Οι Καβαλίερς αναγκάζονται ν' αλλάξουν για να βελτιωθούν: το τρικ με τον Λοβ

Η νέα θέση του Κέβιν Λοβ και οι εσωτερικές αλλαγές στο ροτέισον για ν' αποκτήσουν οι περυσινοί φιναλίστ του ΝΒΑ Κλίβελαντ Καβαλίερς την αποτελεσματικότητα που απαιτείται για το κάτι παραπάνω!

Οι Καβαλίερς αναγκάζονται ν' αλλάξουν για να βελτιωθούν: το τρικ με τον Λοβ
AP PHOTO/MARCIO JOSE SANCHEZ

Είναι δυνατόν η απώλεια ενός παίκτη ν' αλλάξει τόσο πολύ μια ομάδα; Όταν πρόκειται για τον Κάιρι Ίρβινγκ, προφανώς και ναι. Οι Καβς έχασαν το δεύτερο πόλο του παιχνιδιού τους και αναγκάζονται τώρα ν' αναπροσαρμόσουν τα πλάνα τους. Με την ελπίδα πως η μετατόπιση που θα υπάρξει θα βγει σε καλό.

Τι έχει στο μυαλό του ο Τάιρον Λου (φυσικά με τη σύμφωνη γνώμη του Λεμπρόν Τζέιμς) προκειμένου να δυναμώσει, αμυντικά και επιθετικά, τη βασική 5άδα του;

Όσο κι αν μοιάζει ρισκαδόρικο, προτίθεται ν' αλλάξει θέση τον Κέβιν Λοβ και ν' αφήσει στον πάγκο τον Τρίσταν Τόμπσον. Αυτό σημαίνει πως ο "Beach Boy" θα κατέβει στο "5" και ο Τζάι Κράουντερ, που ήρθε από τους Σέλτικς, θα γίνει το βασικό 4άρι της ομάδας, παρά το... χαμηλό ύψος του.

Με αυτόν τον τρόπο ο κόουτς των "ιπποτών" θέλει ν' ανοίξει το παιχνίδι προς τα έξω, αυξάνοντας την απειλή από το τρίποντο, και να δώσει διαδρόμους στον Λεμπρόν. Διότι θα παίζει με δύο φόργουορντ που σουτάρουν πολύ καλά και αναγκαστικά οι αντίπαλοί τους θα τους ακολουθούν για να τους μαρκάρουν. Με αποτέλεσμα να δημιουργείται άπλετος χώρος για διεισδύσεις για τον Λεμπρόν, αλλά και τους Τόμας ή Ρόουζ, ανάλογα ποιος θα παίζει στον "άσο".

Τι θα χάσουν οι Καβς; Τη μαχητικότητα του δυναμικού Τόμπσον στο επιθετικό ριμπάουντ και την οντότητα που δίνει κοντά στο καλάθι. Κάτι όμως δίνεις για να πάρεις κάτι άλλο. Εδώ συναίνεσαν στην παραχώρηση ολόκληρου Ίρβινγκ, σε μια εσωτερική αλλαγή θα κολλήσουν;

News 24/7

24MEDIA NETWORK