ο. ανά αγώνα, στη δεύτερη χρονιά του Donovan και η ομάδα αποκλείστηκε στον πρώτο γύρο των playoffs. Μετά εμφανίστηκε ο Paul George, o Carmelo Anthony και o Patrick Patterson και το αποτέλεσμα ήταν μια νίκη περισσότερη -εν συγκρίσει με την προηγούμενη σεζόν- και ο αποκλεισμός από τη Utah. Φέτος οι διοικούντες κράτησαν το βάθος στον πάγκο και στέρησαν από τον Donovan την όποια δικαιολογία.

Νο4: Scott Brooks

Μέτριος μπορεί να είναι μόνο ο καφές, ωστόσο οι Wizards κινήθηκαν σε επίπεδα μετριότητας πέρυσι, με τους Bradley Beal και John Wall να γίνονται μεν, All Stars, αλλά ο δεύτερος έχασε τη μισή σεζόν με τραυματισμό. Φέτος οι Gortat και Scott δεν θα είναι στο ρόστερ. Θα είναι οι Dwight Howard, Austin Rivers και Jeff Green, καλώς εχόντων των πραγμάτων θα είναι υγιής και ο Wall και ζητούμενο είναι κάτι πολύ καλύτερο από την 8η θέση της Ανατολής.

Νο5: Luke Walton

Ξεκάθαρα ο κόουτς των Lakers είναι αυτός που συγκεντρώνει τις λιγότερες πιθανότητες απόλυσης. Επειδή όμως, υπάρχει ο LeBron James στο ρόστερ, μπαίνει στη λίστα. Για τους λόγους που είχαν μπει και οι Mike Brown, David Blatt, αλλά και ο Ty Lue, ο οποίος δέχθηκε μεγάλη πίεση παρ' ότι οι Cavaliers πήραν το δαχτυλίδι. Παρουσία του King υπάρχουν τεράστιες απαιτήσεις. Όλοι λένε πως υπάρχει υπομονή, αλλά... ξέρεις ποια είναι η πραγματικότητα. Ο Walton έκανε μια χαρά δουλειά πέρυσι, που κλήθηκε να διαχειριστεί το κεφάλαιο “Ball” και δεν εννοώ μόνο τον παίκτη, αλλά κυρίως τον πατέρα του. Μάλλον ήταν μια καλή προετοιμασία για ό,τι έχει να αντιμετωπίσει φέτος.

Photos: Associated Press

News 24/7

24MEDIA NETWORK